صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به همت یک شرکت دانش‌بنیان محقق شد؛

مشاهده نمونه‌های نانومتری با میکروسکوپ سه بعدی تمام ایرانی

محققان یک شرکت دانش بنیان موفق شده‌اند با استفاده از روش تداخل سنجی لیزری، میکروسکوپ سه بعدی تولید کنند.
کد خبر : 819841

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پایه زنجان توانسته است با تکیه بر علم و دانش دانشجویان دستگاه "سطح‌سنج سه‌بعدی نانومتری نوری" را طراحی و تولید کند؛ که در دهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت محصول حوزه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی از آن رونمایی شد.

دستگاه سطح‌سنج سه‌بعدی نانومتری نوری ساخته شده توسط این شرکت دانش‌بنیان نمونه‌ای بسیارتوسعه‌یافته از ابزار‌های اندازه‌گیری سه‌بعدی در مقیاس نانو است، از این محصول برای دیدن میکرو سیستم ها و نانو سیستم‌ها استفاده می‌شود. در ادامه با «هادی برزویی» مدیر عامل «شرکت فتح نور میهن» که این محصول را طراحی و تولید کرده گفت‌وگو کرده ایم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره‌ی میکروسکوپ تداخلی سه بعدی که برای اندازه گیری ریز ساختار‌ها و سطوح و میکرو الکترومکانیکال سیستم درمقیاس نانو استفاده می‌شود گفت: از آن‌جایی که دستگاه سطح‌سنج سه‌بعدی نانومتری بر اساس نور کار می‌کند، روشی غیرتماسی، غیرمخرب و دقیق است و در مقایسه با دستگاه‌های با کاربری مشابه از هزینه کمتری برخوردار است.

محققان یک شرکت دانش بنیان توانسته‌اند با روش تداخل سنجی لیزری، بعد سوم را به میکروسکوپ اضافه کند و نمونه‌ را در مقیاس یک میلی‌متر، در یک میلی‌متر در نیم میلی‌متر با دقت نانومتر اندازه گیری کند.

وی درباره کاربرد این دستگاه در صنایع ادامه داد: وقتی محصولی در صنعت فناوری نانو و در مقیاس نانو ساخته می‌شود باید بتوان آن را مشاهده و بررسی کرد تا متوجه نتیجه روند کار شد که این اتفاق با میکروسکوپ‌های معمولی رخ نمی دهد، زیرا فقط در دو بعد قابلیت بررسی را دارند. اما ما توانستیم با روش تداخل سنجی لیزری بعد سوم را به میکروسکوپ اضافه کنیم و نمونه‌ را در مقیاس یک میلیمتر در یک میلیمتر در نیم میلیمتر با دقت نانومتر اندازه گیری کنیم.

هادی برزویی با اشاره به‌ «های تک بودن» این محصول ادامه داد: شرکت ما ۸ سال روی این محصول مطالعه و تحقیق کرد تا درنهایت موفق شدیم این محصول را در سال ۱۳۹۵ تبدیل به قرداد صنعتی کنیم و در کشور نمونه سازی آن را انجام دهیم و خوشبختانه توانستیم سطح یک حمایت معاونت فناوری را نیز دریافت کنیم؛ به این معنی که اگر کسی بخواهد این محصول را داخل ایران تهیه کند و از شرکت‌های وابسته به دولت باشند نصف هزینه را سازمان یا شرکت متقبل می شود و نصف دیگر دولت پرداخت می‌کند. درواقع با این کار دولت به ما کمک می‌کند محصول را با قیمت واقعی به فروش برسانیم همچنین به خریداران کمک می‌کند به نصف قیمت جهانی آن را تهیه کنند.

 هادی برزویی درباره فروش و صادرات این محصول گفت: دستگاه ساخته شده در شرکت ما کامل‌ترین و دقیق‌ترین دستگاه از نوع خود در داخل کشور و منطقه است که به کشور‌های همسایه نیز صادر می‌شود و از کیفیت و قیمت بسیار رقابتی در مقایسه با نمونه‌های مشابه خارجی است.

وی در ادامه گفت: ما علاوه بر تولید و صادرات این محصول توانستیم دانش این محصول را به مستندات علمی و مقاله تبدیل کنیم و این نشان دهنده این است که توانستیم علاوه بر تولید محصول از کورس رقابت فنی در حوزه توسعه و ساخت عقب نمانیم.

مدیر عامل این شرکت با بیان اینکه تعیین پارامتر‌های سطوح در بخش‌های متنوعی از علوم و صنایع نیاز است، اظهار داشت: به عنوان مثال علوم مکانیک، زیست‌شناسی، فیزیک و میکروالکترونیک نیاز مبرمی به این دستگاه برای تصویربرداری سه‌بعدی از نمونه‌های خود دارند، همچنین این دستگاه در صنایعی مانند متالورژی، مکانیک و صنایع تولید هواپیما، خودرو و توربین‌های بخار که بررسی خوردگی و ترک در قطعات آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، کاربرد دارد. همچنین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی نانو، داروسازی و ساخت تجهیزات پزشکی به این محصول احتیاج خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر