صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۶ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

تحول در صنعت هوش مصنوعی با GPT-4 ممکن می‌شود؟

شرکت OpenAI یکی از پیشروهای صنعت هوش مصنوعی به حساب می‌آید که فناوری GPT-3 و GPT-3.5 و چت بات ChatGPT را ارائه کرده است، حال این شرکت آخرین نسل هوش مصنوعی خود را رونمایی کرد.
کد خبر : 838252

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، این‌روزها هوش مصنوعی (AI) و ابزار‌های آن در دنیای فناوری بیش از هر بحث دیگری مطرح هستند. درک هوش مصنوعی همانند هر تکنولوژی جدید دیگری در ابتدا ممکن است گیج‌کننده باشد و حتی متخصصان هوش مصنوعی هم به‌سختی خود را با تحولات لحظه‌ای آن همراه کنند.

هوش مصنوعی (artificial intelligence) شاخه‌ای از علوم رایانه است که هدف اصلی‌ آن تولید ماشین‌های هوشمندی است که توانایی انجام وظایفی مبتنی بر هوش انسانی را داشته باشد. هوش مصنوعی در حقیقت نوعی شبیه سازی هوش انسانی برای کامپیوتر است. در واقع ماشینی است که به گونه‌ای برنامه نویسی شده که همانند انسان فکر کند و توانایی تقلید از رفتار انسانی را داشته باشد.

مشکلات حل‌نشدنی با هوش مصنوعی در حال حل شدن هستند، افرادی که هیچ دانشی از کدنویسی، آهنگسازی یا طراحی ندارند، به کمک AI و در عرض چند ثانیه وب‌سایت و آهنگ می‌سازنند و طرح‌های هنری شگفت‌انگیز می‌سازند. شرکت‌های بزرگ نیز درحال سرمایه‌گذاری‌های چند میلیارد دلاری در پروژه‌های هوش مصنوعی هستند و مایکروسافت هم با آوردن چت‌بات ChatGPT به بینگ، در تلاش است مدل جستجو اینترنت را دگرگون کند و شاید حتی تا چند وقت دیگر ساختار کل اینترنت به نحو دیگری تغییر کند.

**وقوع انقلابی در صنعت هوش مصنوعی

معرفی ابزار جدید کمپانی OpenAI هم به داغ شدن این فناوری جدید بیش از گذشته دامن زده و خبر از وقوع انقلابی در صنعت هوش مصنوعی را می‌دهد. ChatGPT، توانایی فوق‌العاده‌ای برای درک زبان انسانی دارد و پاسخ‌هایی بسیار هدف‌مند و منطبق با دستور زبان انسانی ارائه می‌کند. طی مدت کوتاهی بعد از معرفی این چت‌بات، محبوبیت آن به حدی رسید که دیگر فعالان حوزه هوش مصنوعی از جمله گوگل را به رقابت انداخت. گوگل تلاش زیادی کرد تا هرچه سریع‌تر نمونه اولیه محصول خود برای رقابت با این ابزار روانه بازار کند، اما تاکنون آن چنان که باید در این هدف موفق نبوده است. این در حالی است که مایکروسافت خبر از سرمایه گذاری مجدد خود با مبلغی بالغ بر چند میلیارد دلار در کمپانی OpenAI داده است.

هوش مصنوعی ChatGPT با کمک یک رابط کاربری گفت‌وگومحور و متکی به تکنولوژی یادگیری ماشین کار می‌کند. به این صورت که با سیستم پرسش و پاسخ خود، فرمان و دستور کاربر را تحلیل کرده و پاسخ‌هایی مرتبط به آن‌ها ارائه می‌دهد. فرم گفتگومحور این چت‌بات به شما اجازه گفت‌وگو‌های طولانی با حفظ محوریت بحث را می‌دهد. به‌این‌ترتیب ChatGPT طی یک گفت‌وگو بار‌ها با چالش روبه‌رو می‌شود، اشتباه کرده و اصلاح می‌کند تا بالاخره به نتایجی مرتبط با خواست کاربر می‌رسد.

بیشتر بخوانید:

GPT-۴ نسخه جدید هوش مصنوعیChatGPT بیشتر رفتارهای انسانی‌ دارد!

ساخت ابررایانه صد‌ها میلیون دلاری برای ChatGPT


**کاربرد‌های چت‌بات جدید OpenAI

شرکت OpenAI یکی از پیشروهای صنعت هوش مصنوعی به حساب می‌آید که فناوری GPT-3 و GPT-3.5 و چت بات ChatGPT را ارائه کرده است. حال این شرکت از آخرین نسل هوش مصنوعی خود یعنی  GPT-4 رونمایی کرده است که انسان را بیش از پیش تحت تاثیر قرار می‌دهد. این فناوری جدید توانایی درک متن و عکس را به صورت همزمان دارد و حتی می‌تواند نوشته‌ها را به ویدیو تبدیل کند. GPT-3.5 فقط با ورودی متن کار می‌کرد اما در این نسخه، حتی می‌توان از تصاویر هم به عنوان ورودی استفاده کرد. همچنین GPT-4 نسبت به نسل‌های قبلی خود، از رفتار انسانی‌تری برخوردار است.

این فناوری در آزمون وکالت، حتی از شرکت‌ کنندگان واقعی هم نمره بالاتری را دریافت کرد و با اختلاف ۱۰ درصد، تمام آن‌ها را شکست داده است. این عدد برای آزمون مشابه در GPT-3.5، تقریبا ۱۰ درصد پایین‌تر از شرکت کنندگان انسانی بود. این عدد در آزمون‌های دیگر مثل LSAT (آزمون ورودی دانشگاه حقوق) یا امتحان عمومی GRE هم دقیقا تکرار شده است. البته GPT-4 و GPT-3.5 در کاربردهای معمولی همچون ایجاد مکالمه‌های روزمره شاید هیچ تفاوتی نداشته باشند اما این هوش مصنوعی جدید بسیار خلاقانه‌تر و قابل اعتمادتر جواب پاسخ‌های کاربر را می‌دهد.

به گفته OpenAI، مدل هوش مصنوعی GPT-4 جدیدترین دستاورد شرکت در راستای ارتقاء یادگیری عمیق محسوب می‌شود. این شرکت، مدل هوش مصنوعی جدید خود را یک تکنولوژی چندوجهی می‌نامد، به این معنی که علاوه بر متن، محرک‌های تصویری نیز می‌توانند این مدل را به تولید محتوا وادارند. البته قابلیت درک تصاویر هنوز در اختیار همه مشتریان قرار نگرفته است. 

«گرگ باکمن» رئیس OpenAI وقتی قصد داشت توانایی‌های این تکنولوژی جدید را به شکل آنلاین به نمایش بگذارد، تصویری از طرح یک وب‌سایت ساده که با دست کشیده شده بود را به GPT-4 ارائه کرد و این مدل هوشمند، یک وب‌سایت واقعی را بر مبنای آن ایجاد کرد.

**GPT-4 هنوز هم جای کار دارد

GPT-4 هنوز هم محدودیت‌های خود را دارد، به ویژه زمانی که پای حقایق در میان باشد. مثل ورژن قبلی، GPT-4 نیز می‌تواند پاسخ‌های نامربوطی بدهد. البته از لحاظ پایبند بودن به حقایق و نیفتادن در دام اشتباهات منطقی، GPT-4 به طور چشمگیری بهتر از GPT-3.5 عمل کرده و نمراتش در تست‌های به عمل آمده تا ۴۰ درصد بالاتر بوده، اما هنوز بی‌نقص نیست. طبق اذعان OpenAI، مدل هوش مصنوعی GPT-4 پس از قطع داده‌هایش از مسائل و اتفاقات روز بی‌خبر بوده و نمی‌تواند از تجربه خود یاد بگیرد. GPT-4 گاهی اوقات در استدلال‌های ساده دچار خطا شده و در پذیرش گزاره‌های غلط از سوی کاربران دچار اشتباه می‌شود. گاهی اوقات نیز درست مثل انسان‌ها در حل مسائل سخت شکست می‌خورد.

با توجه به سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری مایکروسافت در OpenAI، بدون شک شرکتی که بیش از همه از منافع GPT-4 سود می‌رود، مایکروسافت خواهد بود. بسیاری از محصولات این شرکت در حال یکپارچه شدن با تکنولوژی جدید OpenAI هستند. اما در این میان یکپارچه شدن سرویس ابری مایکروسافت موسوم به Azure با این مدل هوش مصنوعی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زیرا از این پس، هر زمان که یک شرکت اقدام به استفاده از تکنولوژی OpenAI کند، خواه‌ناخواه این کار باید به واسطه Microsoft Azure صورت بگیرد. به غیر از مایکروسافت، کمپانی‌های دیگری نیز در حال به خدمت گرفتن GPT-4 هستند.

**ChatGPT جایگزین نیروی انسانی می‌شود؟

با توجه به توانایی فوق‌العاده این هوش مصنوعی در فعالیت‌هایی مانند تولید محتوا، نویسندگی، ایده‌یابی، برنامه نویسی و ...، نگرانی‌هایی برای جایگزین شدن این ابزار و کاهش نیاز به نیروی انسانی وجود دارد. این مهم‌ترین دغدغه‌ای است که این روز‌ها در صنایع مختلف مطرح می‌شود. البته این نگرانی برای آینده است، چون درحال‌حاضر توانایی و دقت این چت‌بات به اندازه‌ای نیست که بتوان به آن کاملا اعتماد کرد. طبق گفته خود ChatGPT، امکان خطا، نقض قوانین کپی‌رایت و بسیاری موارد دیگر وجود دارد که سطح آن را تا یک دستیار شخصی در کنار کارشناس هر حوزه پایین می‌آورد. نکته دیگر عدم تشخیص بعضی محدودیت‌ها توسط ربات است. مثلاً محدودیت‌های اخلاقی، امنیتی و انسانی توسط هوش مصنوعی به‌طور کامل قابل درک نیستند.

با این حال؛ این نگرانی‌ها در تحولات عصر صنعتی هم وجود داشت. زمانی تصور می‌شد ماشین‌آلات باعث حذف نیروی انسانی از صنعت شوند، اما برخلاف تصور عموم، پیشرفت تکنولوژی و اتکا به آن منجر به کاهش حجم و سختی کار، بهبود کیفیت محصولات و ظهور مشاغل و کسب‌وکارهای جدیدی شد. آن‌چه به نظر می‌رسد این است که هوش مصنوعی همانند هر فناوری جدیدی نمی‌تواند جای خلاقیت انسانی را بگیرد. 

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

زینب خسروی
ارسال نظر