طرز تهیه آغوز کوکو؛ یکی از غذاهای محلی گیلان
به گزارش خبرگزاری آنا،استان گیلان در شمال ایران زمین همه ساله در ایام عید و یا تابستان که میشود میزبان مسافران بی شماری است که از اقصی نقاط به این استان سفر میکنند و برخی از آنها بر این امر مصمم هستند که علاوه بر لذت بردن از اماکن طبیعی و گردشگری این استان سرسبز و پراکسیژن از غذاهای محلی آن نیز میل کنند تا طعم و مزهای متفاوت را تجربه کنند و بدانند هر منطقه چه غذای مخصوصی دارد.
اگر بخواهیم از زاویهای دیگر به این ماجرای وسوسه انگیز نگاه کنیم نیز میتوان گفت، در واقع پیشینه هر شهری از غذاهای محلی آن قابل تشخیص است و با توجه به این موضوع در هر شهر یا کشوری غذا به عنوان نماد فرهنگی آن خطه محسوب میشود و با توجه به این موضوع، گیلان از جمله شهرهایی است که دارای تنوع غذایی بسیار بالایی است و حتی در سال ۱۳۹۴ نام آن به عنوان شهر خلاق و متنوع خوراک شناسی در یونسکو به ثبت رسیده است.
میتوان گفت تقریبا ۲۲۰ نوع غذای محلی در این شهر طبخ میشود و وجه مشترک و پایه اصلی اکثر این غذاهای محلی نیز، بادمجان، زردچوبه، سیر، گردو، آب انار، سبزیهای محلی همچون خالواش و چوچاق است.
آغوز کوکو
اما بریم سراغ معرفی و دستورالعمل تهیه یکی از این غذاهای خوشمزه به نام آغوز کوکو.
آغوز کوکو در واقع یکی از انواع کوکوهای ساده و خوشمزه ایرانی محسوب است که اصالت آن متعلق به استانهای مازندران و گیلان است.
مواد لازم برای تهیه آغوز کوکو برای ۲ نفر
- مغز گردو:۲۵۰گرم
- سبزی معطر: ۵۰گرم
- تخم مرغ:۲عدد
- آرد:۱قاشق غذاخوری
- پیاز :۱عدد
- نمک و فلفل سیاه:به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن:به مقدار کافی
طرز پخت آغوز کوکو
برای تهیه آغور کوکوی ابتدا باید گردوها را درون آسیاب ریخته و پودر کنیم و اگر آسیاب در دسترس شما نبود میتوانید گردوها را در هاون بریزید و آنها را بکوبید.
در مرحله بعد باید این گردوهای پودر شده را درون یک کاسه مناسب بریزیم.
حالا پیاز را با رنده ریز رنده میکنیم و آب اضافی پیاز را به طور کامل با دست میگیریم و آنرا به کاسه حاوی گردو اضافه میکنیم.
حالا سبزی معطر را به صورت ساطوری ریز خرد میکنیم، سپس به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه میکنیم.
توجه داشته باشید که باید مواد را مخلوط کنیم تا یکدست شوند، سپس تخم مرغها را اضافه میکنیم.
در مرحله بعد باید مواد را مجددا مخلوط کنیم تا بافت شان یکدست و منسجم شود و در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم و پس از آن به اندازه یک نارنگی از مایه کوکو بر میداریم و آن را به صورت گرد شکل میدهیم و با کف دست تخت میکنیم، سپس درون روغن داغ میاندازیم و اجازه میدهیم تا سرخ شود و مانند هر کوکو و یا کتلتی که تهیه میکنیم باید دو طرف این کوکو نیز بپزد و یا بنوعی سرخ شود.
در مرحله ششم و پس از اینکه دو طرف کوکوها به طور کامل سرخ شد، آنها را از روغن خارج میکنیم و روی دستمال حولهای قرار میدهیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود و در نهایت کوکوها را در ظرف مورد نظرمان میچینیم و به همراه نان سرو میکنیم.
- بیشتر بخوانید:
- چگونه با مواد در دسترس دسر عربی درست کنم؟
- طرز تهیه انواع سالاد روسی + نکاتی که باید بدانید
- طرز تهیه انواع سالاد الویه خوشمزه + نکات طلایی
- طرز تهیه کباب ترکی با مرغ
- ۵ غذایی که هرگز نباید در زودپز پخته شوند
- چرا یک آشپز خوب باید با خواص گیاهان دارویی آشنا باشد؟
- ۳ روش پخت کیک خانگی؛ در خانه به راحتی کیک بپزید
- تاریخچه ادویهشناسی به روایت یک پژوهشگر خوراکشناس
انتهای پیام/
انتهای پیام/