صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دستاورد جدید محققان؛

با نوارچسب دوطرفه ژنراتور برق بسازید!

محققان با استفاده از نوارچسب‌های دوطرفه موجود در بازار ژنراتور برق تماسی ساختند.
کد خبر : 816137

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از نیواطلس،ژنراتورهای برق تماسی که توانایی تبدیل اصطکاک به مقدار اندکی الکتریسیته را دارند احتمالا روزی در لباس هایی که حرکت را به نیرو برق تبدیل می کنند یا در ایمپلنت های مغزی بدون باتری و مجموعه ای از سناریوهای دیگر مورد استفاده قرار گیرند.

تاکنون ما نسخه‌های زیادی از ژنراتورهای برق تماسی را دیده‌ایم که با این فرض کار می‌کنند. مثل مواد خاصی مانند بادکنک که وقتی به موهای شما مالیده می‌شوند، بار الکتریکی ایجاد میکنند.به گفته نویسندگان این مطالعه جدید، طراحی‌هاشامل تنظیماتی پیچیده برای قطعات گران‌قیمت بوده و همچنین میزان برق تولیدی در آن‌ها محدود است.

گروهی از دانشمندان دانشگاه آلاباما به رهبری گانگ وانگ اکنون به نسخه ای ساده‌تر دست یافته اند. ژنراتور برق تماسی این محققین بر اساس تحقیقات قبلی نشان می‌داد که این سیستم‌ها را می‌توانند از نوارچسب، پلاستیک و فلز ساخت. اما آنها این اجزا را به گونه‌ای در کنار هم قرار می‌دهند که عملکرد ژنراتور را به نسخه‌های پیچیده‌تر و گران‌تر می‌رساند.

طرح اصلی ژنراتور برق تماسی شامل یک نوار چسب دو طرفه یک ورقه پلاستیک است که بین دو صفحه آلومینیوم قرار گرفته است. فشار این صفحات روی یکدیگر و جدا کردن آنها از یکدیگر به طور لحظه ای نوعی جرقه ایجاد می کند و میزان فشاری که به طور مستقیم به کار می رود روی میزان برق تولیدی تاثیر می گذارد.

یک نسخه از ژنراتور شامل دوالکترود برای تولید برق با تراکم ۱۶۹.۶وات به ازای هر مترمربع به کار گرفته شد که به گفته تیم ۴۷ درصد بیشتر از طرح های قبلی بود.

محققان در آزمایش ها از ژنراتور برای روشن کردن۴۰۰ چراغ ال ای دی تنها با فشار لایه ها روی یکدیگر استفاده کردند.

روشن کردن چراغ های ال ای دی یا دستگاه های الکترونیکی کوچک دیگر فقط یکی از کاربردهای ژنراتور برق تماسی است. با استفاده از این دستاورد در سطوح چوبی می توان انرژی راه رفتن را جذب، برق مورد نیاز سمعک را تامین و نمایشگرهای لمسی برقی را روشن کرد.

 

 

انتهای پیام/

برچسب ها: فناوری
ارسال نظر