صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگو با مدیرعامل صحا مطرح شد؛

صنایع بزرگ برای دانش‌بنیان شدن چه حمایت‌هایی دریافت می‌‌کنند؟

مدیر عامل صندوق حمایت از تحقیق و توسعه صنایع پیشرفته گفت: یکی از مشکلات اساسی ما در صنعت، فناور محور نبودن بخش قابل توجهی از صنایع کشور است که تاثیر مستقیمی بر روی رقابت پذیری و ورود آن‌ها به بازار‌های صادراتی و حتی بازار‌های داخلی دارد.
کد خبر : 818984

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سال گذشته بود که رهبرمعظم انقلاب در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان نسبت به دانش بنیان نبودن صنایع بزرگ کشور گلایه کردند، در همین راستا یکی از مهمترین الزامات برای تحقق این فرمایش رهبرانقلاب، راه اندازی بخش R&D و تحقیق و توسعه در صنایع بزرگ و پیشرفته است. در همین راستا به سراغ محسن نادری‌منش مدیر عامل صندوق حمایت از تحقیق و توسعه صنایع پیشرفته رفتیم تا با اقدامات و برنامه‌های این صندوق به عنوان متولی این امر درحمایت و ارائه تسهیلات به صنایع بزرگ و پیشرفته بیشتر آشنا شویم.

نادری‌منش در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به اهمیت رسوخ فناوری به صنایع بزرگ کشور گفت: یکی از مشکلات اساسی ما در صنعت، فناور محور نبودن بخش قابل توجهی از صنایع کشور است که تاثیر مستقیمی بر روی رقابت پذیری و ورود آن‌ها به بازار‌های صادراتی و حتی بازار‌های داخلی دارد. در همین راستا یکی از موضوعات مهمی که وزارت صمت از سال پیش دنبال کرده است حمایت از صنایع پیشرفته است. صندوق حمایت از تحقیق و توسعه صنایع پیشرفته به عنوان بازوی تامین مالی توسعه صنایع پیشرفته شناخته شده است. به همین دلیل ما علاوه بر حمایت مستقیمی از بنگاه‌های خصوصی و تعاونی فعال در حوزه صنایع پیشرفته، درحال طراحی مدل‌های خاصی هستیم که به توانیم نفوذ فناوری به صنایع بزرگ و پیشرفته کشور را سرعت ببخشیم.

وی در ادامه افزود: در حوزه‌های مختلفی مانند هوشمندسازی کشاورزی، معادن، صنایع بزرگ و سایر موارد هدف ما این است که از نوآوری‌ها و فناوری‌های جدیدی که در حوزه بیگ دیتا، هوش مصنوعی، زیست فناوری، اینترنت اشیاء و... وجود دارد حمایت کنیم. با این کار می‌توانیم این فناوری‌ها را به عنوان مشتری در بنگاه‌های بزرگ اقتصادی نفوذ دهیم و بهره وری بنگاه‌ها را افزایش دهیم تا به صورت مسمتر رشد داشته باشند.

یکی از مشکلات کشور در این حوزه عدم تمایل صنایع بزرگ به راه اندازی بخش تحقیق و توسعه است. به همین منظور در قانون جهش تولید دانش بنیان برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه اعتبارمالیاتی در نظر گرفته شده است. نادری منش در پاسخ به این سوال که برای افزایش فعالیت‌های تحقیق و توسعه در صنایع چه باید کرد گفت: بخشی از این مشکل، بحث قانون گذاری و تسهیل گری است که همین اعتبار مالیاتی که به فعالیت‌های R&D داده می‌شود می‌تواند کمک بسیار زیادی به صنایع بزرگ کند.

مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته ادامه داد: بحث دیگر این است که علاوه بر R&D داخلی صنایع، در بسیاری از کشور‌های دنیا بنگاه‌های بزرگ فناوری و تکنولوژی مورد نیاز خود را از بنگاه‌های کوچک‌تر و استارتاپ‌ها می‌گیرند و یا برای بهینه سازی و ارتقا خط تولید خود از آن‌ها خدمات دریافت می‌کنند؛ لذا علاوه بر حمایت از فعالیت‌های تحقیق و توسعه در بنگاه‌های بزرگ، درحال طراحی مدل‌هایی هستیم که بتوانیم بنگاه‌های کوچک و متوسط فناور محور ودانش بنیان را به صنایع بزرگ متصل کنیم تا بتوانند از این فناوری‌ها در پروسه تولید محصولات و فرایند‌های خود استفاده کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر