صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۸ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
دانستنی‌های گردشگری

در سفر به بوشهر چه خوراکی‌هایی را به سوغات بیاوریم؟

شاید شما در جواب این پرسش فقط نام خرما را آورده باشید، ولی به این نکته توجه کنید که دسر‌ها و خوراکی‌هایی هستند که با خرما و یک دستور تهیه خاص آماده سرو می‌شوند.
کد خبر : 836720

هر شهر و استانی و یا حتی هر شهرستانی با توجه به شرایط آب و هوایی و ویژگی‌هایی که دارد دارای ذائقه غذایی متنوع و گوناگونی است که مردم بومی آن منطقه با آن خو گرفته اند و اگر مسافری نیز به این منطقه وارد شود قطعا به این موضوع فکر می‌کند که از سوغات و آنچه بومی آن منطقه است استفاده کند و یا حتی آن را برای نزدیکانش به سوغات و یادگار ببرد.

بوشهر نیز یکی از شهر‌هایی است که میزبانی از مسافران را به خوبی می‌داند و دارای خوراکی‌ها و شیرینی‌ها و غذا‌های مخصوصی است که گردشگران می‌توانند آن را به سوغات ببرند که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

پنیر نخل

شاید جالب باشد که بدانید درخت نخل دارای محصولات بسیار متنوعی است که خرما تنها یکی از آن‌ها است.

در واقع یکی از خوشمزه‌ترین محصولات درخت نخل، ماده سفید رنگ و خوشمزه‌ای به نام پنیر نخل یا غاپ است که بنوعی بخش میانی تنه درخت نخل است و بسیار مقوی و البته با قیمت بسیار بالاست.

اگر به چشم سوغاتی به پنیر نخل نگاه می‌کنید باید اینطور بگوییم که بهترین زمان برای خرید پنیر نخل در ابتدای فصل بهار است و اگر بخواهید پیش از هر چیزی از فواید آن اطلاع داشته باشید باید بگوییم که پنیر نخل در درمان کم خونی، بهبود آلزایمر و پارکینسون و بیماری‌های عصبی، نقش بسزایی دارد.

خرما کبکاب

خرما کبکاب یکی از بهترین سوغاتی‌های خوراکی بوشهر است که بنوعی می‌توان گفت بالاترین میزان صادرات به تمامی نقاط ایران و همچنین سایر کشور‌ها را دارد، حتی با وجود اینکه در دیگر نقاط ایران زمین نیز کشت می‌شود، اما خرما کبکاب بوشهر برای خود نام و آوازه‌ای بی مانند دارد.

خرمای بوشهر

بوشهر است و سوغاتش خرما، با توجه به این موضوع اگر بدنبال بهترین سوغاتی بوشهر می‌گردید باید بگوییم که میان محصولات دریایی و خرمای بوشهر رقابتی تنگاتنگ وجود دارد.

این شهر دارای انواع مختلف درختان نخل خرما است، اما خرمای مضافتی طرفداران خاص خود را دارد.

خارک

همانطور که می‌دانید محصول درخت نخل دارای مراحل متفاوتی است و اولین مرحله محصول درخت نخل که قابل برداشت است، به خارک شهرت دارد. خارک دارای طعمی گس است و شیرینی آن کمتر از خرمای رسیده است.

حلوا سنگک

حلوا سنگک بوشهری نیز بسیار شبیه به حلوای راشی است و باید توجه کنید که برای درست کردن حلوا سنگک بوشهری شیره خرما را روی حرارت بسیار کم برای مدت زیادی هم می‌زنند تا تغییر رنگ دهد و سفید شود و بعد از اینکه شیره خرما کاملا سفید شد، آن را روی ظرف بزرگی می‌ریزند تا سرد شود و قبل از این که کامل سرد شود، کنجده بو داده شده را به آن اضافه می‌کنند.

توجه داشته باشید که حلوا سنگک نه تنها به عنوان سوغات بوشهر بلکه به عنوان یک دسر خوشمزه گزینه بسیار خوبی است تا همراه چای میل شود.

حلوا پسکی

بدون شک حدستان درست است، در ترکیب حلوای پسکی هم از خرما استفاده می‌شود، این نوع حلوا در مناطق مختلف استان بوشهر و خصوصا برازجان تهیه می‌شود.

توجه داشته باشید که برای تهیه حلوای پسکی خرمای کاملا رسیده که شیره آن هم خارج شده است را به همراه آرد در روغن سرخ می‌کنند. پس از این که آرد و خرما حسابی سرخ شدند، مقداری ماست نسبتا ترش را به ترکیب اضافه می‌کنند و پس از چند دقیقه حرارت دادن، به حسابی ورز داده می‌شود.

مسقطی

شاید بسیاری مسقطی را تنها سوغات شهر شیراز بدانند، اما این طرز تفکر کمی اشتباه است، زیرا در اکثر شهر‌های جنوبی ایران زمین مسقطی به عنوان یک شیرینی و یا دسر تهیه می‌شود و در این میان مسقطی‌های بوشهر هم چیزی از مسقطی‌های شیراز کم ندارند. این شیرینی خوشمزه به عنوان یک دسر و میان وعده مقوی مخصوصا برای کودکان گزینه بسیار مناسبی است.

حلوای راشی

حلوای راشی تقریبا شبیه حلوا ارده است و از ترکیب ارده با شیره خرما تهیه می‌شود، در واقع حلوای راشی به عنوان یک میان وعده و یا صبحانه بسیار مقوی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر