صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۸ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
تحقیقات نشان داد؛

استفاده از کربوهیدرات چه تاثیری بر سلامت قلب و عروق دارد؟

یک مطالعه جدید بزرگ ارتباط بین بیماری‌های قلبی عروقی و کیفیت کربوهیدرات‌های مصرفی را به جای کمیت آن‌ها مورد بررسی قرار داده است.
کد خبر : 832882

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بیماری‌های قلبی عروقی (CVDs) عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند. در حالی که مطالعات قبلی ارتباط بین مصرف کلی کربوهیدرات و بیماری‌های قلبی عروقی را نشان می‌داد، یک مطالعه جدید در بریتانیا به این موضوع پرداخته است که آیا انواع کربوهیدرات‌های مصرف‌شده بر سلامت قلب و عروق تأثیر می‌گذارد؟ نتیجه این تحقیقات نشان می‌دهد که کیفیت کربوهیدرات مهم‌تر از کمیت آن است.

CVD‌ها بیماری‌هایی هستند که بر قلب و عروق خونی تأثیر می‌گذارند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری‌های قلبی عروقی سالانه جان ۱۷.۹ میلیون نفر را می‌گیرند.

تنگ شدن یا انسداد شریان‌های خون رسانی به قلب (بیماری عروق کرونر)، سکته مغزی یا آنوریسم که بر جریان خون به مغز تأثیر می‌گذارد (بیماری عروق مغزی) و بیماری‌های عروق خونی در بازو‌ها و پا‌ها (بیماری عروق محیطی) همگی در زیر چتر CVD‌ها گنجانده می‌شوند.

عوامل خطر رفتاری برای بیماری‌های قلبی عروقی به خوبی شناخته شده است و شامل رژیم غذایی ناسالم و چاقی، عدم تحرک بدنی، سیگار کشیدن و مصرف بیش از حد الکل می‌شود. کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده قبلی و مطالعات مشاهده‌ای نشان داده‌اند که در مورد رژیم غذایی، میزان کربوهیدرات‌های مصرف‌شده بر سلامت قلب و عروق تأثیری ندارد.

کربوهیدرات‌ها بر اساس ترکیب شیمیایی طبقه بندی می‌شوند و شامل قند‌ها می‌شوند.قند‌ها بیشتر به عنوان "قند‌های رایگان" (یعنی توسط یک سازنده، آشپز یا مصرف کننده اضافه شده و همچنین قند‌هایی که به طور طبیعی در عسل، شربت ها، شهد‌ها یا آب میوه‌های شیرین وجود دارند) یا "قند‌های غیرآزاد" (عمدتا قند‌های طبیعی موجود در میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی) طبقه بندی می‌شوند.

آژانس‌های بهداشت عمومی در سراسر جهان توصیه می‌کنند که مصرف قند‌های آزاد را برای کاهش خطر افزایش وزن و پوسیدگی دندان محدود کنید. به عنوان مثال، سرویس بهداشت ملی بریتانیا (NHS) توصیه می‌کند که بزرگسالان روزانه بیش از ۳۰ گرم (حدود هفت حبه قند) قند آزاد مصرف نکنند.

یک مطالعه جدید بزرگ در بریتانیا ارتباط بین بیماری‌های قلبی عروقی و کیفیت کربوهیدرات‌های مصرفی را به جای کمیت آن‌ها مورد بررسی قرار داده است.

شرکت کنندگان با استفاده از ابزار ارزیابی آنلاین ۲۴ ساعته رژیم غذایی، میزان مصرف ۲۰۶ ماده غذایی و ۳۲ نوشیدنی را تحت نظر گرفتند. کربوهیدرات‌ها بر اساس نوع و منبع تقسیم شدند.

انواع کربوهیدرات‌ها شامل قند‌های آزاد، قند‌های غیرآزاد و فیبر هستند که عبارتنداز: منابع کربوهیدرات‌ها نشاسته غلات تصفیه شده (شامل نان سفید، ماکارونی سفید و برنج، غلات، پیتزا، کراکر، کیک، شیرینی و دسر) و نشاسته سبوس دار (شامل دانه‌های قهوه‌ای و نان سبوس دار، ماکارونی سبوس دار و برنج قهوه ای، سبوس، و موسلی).

از شرکت کنندگان برای اندازه گیری سطح چربی خون (کلسترول و تری گلیسیرید) نمونه خون گرفته شد و ف در طول سال‌ها تحت نظر قرار گرفتند تا ببینند آیا آن‌ها به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا شده اند یا خیر.

نتایج نشان داد که مصرف قند‌های آزاد به طور کلی با بیماری‌های قلبی عروقی و به طور خاص با بیماری عروق کرونر و سکته به طور مثبت ارتباط مثبتی دارد. مصرف قند آزاد همچنین منجر به افزایش سطح چربی خون (تری گلیسیرید) شد. برعکس، دریافت فیبر بیشتر برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مفید است.

مطالعه حاضر هیچ ارتباطی بین مقدار کربوهیدرات مصرفی و خطر ابتلا به CVD نشان نداد. در عوض، داده‌ها نشان می‌دهد که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی به نوع کربوهیدرات مصرفی، به ویژه مصرف قند‌های آزاد بستگی دارد.

این مطالعه در مجله BMC Medicine منتشر شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر