درمان ریزش موی انسان با شناخت ژنهای نهفته محقق شد
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محققان ژنی را در بدن انسانها شناسایی کردهاند که در صورت فعال شدن، میتواند منجر به افزایش رویش مو شود. بر اساس یک مطالعه جدید بر روی پستانداران نسبتاً بدون مو، ما هنوز هم ابزاری برای رشد حجم زیادی مو در بدن خود داریم چرا که اجداد ما دارای خز فراوانی روی پوست خود بودند. به نظر میرسد که این ژنها در طول تکامل انسان غیر فعال شدهاند.
«آماندا کوالچیک»، متخصص ژنتیک در دانشگاه پیتزبورگ به همراه گروهی از همکاران خود در مقایسه با ۶۲ گونه پستاندار مختلف، در جستوجوی ۲۰ هزار ژن کد کننده و ۳۵۰ هزار ژن تنظیم کننده انسانی، مکانیزمی را در پشت این تغییرات موازی شگفتانگیز پیدا کردند. به این ترتیب مشخص شد که روند از دست رفتن موی بدن انسان در زمانهای مختلف به صورت مستقل در طول شاخههای متفاوت درخت خانوادگی پستانداران تکامل یافته است. از بین رفتن موهای بدن انسان در طول تکامل دلایل متعددی همچون تنظیم حرارت و کاهش انگلها و... داشته است.
به گفته کوالچیک «تغییرات ژنتیکی در گونههای بدون خز عمدتاً به دلیل جهش در مجموعه مشابه ژنها به وجود میآید. بسیاری از این ژنهای جمع آوری کننده جهش، به ساختار مو مرتبط بودند که توالیهای رشد مو را تنظیم میکردند.»
«کلارک ناتان»، ژنتیکدان دانشگاه پیتزبورگ، درباره این مطالعه گفته است که «از آن جایی که حیوانات تحت فشار تکاملی برای ریزش مو هستند، ژنهای کد کننده مو از اهمیت کمتری برخوردار میشوند. به همین دلیل است که آنها سرعت تغییرات ژنتیکی را افزایش میدهند. برخی از تغییرات ژنتیکی ممکن است مسئول ریزش مو باشند. برخی دیگر نیز میتوانند ناشی از آسیبهای جانبی پس از توقف رشد مو باشند.»
این گروه تحقیقاتی همچنین صدها ژن تنظیم کننده جدید مرتبط با مو و برخی ژنهای بالقوه کد کننده مو را شناسایی کردند. این ژنها ممکن است برای افرادی که سعی در بازیابی موهای از دست رفته خود به دلیل اختلالات ساختاری یا شیمی درمانی دارند، مهم باشد.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/