رشد ۳۰ درصدی منابع بودجه قابل قبول است
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، جعفر قادری در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۲ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، گفت: تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران توسط پارلمان اروپا را محکوم میکنم و مطمئنا اگر این اقدام جدی شود قطعا مقابل به مثل میکنیم.
وی با اشاره به اینکه بودجه سال آینده نه انقباضی است و نه انبساطی، افزود: هرچند که رشد ۴۰ درصدی را داریم، اما بخشی از این رشد به انتقال منابع از تبصره ۱۴ به بودجه است، رشد بودجه زیر ۳۰ درصد است که با توجه به تورم ۴۰ درصدی سال گذشته این میزان رشد قابل قبول است.
نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به اینکه هرچند بودجه عمرانی تنها ۲۶ درصد افزایش پیدا کرده، اما باید توجه داشته باشیم که بار عمدهای از طرحها و پروژههای عمرانی باید بر دوش بخش غیردولتی باشد و باید در مجلس برای این موضوع تلاش کنیم، ادامه داد: در این خصوص طرحها و لوایحی در دستور کمیسیونها قرار دارد مانند طرح تامین مالی تولید و زیرساختها و همچنین لایحه مشارکت عمومی و خصوصی.
قادری با بیان اینکه آقای پورابراهیمی اشاره کرد که نسبت به پیش بینیهای برنامه سهم مالیاتها از کل تولیدات ناخالص ملی عقب است، اما رشد ۵۹ درصدی مالیاتها در بودجه سال جاری یک گام بلند است و اگر این مسیر ادامه پیدا کند بدون اینکه به نرخهای مالیاتی اضافه شود پایههای مالیاتی ارتقاء پیدا میکنند و از فرارهای مالیاتی جلوگیری میشود، گفت: دولت باید به احکام مدون توجه کند تا سهم مالیاتها در بودجه رشد پیدا کند، دست اندازی به صندوق توسعه ملی یکی از انتقادهای موجود به دولتهای گذشته بود که کاهش آن جای تقدیر دارد.
وی با تاکید بر اینکه تامین مالی که مربوط به استفاده از اوراق مالی و واگذاری دارایی ها، به میزان قابل قبولی در لایحه بودجه دیده شده است،گفت: شکل گیری صندوق توسعه و عدالت در استانها که بستگی به عملکرد ما در استانها و مسئولین محلی دارد به مسئولین قدرت مانور میدهد و کمک میکند بتوانیم بهتر از منابع محلی استفاده کنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه انتشار اوراق درون سالی برای ایجاد توازن در پرداختها یکی دیگر از موارد مورد اشاره است که به نفع مناطق سردسیر است، گفت: تبدیل احکام سالیانه به احکام دائمی به مجلس قدرت مانور میدهد تا برخی از مواردی که جنبه دائمی دارند را بتوانیم در کنار احکام سالیانه به آنها ورود کنیم. تنوع بخشیدن به روشهای تامین مالی یکی از حوزههایی است که مورد غفلت قرار گرفته و باید مورد توجه قرار گیرد.
قادری با اشاره به اینکه موضوع فاکتورینگ و مولدسازی اموال دولتی دارای احکام است و در لایحه بودجه مورد توجه قرار گرفته،افزود: تکمیل طرحهای آبی و طرحهای مسکن و طرحهای حوزه انرژی با توجه به جهت گیریهای دولت برای حمایت از طرحهای زیرساختی باید مورد توجه قرار بگیرد و خلاهای موجود پر شود.
وی گفت: عدم تعادلی که بین تولید و مصرف نهادهها و مولدهای انرژی وجود دارد باید برطرف شود. تهاتر نفت همواره یکی از مطالبات نمایندگان بوده، در کمیسیون برنامه و بودجه برای آن مصوبه داشته ایم در لایحه دولت آمده است. میتوان از این محل طرحهای پیشران را تامین مالی کنیم.
انتهای پیام/