ورود حشرات به چرخه مواد غذایی رسمی شد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، اداره مواد غذایی اتحادیه اروپا در برنامه «از مزرعه تا بشقاب» حشرات را به عنوان جایگزین منابع پروتئینی ردهبندی کرد.
به گفته کارشناسان، تعویض استیک با جیرجیرک میتواند آلودگی گازهای گلخانهای را کاهش دهد و انقراض گونهها را کند کند، اما متقاعد کردن مردم برای خوردن آنها مشکل خواهد بود.
لارو خرچنگهای گرد، کرمهای خوراکی کوچک، سوسک سیاه براق و جیرجیرکهای خانگی حشرههایی خواهند بود که میتوانند به عنوان غذا برای مردم اتحادیه اروپا فروخته شوند.هشت نوع دیگر حشرات در لیست انتظار برای تایید قرار دارند.
کمیسیون اتحادیه اروپا روز گذشته به فروش لاروها به صورت پودر، منجمد، خمیر و خشک چراغ سبز نشان داد. جیرجیرکها را میتوان به صورت نیمه پودر بدون چربی فروخت.
آژانس امنیت غذایی اروپا این مواد را از نظر علمی بررسی کرده و به عنوان بیضرر برای سلامتی طبقهبندی کرده است. اما از آنجا که ممکن است واکنشهای آلرژیک در افراد حساس رخ دهد، نوشتن اطلاعات مربوط به آلرژی اجباری است. محصولات غذایی که در آنها از این حشرات استفاده میشود باید روی برچسبشان این موضوع نوشته و علامتگذاری شود. مصرفکنندگان خودشان تصمیم برای خریدن یا نخریدن این محصولات تصمیم میگیرند.
گرچه برای بسیاری از اروپاییها فکر خوردن موجوداتی که به هر شکلی میچرخند یا میخزند چندان جذاب نیست، اما حشرات که در حال حاضر یک غذای لذیذ در رستورانهای گرانقیمت در سراسر جهان هستند، بخشی عادی و سالم از رژیم غذایی کشورهایی از مکزیک تا تایلند هستند.
بیشتر آلودگیهای ناشی از گرمایش سیاره زمین از پرورش و تامین موادغذایی مانند گوشت و لبنیات ناشی میشود و تغییر روند تغذیهای میتواند به حل بخش قابل توجهی از این معضل کمک کند.
اگر جیرجیرک سرخ شده و سالاد کرم جایگزین برخی از استیکها و همبرگرها شوند، میتوانند نقش موثری در جلوگیری از مرگ گونهها و مهار تغییرات آب و هوایی داشته باشند.
مدیر فنی سازمان تحقیقات زیست محیطی ایالات متحده میگوید: «مقابله با افزایش تقاضا برای محصولات دامی چالش بزرگی است. ما تقریباً باید هر راه حلی را دنبال کنیم».
کمیسیون اروپا هفته گذشته در توئیتی اعلام کرد: «هیچ کس مجبور به خوردن حشرات نخواهد شد». با این حال، این حرکت میتواند تغییر به سمت رژیمهای غذایی کمتر مخرب زیست محیطی را سرعت بخشد. به عنوان مثال، در آلمان حدود نیمی از جمعیت قصد دارند گوشت کمتری بخورند، در حالی که در ایالات متحده مردم بیشتر گوشت میخورند، اما گوشت گاو را با گوشتهایی که آلودگی کمتری دارند مانند مرغ عوض میکنند؛ ضمن اینکه پروتئین حشره میتواند جایگزین ارزانی باشد به ویژه در غذاهای فرآوری شده که برای سلامتی هم تبعات جدی به دنبال دارد.
بین ۳۵ تا ۶۰ درصد وزن حشرات خشک از پروتئین تشکیل شده است؛ تنها تعداد انگشت شماری از مطالعات تلاش کردهاند تا آسیبهای زیست محیطی ناشی از خوردن حشرات را بررسی کنند، اما مطالعات قبلی نشان داده که حشرات برای محیط زیست بهتر از گوشت هستند.
انتهای پیام/