طرز تهیه شیرینی برشتوک نخودچی
به گزارش خبرگزاری آنا، شیرینی برشتوک از جمله شیرینیهای اصفهانی محسوب میشوود که بعنوان سوغات ناب این شهر نیز محسوب میشود و انواع مختلفی دارد.
مواد اولیه این شیرینی را بطور معمول با آرد نخودچی و آرد گندم تهیه میکنند و آن را در اشکال مستطیلی و لوزی در بسته بندیهای خاص عرضه میشود.
انواع شیرینی برشتوک
همانطور که گفتیم شیرینی برشتوک انواع مختلفی دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برشتوک آرد گندم
- برشتوک نخودچی
- برشتوک شکلاتی
- برشتوک دو رنگ
- برشتوک مغز دار
که قصد داریم در ادامه طرز تهیه شیرینی برشتوک نخودچی را به شما آموزش دهیم که شباهت بسیاری به شیرینی نخودچی خودمان دارد و از جمله گزینههای مناسب برای ایام عید و نگهداری طولانی مدت در یخچال است.
مواد لازم برای تهیه شیرینی برشتوک نخودچی
- آرد نخودچی:۱۳۰گرم
- پودر قند:۵۰گرم
- کره:۸۰گرم
- پودر هل:۱قاشق غذاخوری
- شکلات:۵۰گرم
- روغن مایع:۱ قاشق غذاخوری (در صورت نیاز)
نحوه پخت شیرینی برشتوک نخودچی
در مرحله اول باید ظرف آب را بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاد و شکلات خرد شده را روی ظرف در حال جوش قرار بدهید و هر از گاهی آن را هم بزنید تا کاملا آب شود.
توجه داشته باشید که اگر شکلاتتون خیلی روان نیست و غلیظ شده است میتوانید یک قاشق روغن مایع به آن اضافه و مخلوط کنید. اما در اضافه کردن روغن مایع زیاده روی نکنید، زیرا باعث میشود که شکلات نبندد و اگر شکلات شما از اول روان بود، نیازی به اضافه کردن روغن نیست!
حالا باید شکلات را داخل قیف یکبار مصرف بریزید و سر قیف را قیچی کنید و از شکلات داخل قالب مورد نظر بریزید تا لایه نازکی از شکلات کف قالب سیلیکونی را بپوشاند و پس از آن، قالب را خیلی آرام و چند بار بر روی میز کار بکوبید تا هوای داخل آن خارج شود و پس از آن قالب ر داخل سینی قرار بدید تا برای جا به جا کردن آن راحت باشید و مشکلی پیش نیاید و پس از آن سینی را داخل یخچال قرار دهید تا شکلات کاملا ببندد.
در مرحله بعد باید آرد نخودچی الک شده را داخل تابه و بر روی حرارت کم قرار بدید و مدام آن را تفت دهید و این تفت دادن را تا حدود ۱۵ دقیقه ادامه دهید تا خامی آرد نخودچی گرفته شود و در عین حال تغییر رنگ ندهد!
وقتی که عطر آرد نخودچی بلند شد، آرد را از تابه خارج کنید و کره را داخل همان تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود و پس از آن آرد نخودچی تفت داده شده را بر روی کره الک کنید و هم بزنید تا کره کاملا به خورد آرد نخودچی برود و حالا تابه را از روی حرارت بردارید و بلافاصله پودر قند الک شده و هل رااضافه کنید.
حالا باید مواد را با پشت قاشق چوبی خوب مخلوط کنید تا یکدست شود و توجه کنید تا زمانی که مواد هنوز گرم است از برشتوک روی قالب شکلاتی که بسته شده بریزید تا گرما باعث بهم چسبیدن آنها شود و خوب با پشت قاشق فشرده و صاف کنید.
قالب راحدود یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا ببنده و بعد خیلی راحت از قالب خارج کنید.
نکات مهم در تهیه شیرینی برشتوک
برای شیرینی برشتوک بهتر است از قالب سیلیکونی استفاده شود، زیرا خارج کردن آن از قالب راحت تره صورت بگیرد، اما اگه قالب سیلیکونی یا قالب خاصی نداشتید، میتوانید از ظرفهای پلاستیکی یخ که سایز کوچیک و بزرگ دارند استفاده کنید، اما در این صورت بهتر است که کف ظرف شکلات نریزید و ظرف رامدت بیشتری داخل یخچال بذارید و بعد از خارج کردن، ظرف رابا دست حرکت بدید تا برشتوک از کنارههای ظرف جدا شود درست مانند کاری که در زمان در آوردن یخ انجام میدهیم و بعد قالب رابه صورت وارونه و آروم روی سطح کار بکوبید تا برشتوکها خارج شوند و بعد میتونید برشتوکها را تا نصفه داخل شکلات آب شده ببرید یا با قیف روی برشتوکها شکلات بزنید.
برای اینکه برشتوک طعم و عطر فوق العاده عالی داشته باشه، حتما آرد نخودچی و پودر هل راخودتون در منزل تهیه کنید، این کار بسیار آسان است و باعث میشود تا نتیجه کارتون عالی باشه، برای داشتن آرد نخودچی، نخودچیها راداخل دستگاه آسیاب و پودر کنین و بعد الک کنید، هل راهم داخل دستگاه پودر کنید و بعد الک و استفاده کنید.
داخل برشتوک میتوانید از مغز گردوی خرد شده هم استفاده کنید.
البته در صورت دلخواه نیز میتوانید مقداری آرد گندم راجایگزین آرد نخودچی کنید؛ مثلا یک سوم از آرد نخودچی رابردارید و آرد گندم داخل مواد اولیه قرار دهید، اما توجه داشته باشید که این دو آرد باید جداگانه تفت داده شود، زیرا زمان مورد نظر برای گرفته شدن خامی مواد با یکدیگر کاملا متفاوت است و باید آرد گندم راهم طوری تفت دهید که بوی خامی آنها گرفته شود، اما تغییر رنگ نده و بعد از تفت داده شدن میتونید آردها رابا هم مخلوط کنید. استفاده از آرد نخودچی خالص داخل برشتوک باعث ایجاد طعم خالص آن میشود، اما استفاده از مقداری آرد گندم به جای آرد نخودچی شاید خالص بودن طعم آن را از بین ببرد، اما باعث پوک شدن شیرینی نیز میشود.
توجه کنید که کافیست چند قالب با طرحهای مختلف داشته باشید تا برشتوکها رادر شکلهای مختلف آماده کنید، اما به جای قالب میتونید برشتوک رادر شکل سنتی خود و به صورت لوزی تهیه کنید و برای این کار مواد برشتوک رابعد از آماده شدن داخل سینی یا ظرف مناسبی بریزید و با پشت قاشق کاملا صاف و فشرده کنید تا سطح سینی رابپوشونه و روی برشتوک هم کاملا صاف باشد. در صورت دلخواه در این مرحله میتونید شکلات آب شده راهم روی برشتوک بریزید تا کاملا روی سطح برشتوک راکاور کند.
میتوانید بر روی شکلات در صورت دلخواه پسته یا بادام خرد شده بریزید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال بذارید تا خودش رابگیرد و بعد سینی راخارج کنید و به صورت لوزی یا مربع برش بدید توجه داشته باشید که بیشتر از نیم ساعت داخل یخچال بماند و در زمان برش دادن میشکند و ترک میخورد و بعد از برش دوباره سینی رابه مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا شیرینیها کاملا خودشون رابگیرند و در صورت تمایل میتونید شکلات را کلا حذف کنید و بعد از برش دادن به دلخواه روش پودر دارچین الک کنید یا پودر پسته بر روی آن بریزید.
البته بنا به ذائقه خودتون میتوانید برای داخل برشتوک از یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو هم استفاده کنید و همراه پودر قند داخل مواد الک کنید تا هم روی رنگ و هم طعم شیرینی تاثیر بگذارد و یا حتی شکلات آب شده را به کمک قاشق چایخوری هم میتوانید داخل قالب بریزید، اما استفاده از قیف سبب میشود تا شکلات روی دیوارههای قالب نریزد.
توجه کنید که برای پر کردن قیف بهترین و آسانترین راه این است که قیف را داخل یک لیوان بگذارید و لبههای قیف رابه بیرون برگردانید و شکلات رابه راحتی و به کمک لیسک داخل قیف بریزید.
- بیشتر بخوانید:
- ارزش غذایی شیرینیهای محبوب و پرفروش نوروزی
- خوردن یک تکه شکلات اضافی خطر سکته مغزی را افزایش میدهد
- چگونه شیرین شکری بدون فر آماده کنیم؟
- چگونه نان خامه ای بدون فر درست کنیم؟
- طرز تهیه گوشفیل(مناسب برای افطار)
انتهای پیام/