صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۷ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۲
مرحوم آقا مجتبی تهرانی:

خدا در این شب‌ها به ما چه می‌گوید؟؛ از ماه رمضان غفلت نکنید

یک استاد  اخلاق شهر تهران گفت:‌ خداوند در هر شب از ماه مبارک رمضان سه بار می‌فرماید آیا درخواست‌کننده‌ای از من هست که من درخواست او را اجابت کنم؟!
کد خبر : 840770

به گزارش خبرنگار دین و آیین خبرگزاری آنا، مرحوم آقا مجتبی تهرانی از اساتید اخلاق شهر تهران با اشاره به جایگاه اهمیت دعا در ماه مبارک رمضان بیان داشت: عبد، هر گره کوری داشته باشد، در ماه مبارک رمضان با پروردگار خود در میان بگذارد، خداوند آن را باز می‌کند. پس، از ماه رمضان غفلت نکنید!

** اگر بفهمی ماه رمضان چیست، چه آرزویی می‌کنی؟

وی افزود: در روایتی از پیغمبر اکرم (ص) آمده است «لَوْ يَعْلَمُ الْعَبْدُ مَا فِي رَمَضَانَ لَوَدَّ أَنْ يَكُونَ رَمَضَانُ السَّنَة»؛ اگر بنده بداند که در ماه مبارک رمضان چیست، هر آینه دوست می‌دارد که تمام سال ماه رمضان باشد. لذا در روایتی دارند که پیغمبر اکرم (ص) وقتی ماه مبارک رمضان می‌آمد، این جملات را ایشان می‌گفتند: «سُبْحَانَ اللَّهِ مَا ذَا تَسْتَقْبِلُونَ وَ مَا ذَا يَسْتَقْبِلُكُمْ»؛ شما به استقبال چه دارید می‌روید! و چه به استقبال شما دارد می‌آید. در روایت دارد که قالها ثلاث مرات، سه بار حضرت این را تکرار کردند.

** خداوند در شب‌های ماه رمضان به بندگانش چه می‌گوید؟

این استاد اخلاق ابراز داشت:‌ در روایتی از پیغمبر (ص) است که می فرماید: «يَقُولُ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى فِي كُلِّ لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ َثَلَاثَ مَرَّاتٍ هَلْ مِنْ سائِلٍ فَأُعْطِيَهُ سُؤْلَه»؛ خداوند در هر شب از ماه مبارک رمضان سه بار می‌فرماید آیا درخواست‌کننده‌ای از من هست که من درخواست او را اجابت کنم؟! «هَلْ مِنْ تَائِبٍ فَأَتُوبَ عَلَيْهِ هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ فَأَغْفِرَ لَه»؛ آیا کسی هست که به من رجوع کند و از من پوزش بطلبد تا من هم بپذیرم؟!

** در ماه رمضان دعا کنیم تا چه شود؟

وی درباره ویژگی‌های ماه مبارک رمضان ادامه داد: در روایت آمده است که «أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَبْوَابَ‌ الْجِنَانِ‌ فِی‌ هَذَا الشَّهْرِ مُفَتَّحَةٌ»؛ درهای بهشت در این ماه باز است، «فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ»؛ پس شما از پروردگارتان درخواست کنید، «أَنْ لَا یُغَلِّقَهَا عَلَیْکُمْ»؛ تا درها را به روی شما نبندد.

** درهای جهنم در این ماه بسته است

مرحوم آقا مجتبی تهرانی اظهار داشت: «وَ أَبْوَابَ النِّیرَانِ مُغَلَّقَةٌ»؛ و درهای جهنم در این ماه به روی شما بسته است، «فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ»؛ پس، از خدا بخواهید آن را به روی شما باز نکند. بعد فرمود: «وَ الشَّیَاطِینَ مَغْلُولَةٌ»؛ و شیاطین در این ماه در غل و زنجیر هستند، «فَاسْأَلُوا رَبَّکُمْ أَنْ لَا یُسَلِّطَهَا عَلَیْکُمْ»؛ پس، از خدا بخواهید که شیاطین را بر شما مسلط نسازد.

** بهترین کار وقتی که شیاطین در غل و زنجیر هستند

وی گفت: بنابراین، ماه مبارک رمضان از بهترین موقعیت‌هاست برای اینکه انسان برود گناه را بشناسد و نسبت‌ به آن جبهه‌گیری و عقب‌گرد کند. ماه رمضان بهترین موقعیت است؛ چون انسان در این ماه نسبت ‌به شیاطین فارغ‌تر است و بهتر می‌تواند فکر کند و به خودش رسیدگی کند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر