بهبود بوی بد دهان با کمک باکتریهای موجود در غذاهای تخمیری
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، اصطلاح بالینی که برای نفس بدبو استفاده میشود هالیتوزیس نام دارد که میتواند توسط میکروارگانیسمهای موجود در دهان که ترکیبات آلی فرار تولید میکنند ایجاد شود. مشکلات معده، مشکلات در هضم، بیماریهای کلیوی، کبدی، دیابت، خشکی دهان، مصرف سیگار و الکل میتوانند سبب ایجاد هالیتوزیس شوند؛ بنابراین اخیراً محققان شروع به بررسی این موضوع کرده اند که آیا تغییر میکروبیوم دهان فرد میتواند بر علائم هالیتوز تأثیر بگذارد یا خیر.
یک تحلیل آماری در سال ۲۰۱۹ بر روی سه مطالعه مفید که اثرات پروبیوتیکها بر بوی بد دهان را بررسی میکند، نشان داد که ممکن است شواهدی وجود داشته باشد که پروبیوتیکها علائم بوی بد دهان را بهبود میبخشند، اما دادهها از نظر کمی یا کیفی برای یک نتیجهگیری مطمئن کافی نبودند.
اما این تحلیل آماری جدید مجموعه دادههای خود را بسیار گسترش میدهد، و از هفت مطالعه که اثرات پروبیوتیکها بر بوی بد دهان را ردیابی میکنند استفاده میکند. در حالی که نتیجه گیری هنوز ضعیف است، محققان پیشنهاد میکنند چندین باکتری پروبیوتیک کلیدی میتوانند با کاهش سطوح ترکیبات آلی فرار که بوی بدن دهان را ایجاد میکنند مرتبط باشند.
این بررسی سیستماتیک و تحلیل آماری نشان میدهد که پروبیوتیکها (به عنوان مثال، لاکتوباسیلوس سالیواریوس، لاکتوباسیلوس رویتر، استرپتوکوک سالیواریوس و ویسلا سیباریا) ممکن است با کاهش غلظت VSC (ترکیب گوگرد فرار) در کوتاهمدت، بوی بد دهان را کاهش دهند، اما اثر آنها دائمی نیست.
یک سوال بزرگ که توسط این مطالعه بی پاسخ مانده است این است که آیا خوردن غذاهای تخمیر شده حاوی این باکتریهای مفید میتواند علائم هالیتوزیس را بهبود بخشد یا خیر. در تحقیقات بالینی این مطالعات همه از مکملهای پروبیوتیک در تحقیقات خود استفاده کردند؛ بنابراین اگرچه این باکتریهای بهبود دهنده تنفس را میتوان در غذاهای تخمیر شده مانند ماست، سوپ میسو، ترشیها و نان خمیر ترش یافت، اما مشخص نیست که صرف خوردن آن غذاها میتواند بوی بد دهان را بهبود بخشد یا خیر
مارتیننا برتولینی متخصص جراحی لثه و بیماری لثه میگوید: از آنجایی که برخی از غذاهای تخمیر شده حاوی مقدار زیادی بجز باکتری هستند، مردم باید مراقب چیزهای دیگری که در غذاهای مصرفی آنها وجود دارد باشند. به گفته برتولینی، برخی از باکتریها ممکن است به طور بالقوه بوی بد دهان را بهبود بخشند، اما چیزهای دیگر در غذاهای تخمیر شده میتوانند به ایجاد بوی بد دهان کمک کنند.
یکی از مواردی که باید در نظر گرفت این است که مصرف لبنیات به منظور گنجاندن یک رژیم غذایی غنی از پروبیوتیکها ممکن است منجر به افزایش مصرف کربوهیدراتها و قندها و افزایش تجمع پلاک و بیوفیلم شود.
این تحقیق جدید در مجله BMJ Open منتشر شده است.
انتهای پیام/