صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۴ - ۲۱ آبان ۱۴۰۱
به ادعای کاخ سفید؛

«بایدن» چین را برای اعمال نفوذ بر کره شمالی تحت فشار می‌گذارد

کاخ سفید می‌گوید یکی از محورهای اصلی دیدار رئیس جمهور آمریکا با همتای چینی،‌ هشدار درباره برنامه‌های تسلیحاتی کره شمالی و تاثیر آن بر افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه است.
کد خبر : 814021

به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، کاخ سفید می‌گوید «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در دیداری که روز دوشنبه در حاشیه نشست گروه ۲۰ در اندونزی با «شی جین‌پینگ» همتای چینی دارد، به وی هشدار خواهد داد که توسعه برنامه‌های تسلیحاتی کره شمالی به افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه منجر می شود.

این ادعا همزمان با افزایش گمانه زنی‌ها مبنی بر احتمال ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای کره شمالی مطرح می‌شود. آخرین آزمایش هسته‌ای پیونگ یانگ به سال ۲۰۱۷ میلادی بازمی گردد.

از آنجا که چین اصلی‌ترین شریک سیاسی و تجاری کره شمالی است، واشنگتن بر این باور است که پکن می‌تواند با اعمال نفوذ خود مانع ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای پیونگ یانگ شود.

این اولین دیدار رو در روی رؤسای جمهور آمریکا و چین از ابتدای سال ۲۰۲۱ است که بایدن سکان کاخ سفید را به دست گرفت.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید که بایدن قصد دارد به شی یادآوری کند که کره شمالی نه تنها تهدیدی علیه آمریکا و متحدان آسیایی واشنگتن است، بلکه صلح و ثبات کل منطقه آسیای جنوب شرقی و شبه جزیره کره را هم به مخاطره می‌اندازد.

سالیوان در ادامه این ادعا افزود: اگر کره شمالی به این روند ادامه دهد، موجب افزایش حضور نظامی و امنیتی آمریکا در منطقه می‌شود و به همین دلیل، به نفع چین است که بدخواهانه‌ترین تمایلات پیونگ یانگ را مهار کند. اما تصمیم درباره این مسئله به خود پکن بستگی دارد.

این در حالی است که در خرداد امسال، چین و روسیه برای نخستین بار اجماع شورای امنیت درباره تحریم‌های کره شمالی را شکستند و قطعنامه پیشنهادی آمریکا را که به تشدید این تحریم‌ها منجر می‌شد، وتو کردند.

آنها در توضیح این اقدام تاکید کردند که تحریم راه به جایی نمی‌برد و در حال حاضر آنچه ضرورت دارد تجدید گفتگو‌ها میان واشنگتن-پیونگ یانگ است.

انتهای پیام/

ارسال نظر