صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان «۶۴۱۰ روز اسارت» در گفت‌و‌گو با آنا:

دوست دارم حاتمی‌کیا فیلم زندگی شهید لشکری را بسازد

کارگردان مستند «۶۴۱۰ روز اسارت» می‌گوید اگر قرار باشد نسخه سینمایی این اثر ساخته شود، ابراهیم حاتمی‌کیا بهترین گزینه برای ساختن آن است.
کد خبر : 833249

به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مستند «۶۴۱۰ روز اسارت» روایتی از زندگی خلبان شهید حسین لشکری است. شهید لشکری از شهریور ۱۳۵۹ و در جریان یک ماموریت شناسایی توسط نیرو‌های بعث عراق اسیر شده و پس از حدود ۱۸ سال اسارت که بخش عمده آن بدون درج نامش در فهرست صلیب سرخ بود، در هفدهم فروردین ماه سال ۱۳۷۷ آزاد شد. این خلبان آزاده در مرداد ماه سال ۱۳۸۸ و پس از سال‌ها تحمل عوارض ناشی از دوران اسارت، به جمع یاران شهیدش پیوست.

«زهره نجف‌زاده» در مستند «۶۴۱۰ روز اسارت» این دوران سخت و طولانی را محور کار خود قرار داده است. این اثر آذر ماه امسال در بخش مسابقه شهید آوینی شانزدهمین جشنواره سینما حقیقت به نمایش درآمد و پس از آن به عنوان یکی از آثار مستند چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر نیز انتخاب شد.

** ۲ ویژگی مهم یک مستند

نجف‌زاده در گفت‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره این مستند گفت: با توجه به بازخورد‌هایی که از مخاطبان گرفتم، خوشحالم که صراحت گفتار که از نظر من ویژگی مهم مستند «۶۴۱۰ روز اسارت» است توانسته روی تماشاگران آن نیز تأثیر بگذارد. تلاش من این بود که یک انعکاس واقعی از زندگی شهید لشگری داشته باشیم. درست است که به عنوان کارگردان یک خط واحد فکری را در اثر مدنظر داشتم، اما قصدم این بود که قضاوتی نداشته باشم.

وی اظهار کرد: استفاده از آرشیو‌های دیده‌نشده و جذاب نیز دومین ویژگی این مستند از نگاه من است. البته بخشی از این فیلم‌ها که مربوط به همسر شهید لشکری بود را در نسخه خروجی فیلم نداشتیم و بیشتر از صدای ایشان استفاده شد، اما با این حال آرشیو نقش مهمی در تولید این مستند داشت.

نجف‌زاده عنوان کرد: در ابتدا فکر می‌کردم از شخصیتی مثل شهید لشکری که از چهره‌های شاخص جنگ تحمیلی هستند. فیلم‌های آرشیوی فراوانی داشته باشیم، اما وقتی کار شروع شد دیدم که برخلاف تصورم، در این موضوعع آرشیو تصویری قابل‌توجهی نداریم. برای من مهم بود که مخاطب، داستان زندگی این آزاده صبور را از زبان خود او و یا حداقل نزدیکترین کسان او بشنوند. با این حال همکارانم همت کردند و توانست محتوای خوبی را از همکاران و نزدیکان ایشان ضبط کنیم.

این مستندساز افزود: بنابراین از نگاه من، صداقت در روایت و فیلم‌های آرشیوی بکر و دست اول دو ویژگی مهم «مستند ۶۴۱۰ روز» است.

 نجف‌زاده گفت: البته خیلی دوست داشتم که پسر ایشان هم در این مستند حضور پررنگی داشته باشد، اما با وجود پیگیری‌های فراوانی که داشتیم این اتفاق نیفتاد ضمن این که خانواده همسر شهید لشکری هم همکاری زیادی با ما نداشتند البته خانواده خود شهید لشکری خیلی گرم و صمیمانه از کار ما پشتیبانی کردند.

** مستندی که می‌تواند پایه یک فیلم جذاب باشد

سازنده «۶۴۱۰ روز اسارت» در پاسخ به این پرسش که آیا این مستند و زندگی شهید لشکری می‌تواند پایه‌ای برای تولید یک اثر سینمایی باشد نیز گفت: بله این ظرفیت حتماً وجود دارد. اتفاقی که برای ایشان افتاد و اسارتی که ۱۸ سال طول کشید یک اتفاق منحصر به فرد است. شهید لشکری در خاطراتش که در قالب کتاب هم منتشر شده می‌گوید که ۹ ماه در یک سلول انفرادی با یک مارمولک زندگی می‌کرد. تنهایی به‌اندازه‌ای برای او سخت شده بود که وقتی مارمولک از سوراخ خود بیرون می‌آمد شهید لشکری خوشحال و امیدوار می‌شد.

وی گفت: در طول تاریخ جنگ‌هایی که تاریخشان ثبت شده، شاید فقط یک یا دونفر دیگر چنین شرایطی داشته‌اند. به نظر من، نه تنها یک فیلم یا سریال بلکه چند اثر می‌تواند در این موضوع ساخته شود. من گاهی می‌گفتم همین که یک فرد در این مدت طولانی و با این شرایط سخت زنده مانده، کار بزرگی است چه برسد به این که مقاومت کند و در هم نشکند. شاید روایت سینمایی و دراماتیک از این سال‌ها از نگاه همسر شهد لشگری بتواند با مخاطبان ارتباط بیشتری برقرار کند.

نجف‌زاده در پاسخ به این پرسش که اگر قرار باشد یک اثر سینمایی از روی مستند «۶۴۱۰ روز اسارت» و زندگی شهید لشکری ساخته شود کدام کارگردان برای ساختن این فیلم مناسب است نیز گفت: قطعاً فیلمسازان خوبی درکشور داریم که می‌توانند چنین اثری را تولید کنند، اما ازنگاه من شاید آقای حاتمی‌کیا مناسب‌ترین گزینه برای تولید چنین فیلمی باشد.

وی درباره برنامه آینده خود در حوزه تولید مستند نیز گفت: من پیش از ساختن «۶۴۱۰ روز اسارت» در عرصه‌های مختلف تولید مستند مثل نویسندگی و پژوهش و... فعال بودم، اما این اثر اولین تجربه کارگردانی من در مستند بلند بود. کار بعدی من هم درباره شهدا و دفاع مقدس است، اما هنوز در مرحله طرح ایده و پژوهش قرار دارد و جزئیات آن هنوز مشخص نشده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر