صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۲ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
در سفر «سوناک» به آمریکا؛

جزئیات پیمان «آکوس» نهایی می‌شود

توافق واگذاری زیردریایی هسته‌ای به استرالیا که یکی از مسائل مورد اختلاف در منطقه راهبردی ایندوپاسیفیک است، در سفر نخست وزیر انگلیس به آمریکا نهایی می‌شود.
کد خبر : 837077

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، «ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس امروز (یکشنبه) عازم ایالات متحده است تا با «آنتونی آلبانیز» همتای استرالیایی و «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا دیدار کند.

موضوع این دیدار، نهایی کردن جزئیات توافق تأمین زیردریایی هسته‌ای برای استرالیا است- اقدامی که با هدف مهار چین انجام می‌شود و واکنش این کشور را هم در پی داشته است.

انگلیس قرار است فردا (دوشنبه) نسخه بروزرسانی شده راهبرد سیاست خارجی، دفاعی و امنیتی خود را هم منتشر و درباره نحوه واکنش به تهدید‌های روزافزون جهانی شفاف سازی کند.

آخرین تاریخ به روزرسانی این راهبرد به سال ۲۰۲۱ بازمی گردد و از آن زمان تا کنون عرصه بین الملل شاهد حمله روسیه به اوکراین و قدرت یابی مداوم چین بوده است.

انگلیس و آمریکا در سپتامبر ۲۰۲۱ اعلام کردند که ذیل پیمان «آکوس»، دست کم پنج زیردریایی مجهز به سوخت هسته‌ای در اختیار استرالیا (که یک کشور غیرهسته‌ای است) قرار می‌دهند تا به این ترتیب، حضور نظامی رو به رشد چین در منطقه راهبردی ایندوپاسیفیک را مهار کنند.

این اقدام به گونه‌ای بی سابقه به درگیری لفظی پاریس با طرفین پیمان آکوس منجر شد چراکه با عضویت در این پیمان، استرالیا از خرید زیردریایی‌های متعارف فرانسه امتناع کرد. 

پیشتر وزارت دفاع چین از آمریکا، انگلیس و استرالیا خواسته بود که ذهنیت جنگ سرد و ایده «بازی حاصل جمع صفر» را کنار بگذارند و با حسن نیت به تعهدات خود در خصوص عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای عمل کنند.

وزارت امور خارجه چین هم می‌گوید: اتحاد سه جانبه امنیتی آکوس، به رقابت تسلیحاتی در آسیا و اقیانوسیه دامن می‌زند، عدم اشاعه هسته‌ای را تضعیف و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

پیمان آکوس باعث نگرانی برخی از متحدان منطقه‌ای استرالیا از جمله اندونزی و مالزی نیز شده است چرا که آن‌ها معتقدند این پیمان می تواند به مسابقه تسلیحات هسته‌ای در اقیانوس هند و اقیانوس آرام دامن بزند. 

تا امروز تنها ۶ کشور انگلیس، آمریکا، چین، هند و فرانسه در ناوگان خود، زیردریایی با سوخت هسته‌ای داشته‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر