صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۴ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
توسط دانش‌آموخته دانشگاه آزاد بیرجند انجام شد؛

ثبت اختراع بیسکوئیت رژیمی عناب و کنسانتره زرشک بدون ماده نگهدارنده

دانش‌آموخته دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان‌جنوبی موفق به ثبت اختراع بیسکوئیت رژیمی عناب و کنسانتره زرشک و عناب بدون ماده نگهدارنده شده است.
کد خبر : 836350

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ پژوهشگر و مخترع بیرجندی، دانش‌آموخته دکتری علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، مدرس دانشگاه و آموزش و پرورش موفق شد با ثبت اختراع بیسکوئیت رژیمی عناب و کنسانتره زرشک و عناب بدون ماده نگهدارنده رتبه سوم جشنواره «تانا تا ثریا» را به دست آورد.

فاطمه افشاری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این‌باره در تشریح فعالیت‌های خود اظهار کرد: عرصه فعالیتم با توجه به رشته تحصیلی، تولید و فرآوری گیاهان دارویی با محور محصولات مزیت‌دار استان خراسان‌جنوبی است. دو ثبت اختراع دارم و چهار اختراع دیگر در سامانه مالکیت معنوی ثبت کردم که در مرحله داوری نهایی هستند.

این مخترع و پژوهشگر با بیان اینکه این اختراعات با محور زرشک و عناب هستند، اضافه کرد: استان خراسان‌جنوبی قطب تولید زرشک و عناب در کشور است و به همین دلیل فرآوری این دو محصول می‌تواند علاوه بر جلوگیری از خام‌فروشی موجب تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر شده و اشتغالزایی را در استان خراسان‌جنوبی افزایش دهد.

وی، اصل فعالیت پژوهشی خوب را مبتنی برحل مسئله و مشکل روز جامعه دانست و افزود: یک پژوهشگر متخصص و متعهد در وهله اول باید مشکلات و چالش‌های مربوط به تخصصش را شناسایی کند، سپس به دنبال راه حل‌ها و راهکار‌های مناسب برای مشکل باشد.

این دانش‌آموخته دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند متذکر شد: با توجه به تولید انبوه زرشک و عناب در استان خراسان‌جنوبی به‌عنوان دارو‌های گیاهی مؤثرو شیوع بیماری کبد چرب، چربی خون، فشارخون، غلظت خون و قند خون، لزوم فرآوری و راه‌اندازی صنایع تبدیلی در استان ضروری به نظر می‌رسد.

افشاری با بیان اینکه پژوهش عامل توسعه است، تبیین کرد: طرح‌های پژوهشی و فناورانه می‌توانند علاوه بر رفع چالش‌های موجود در جامعه، موجب توسعه و پیشرفت شوند.

وی بر ضرورت حمایت و ایجاد انگیزه در پژوهشگران تأکید کرد و افزود: پشتیبانی از طرح‌های پژوهشی موجب می‌شود که قطار پیشرفت کشور با سرعت بیشتری در مسیر درست قرار بگیرد.

**فناوری باید تبدیل به علم و عمل شود

این مخترع و پژوهشگر گفت: وقتی یک پژوهشگر می‌تواند حس ارزشمند بودن داشته باشد که بتواند علم و دانش خود را تبدیل به محصول فناورانه کند و جامعه از اندیشه او بهره‌مند شود و تا زمانی که طرح و ایده فقط در سطح دانش باشد و به عمل تبدیل نشود، پیشرفت و تغییر اتفاق نمی‌افتد.

**منع مداخله مهم‌ترین مشکلم در حوزه پژوهش و تولید بود

این مخترع بیرجندی عنوان کرد: مشکلات زیادی در حوزه پژوهش و تولید محصولات فناورانه داشتم که مهم‌ترین آن منع مداخله کارکنان دولت در راه‌اندازی شرکت سهامی خاص است.

افشاری توضیح داد: برای اینکه محصول، دانش‌بنیان شود باید با شرکت وارد مراکز علمی شویم و به دلیل اینکه دبیر رسمی آموزش و پرورش بودم، نتوانستم شرکت را به نام خودم ثبت کنم و در این راه علاوه بر سایر مسائل موجود بر سر راه تولید محصول، مشکلات خیلی زیادی داشتم.

وی، مهم‌ترین راهکار این حوزه را نگاه مثبت و سازنده مسئولان و تغییر و اصلاح برخی قوانین دست و پاگیر دانست و عنوان کرد: برخی از این قوانین عامل بازدارنده بر سر راه توسعه کشور قرار می‌گیرند و مهم‌ترین عامل آن موجب بی‌انگیزگی و حتی مهاجرت اندیشمندان و پژوهشگران است.

این بانوی مخترع با بیان اینکه برای هفت نفر به‌طور مستقیم و ۱۰ نفر به‌طور غیرمستقیم شغل ایجاد کردم، گفت: حقوق این افراد را از حقوق معلمی‌ام پرداخت کرده‌ام و تاکنون از هیچ ارگان دولتی حمایت مالی دریافت نکردم.

** اخذ سیب سلامت از مشکلات عدیده

این مخترع و پژوهشگر با بیان اینکه تنها اقدام مثبت برای حمایت، استقرار در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند بوده که به‌دلیل این استقرار، دانشگاه کارگاهی را به مساحت ۵۰ متر مربع در اختیار ما قرار داده که محصولات را در آنجا تولید کنیم، افزود: ۲۰ محصول فرآوری شده از زرشک و عناب در این کارگاه تولید می‌شود و به دلیل اینکه فضای کارگاه مطابق استاندارد‌های غذا و دارو نیست، اخذ سیب سلامت یکی از مشکلات عدیده سر راه است.

افشاری با قدردانی از حمایت‌های بسیج علمی و پژوهشی و فناوری سپاه انصارالرضا(ع) و دعوت به رویداد «تانا تا ثریا»، گفت: طرح کنسانتره زرشک و عناب بدون ماده نگهدارنده در این رویداد بزرگ علمی رتبه سوم را کسب کرد.

وی تبیین کرد: با حمایت بسیج علمی پژوهشی و مشاوران زبده پارک علم و فناوری خراسان‌جنوبی موفق به جذب سرمایه گذار برای این طرح شدم واز این بابت خداوند را شکر می‌کنم که توانستم گام ناچیزی در راستای کمک به کشاورزان زحمتکش خراسان‌جنوبی و پیشرفت و توسعه استان خراسان جنوبی بردارم.

انتهای پیام/

ارسال نظر