چین: با سلطه جویی در عرصه علم و فناوری مخالفیم
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «مائو نینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به یافته های خبرگزاری «رویترز» مبنی بر اینکه آمریکا در زمینه رشد فناوری های نوین در جایگاه دوم بعد از چین قرار دارد، گفت: تلاشها و دستاوردهای چین در زمینه اختراعات علمی و فناوری برای همه قابل مشاهده است. پیشرفت علمی و تکنولوژیکی چین به پیشرفت تکنولوژیکی جهان کمک می کند.
مائو تاکید کرد: چین با همه کشورها در زمینه اختراعات و همچنین به اشتراک گذاری مزایای توسعه با سایر نقاط جهان، همکاری کرده است.
وی تصریح کرد: ما مخالف سلطه جویی در علم، جداسازی و شکستن زنجیره های صنعتی و تامین هستیم. ما معتقدیم که هدف نهایی پیشرفت فناوری های نوین خدمت به همه بشریت است. سیاسی کردن موضوعات علمی و تکنولوژیکی به عنوان سلاحی برای رویارویی عقیدتی به ضرر منافع کل جهان است.
به گزارش آنا، از اکتبر گذشته به این سوی، آمریکا به جای آنکه شرکتهای فناوری برتر چین را مستقیما هدف بگیرد، صادرات همه انواع ریزتراشه و ابزارهای تولید نیمه رسانه (نیمه هادی) به چین را که در آنها از فناوری آمریکایی استفاده شده است، مشمول اخذ مجوزهای ویژه کرده و به شهروندان آمریکایی هم هشدار داده است که برای همکاری با شرکتهای چینی باید مجوز بگیرند.
این محدودیت ها، بی آنکه برچسب «تحریم اقتصادی» را با خود داشته باشند، تا حد زیادی همان کار را انجام میدهند.
شیوه کار به این ترتیب است که شرکتهای تایوانی و کره جنوبی هم که در ساخت ریزتراشه هایشان از فناوری آمریکایی استفاده میکنند، برای ارائه آن به چین مشمول محدودیت و مستلزم اخذ مجوز ویژه میشوند. این کاربری ای شبیه اعمال «تحریمهای ثانویه» دارد و کشورها را در دوراهی ادامه همکاری با آمریکا و چین گرفتار میکند.
اگر نقشه خوب پیش برود، تداوم خدمات رسانی به بازار چین مستلزم اخذ مجوز آمریکا برای ایجاد خطوط تولید انحصاری برای مشتریهای چینی با هزینهای چند میلیارد دلاری است.
انتهای پیام/