صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۲ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
در انتخاب داوران از سوی فدراسیون جهانی هیچ دخل و تصرفی نداریم

اربابی: انتقاد‌ها در مورد ریاست کمیته داوران فدراسیون تکواندو درست نیست

رئیس کمیته داوران فدراسیون تکواندو گفت: رئیس کمیته داوران باید همیشه همراه تیم ملی باشد و در همه مسابقات قضاوت کند. این انتقاد‌ها در مورد ریاست کمیته داوران درست نیست.
کد خبر : 837569

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، شهرام اربابی در نشست خبری صبح امروز در فدراسیون تکواندو اظهار داشت: سه مولفه اصلی در مسابقات بازیکن، کچ و داور است که داور نقش پررنگی دارد. سیستم جدید می‌گوید داوران ما به همه امور آگاه باشند و بتوانند به درستی قضاوت کنند. تکواندو از نظر فنی رو به افول بود و دیگر تماشاگرپسند نبود، یکی از فاکتور‌های مهم برای حضور در المپیک تعداد تماشاگران است که خانواده تکواندو متوجه شد تعداد تماشاگران کاهش پیدا کرده و به همین خاطر فدراسیون جهانی سیستم داوری را تغییر داد. نحوه مسابقات به صورت سه راندی شد که داوران هم باید به این سیستم آشنایی پیدا کنند. 

وی افزود: به خاطر ویروس کرونا همه مسابقات تعطیل شد و باعث شده بود داوران دچار افت فنی شوند. باید داوران را به لحاظ فنی ارتقا می‌دادیم که خدا را شکر در سال ۱۴۰۱ این کار را انجام دادیم. به طور کلی ما ۸ هزار داور داریم، برنامه‌ریزی برای این تعداد داور راحت نیست. اما تلاش کردیم شرایط را برای آن‌ها فراهم کنیم. اعزام‌های بین‌المللی داشتیم؛ ۲۹ داور اعزام شدند. به داوران آموزش دادیم که چطور می‌توانید از یک کشور برای خودتان دعوت‌نامه بگیرید، این آموزش را به داوران دادیم و خدا را شکر داورانی از شهرستان‌ها این فرصت را پیدا کردند.

رئیس کمیته داوران در مورد انتقاد‌ها یه حضور رئیس کمیته داوران در تمامی مسابقات عنوان کرد: رئیس کمیته داوران باید همیشه همراه تیم ملی باشد و در همه مسابقات قضاوت کند. این انتقاد‌ها در مورد ریاست کمیته داوران درست نیست. در دوره جدید به این رسیدیم که اگر کمیته اتحادیه آسیا دو نفر را انتخاب کند که یکی‌از آن‌ها رئیس کمیته داوران است، به همین خاطر ما تلاش می‌کنیم سهمیه را افزایش دهیم. اگر برای ۵، ۶ مسابقه در آسیا من را دعوت کنند و من نروم این شائبه ایجاد می‌شود که من قصد همکاری ندارم. به همین خاطر هم من و هم داوران باید ارتقا پیدا کنیم.

وی در مورد فرصت به داوران جوان اظهار داشت: سیستم داوری تغییر کرد و می‌طلبید افراد جوانتر و چالاک‌تر به میدان بیایند، اما این به معنی این نیست که داوران پیشکسوت را فراموش کردیم. ما دو هدف‌گذاری برای ۲۰۲۴ داریم که میانگین سنی داوری را به سن ۴۰ سال کاهش دهیم؛ برخی متاسفانه نتوانستند از این موضوع برداشت درستی داشته باشند. داوران پیشکسوت ما در تمامی ابعاد تکواندو فعالیت می‌کنند. تکواندو قائم به شخص نیست و افراد در کنار ما هستند بنابراین افرادی مثل مهدوی به‌عنوان ناظر فنی در کنار ما هست. ما باید به جوانان فرصت دهیم تا جوانپروری کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که انتقاد‌هایی به نحو اعزام داوران به مسابقات وجود دارد و عدالت محور نیست، گفت: کمیته داوران هیچ نقشی در اعزام داوران به مسابقات بین‌المللی ندارد؛ اتحادیه آسیا هر سال ۱۵ اسم داور از ما می‌گیرد و خودش انتخاب می‌کند. ما در انتخاب ۱۵ داور دخیل هستیم، اما در نهایت اتحادیه آسیا نفرات را انتخاب می‌کند. در انتخاب داوران از سوی فدراسیون جهانی ما هیچ دخل و تصرفی نداریم و براساس رنکینگ انتخاب می‌شوند. ما به داوران آموزش دادیم که بتوانند چطور دعوت‌نامه بگیرند. هر داوری هم بتواند ویزا بگیرد کمیته داوران هر زمان نیاز به کمک داشته باشند آن‌ها را حمایت می‌کند.

وی در مورد انتخاب داور برای المپیک عنوان کرد: پروسه انتخاب داور برای المپیک کاملا متفاوت است و به خیلی عوامل بستگی دارد، در ۲۰۲۰ توکیو هیچ داوری جزو ۶۰ نفر انتخاب نشد، اما این دوره اتفاق افتاد. من و خانم باقری به لیست ۶۰ داور برتر دعوت شدیم که در نهایت پس از قضاوت در مسابقات مهم ۲۶ نفر برای المپیک انتخاب می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر