صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۲
براساس توضیحات متخصصان قلب؛

ایست قلبی ناگهانی و هرآنچه باید درباره اقدامات لازم دانست

ایست قلبی به عنوان یک وضعیت اورژانسی تهدیدکننده زندگی برای بقا به اقدامات سریع و مراقبت‌های پزشکی نیاز دارد.
کد خبر : 839701

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ایست قلبی ناگهانی یک وضعیت اورژانسی تهدید کننده زندگی محسوب می‌شود و زمانی اتفاق می‌افتد که قلب فرد به طور ناگهانی از تپش می‌ایستد. حال، متخصصان قلب توضیح می‌دهند که درباره ایست قلبی چه باید دانست و چرا اتفاق می‌افتد.

فرد در ایست ناگهانی قلب بیهوش شده و تنفس آن قطع می‌شود. درمان فوری برای این ایست ناگهانی لازم است، در غیر اینصورت فرد فوت خواهد کرد. زنده ماندن با اقدام سریع و مراقبت‌های پزشکی امکان پذیر است. بر اساس گزارش موسسه ملی قلب، خون و ریه، ایست قلبی ناگهانی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر است و سالانه باعث حدود ۳۰۰ هزار تا ۴۵۰ هزار مرگ در ایالات متحده می‌شود. ایست قلبی باعث حدود نیمی از مرگ‌های مرتبط با حمله قلبی و سکته می‌شود.

برخلاف باور غلط، خطر ناگهانی قلبی اساساً یک حمله قلبی نیست. کلینیک مایو می‌گوید؛ «ایست قلبی ناگهانی مانند حمله قلبی نیست. حمله قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون به بخشی از قلب مسدود شود، اما ایست قلبی ناگهانی به دلیل انسداد نیست. با این حال، حمله قلبی می‌تواند پتغییر در فعالیت الکتریکی قلب ایجاد کند که درنهایت موجب ایست قلبی ناگهانی می‌شود.»

الی فریدمن، مدیر پزشکی قلب‌شناسی ورزشی می‌گوید؛ ایست قلبی ناگهانی می‌تواند برای تمامی افراد در هر مکان و هر زمان اتفاق بیفتد. این فرآیندی است که در آن قلب یا ریتم قلبی خطرناکی را طی می‌کند. حال، مداخله سریع با احیای قلبی ریوی (CPR) و دستگاه الکتروشوک یا دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) در عرض ۳ دقیقه برای زنده ماندن بسیار مهم است.

جین مورگان، دکتر متخصص قلب و مدیر بالینی در آتلانتا، می‌افزاید: مصرف تفریحی مواد مخدر و استفاده نامناسب از دارو‌های تجویزی می‌تواند منجر به ایست قلبی شود.

بسیاری از موارد ایست قلبی ناگهانی در مکان‌های عمومی اتفاق می‌افتد؛ بنابراین دستگاه‌های الکتروشوک در مناطقی مانند استادیوم‌ها، اتوبوس‌ها، ایستگاه‌های قطار، مدارس و دفاتر کار گذاشته شده‌اند که این امکانات به مردم تا رسیدن نیرو‌های اولیه کمک می‌کند.

موسسه ملی قلب، خون و ریه می‌گوید؛ زمانی‌که فردی دچار ایست قلبی می‌شود، تماشاگران می‌توانند با شماره ۹-۱-۱ تماس بگیرند، CPR ارائه دهند و از AED استفاده کنند. اولین پاسخ‌دهندگان به سرعت به بیمار می‌رسند و فرد شانس بیشتری برای زنده ماندن دارد. تماس به ۹-۱-۱ بسیار مهم است.

فریدمن در ادامه توضیح می‌دهد، شانس بقا به علت ایست قلبی بستگی دارد. اگر این رویداد در سه دقیقه اول با استفاده از CPR و AED سریع تشخیص داده شود و به آن پاسخ داده شود، شانس بهبودی فرد بسیار زیاد است. کلید بقا، تشخیص است.

اگر فردی مبتلا به ایست قلبی است، با اورژانس تماس بگیرید و در صورت وجود، نزدیکترین دستگاه الکتروشوک را بگیرید و با استفاده از AED، CPR را شروع کنید. ادامه CPR و پیروی از دستورالعمل‌های AED تا رسیدن پزشکان اورژانس ضروری است.

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر