صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۲ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
به منظور ثبت تصاویر وسیع‌تری از کیهان؛

تلسکوپ فضایی رومن به فضا پرتاب می‌شود

ناسا درحال کار روی تلسکوپ فضایی رومن است که حدود چهار سال دیگر به فضا پرتاب خواهد شد.
کد خبر : 836195
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، تلسکوپ فضایی جیمز وب از زمان پرتاب در سال ۲۰۲۱ دستاورد‌های بزرگی داشته است. بااین‌حال، ناسا تلسکوپ فضایی دیگری را در دست توسعه دارد که می‌تواند به پرسش‌های نجومی بیشتری پاسخ دهد. این تلسکوپ با نام «تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن» قرار است در سال ۲۰۲۷ پرتاب شود و سرعت عکاسی بسیار بیشتری نسبت به جیمز وب خواهد داشت.

تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن که با نام تلسکوپ فضایی رومن هم شناخته می‌شود، نواحی بزرگی از فضا را رصد خواهد کرد تا به کیهان‌شناسان در درک بزرگی مقیاس جهان کمک کند. محققان می‌دانند که برای شناخت جهان باید علاوه بر بررسی جزئیات، نگاهی به مقیاس‌های بزرگ هم داشته باشند.

**تلسکوپ فضایی رومن چه فرقی با تلسکوپ‌های قبلی دارد؟

تلسکوپ‌هایی مثل هابل و جیمز وب حساسیت خارق‌العاده‌ای دارند و می‌توانند اشیا بسیار دور را ببینند. ولی تلسکوپ رومن متفاوت است و می‌خواهد نگاهی کلی‌تر به آسمان داشته باشد. تصویر زیر تفاوت میان تلسکوپ‌ها را نشان می‌دهد و می‌توان دید در جایی که هابل تنها بخش کوچکی از فضا را رصد می‌کند، رومن می‌تواند تصویر پهنه وسیع‌تری از کیهان را به ثبت برساند.
 


«آرون یانگ» از مرکز پرواز فضایی گدارد ناسا می‌گوید: «تلسکوپ‌های فضایی جیمز وب و هابل برای مطالعه عمیق و نزدیک اشیای نجومی بهینه‌سازی شده‌اند، بنابراین استفاده از آن‌ها شبیه به این است که از داخل سوراخ سوزن به آسمان نگاه کنید. برای حل معما‌های کیهانی در بزرگ‌ترین مقیاس، به تلسکوپ‌هایی نیاز داریم که بتوانند نمای بسیار بزرگ‌تری را ارائه کنند. رومن دقیقاً به همین منظور طراحی شده است.»

تلسکوپ فضایی رومن برای انجام مطالعاتی مثل تخمین تعداد سیاره‌های فراخورشیدی موجود در کل کهکشان استفاده خواهد شد. یکی از مزایای اصلی این تلسکوپ در کنار میدان دید وسیع آن، توانایی عکاسی با سرعت بسیار بالاست. ناسا می‌گوید رومن می‌تواند تا ۱۰۰۰‌ برابر سریع‌تر از هابل عکاسی کند.

تلسکوپ رومن سالانه حدود ۱۰۰ هزار عکس خواهد گرفت. اگر این کار قرار بود توسط تلسکوپ هابل و جیمز وب انجام شود، به مدت‌زمانی بیشتر از تمام طول عمر ما نیاز بود.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر