چرا آلزایمر را یک بیماری خودایمنی میدانند؟
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در جولای ۲۰۲۲ مجله ساینس گزارش داد که یک مقاله تحقیقاتی در سال ۲۰۰۶ زیرشاخهای از پروتئین مغزی به نام بتا آمیلوئید را به عنوان عامل آلزایمر شناسایی کرده است. یک سال قبل از آن، در ژوئن ۲۰۲۱، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، یک بتا آمیلوئید که آنتی بادی را هدف قرار میداد را به عنوان درمانی برای آلزایمر تایید کرده بود. با توجه به اینکه میلیونها نفر به یک درمان مؤثر نیاز دارند، چرا محققان هنوز در جستجوی درمانی برای آلزایمرهستند؟
دانشمندان سالهای زیادی در تلاش هستند تا درمانهای جدیدی برای آلزایمر پیدا کنند. آنها به جلوگیری از تشکیل تودههای آسیبرسان به مغز متمرکز شدند. اما نیاز به یک روش جدید برای مطالعه و بررسی در مورد آلزایمر اولویت اصلی محسوب میشود. آزمایشگاهی در موسسه مغز کرمبیل و بخشی از شبکه بهداشت دانشگاهی در تورنتو در حال ابداع یک نظریه جدید در مورد این بیماری است.
این گروه تحقیقاتی بر اساس مطالعات ۳۰ ساله گذشته، دیگر آلزایمر را به عنوان یک بیماری مغزی نمیداند. در عوض معتقدند که آلزایمر یک اختلال در سیستم ایمنی مغز است. سیستم ایمنی که در هر عضوی از بدن یافت میشود، مجموعهای از سلولها و مولکولهایی است که برای کمک به ترمیم آسیبها و محافظت در برابر مهاجمان خارجی، عمل میکنند. وقتی فردی زمین میخورد، سیستم ایمنی بدن به ترمیم بافتهای آسیب دیده کمک میکند. هنگامی که فردی یک عفونت ویروسی یا باکتریایی را تجربه میکند، سیستم ایمنی بدن به مبارزه با این مهاجمان میکروبی کمک میکند. دقیقاً همین فرآیندها در مغز هم وجود دارد. وقتی ضربهای به سر وارد میشود، سیستم ایمنی مغز برای کمک به ترمیم آن آسیب آماده میشود. هنگامی که باکتری در مغز وجود دارد، سیستم ایمنی برای مقابله با آن آماده میشود.
**آلزایمر؛ یک بیماری خود ایمنی
این گروه تحقیقاتی معتقد است که بتا آمیلوئید یک پروتئین غیرطبیعی تولید شده نیست، بلکه یک مولکول معمولی است که بخشی از سیستم ایمنی مغز است. هنگامی که ضربه مغزی رخ میدهد یا زمانی که باکتری در مغز وجود دارد، بتا آمیلوئید یک عامل کلیدی در پاسخ ایمنی جامع مغز است. به دلیل شباهتهای چشمگیر بین مولکولهای چربی که هم غشای باکتریها و هم غشای سلولهای مغزی را تشکیل میدهند، بتا آمیلوئید نمیتواند تفاوت بین باکتریهای مهاجم و سلولهای مغز میزبان را تشخیص دهد و به اشتباه حمله صورت میگیرد، در نهایت به زوال عقل ختم میشود.
با حمله نادرست سیستم ایمنی مغز به همان اندامی که قرار است از آن دفاع کند، بیماری آلزایمر به عنوان یک بیماری خودایمنی ظاهر میشود. انواع بسیاری از بیماریهای خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید وجود دارد که در آنها اتوآنتی بادیها نقش مهمی در ایجاد بیماری دارند و درمانهای مبتنی بر استروئید میتوانند برای آنها موثر باشند. اما این درمانها در برابر بیماری آلزایمر موثر نیستند.
بیشتر بخوانید:
ساختار تشریحی ناشناخته قبلی در مغز کشف شد
روش درمانی جدید و مؤثری برای درمان آلزایمر کشف شد
**نیاز به ایدههایی نوآورانه برای درمان آلزایمر
مغز یک اندام بسیار خاص و متمایز است که به عنوان پیچیدهترین ساختار در جهان شناخته میشود. بتا آمیلوئید به محافظت و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، اما نقش اصلی را در فرآیند خودایمنی ایفا میکند که ممکن است منجر به ایجاد آلزایمر شود. اگرچه داروهایی که به طور معمول در درمان بیماریهای خودایمنی استفاده میشوند ممکن است در برابر آلزایمر مؤثر نباشند. هدف قرار دادن سایر مسیرهای تنظیم کننده سیستم ایمنی در مغز ما را به رویکردهای درمانی جدید و مؤثری برای این بیماری هدایت میکند.
زوال عقل در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد و هر سه ثانیه یک تشخیص جدید داده میشود. اغلب، افرادی که مبتلا به بیماری آلزایمر هستند، نمیتوانند فرزندان خود یا حتی همسر خود را بشناسند. آلزایمر یک بحران بهداشت عمومی است که نیاز به ایدههای نوآورانه و دستورالعملهای تازه دارد.
انتهای پیام/