صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۴۵ - ۱۹ آبان ۱۴۰۱

چطور کمتر غر بزنیم؟

ما اغلب در مورد دیگران شکایت داریم و مدام از دیگران ایراد می‌گیریم، و مدام ایراد‌هایی را به دیگران نسبت می‌دهیم، اما سوال اینجاست خود ما چطور؟
کد خبر : 813686

آدم‌های غرغرو، معمولا آدم‌هایی هستند که از زمین و زمان شکایت دارند و نمی‌توانند خود را با محیط وفق دهند و از سوی دیگر وقتی شروع می‌کنند به غر زدن، دنیایی از انرژی منفی را نصیبتان می‌کنند. البته شاید خود ما هم کمی از این ویژگی‌ها را داشته باشیم، اما چطور این آدم‌ها را اصلاح کنیم و یا حتی کاری کنیم که خودمان بهتر زندگی کنیم؟

شکایت کردن و غر زدن

افرادی که مدام غر می‌زنند و بنوعی از زمین و زمان شکایت دارند را دیده‌ایم و یا با آن‌ها معاشرت کرده ایم و یا حتی شاید خودمان هم از این تیپ آدم‌ها باشیم حتی برای چند دقیقه یا چند ثانیه درگیر این رفتار منفی بوده ایم و خارج از آزار و آسیب رساندن به خودمان سبب آزار دیگران نیز شده ایم که شاید مهم‌ترین قدم برای ترک عادت ناپسند «شکایت کردن و غر زدن»، از بین بردن این رفتار در شخصیت مان باشد.

اما چه کاری انجام دهیم که غر نزنیم؟

تغییر مسائلی که در ذهن داریم

بهترین راهکار برای کمتر غر زدن این است که مسائلی که در ذهن داریم را تغییر دهیم، البته همانطور که می‌دانید قطعا گفتن این کار از انجام دادنش آسان‌تر است.

به این صورت که مغز ما تمایل شدیدی به افکار منفی دارد، درست مانند اینکه ما در ابتدا خار‌های گل رز را می‌بینیم، به جای اینکه متوجه زیبایی گل شویم.

البته باید به این موضوع توجه و دقت داشته باشید که، ذهن آگاهی و نگرش مثبت داشتن نیاز به تمرین دارد و زمانی که می‌بینید در حال منفی بافی راجع به یک شخص یا یک موضوع هستید، صبر کنید و خودتان را مجبور به گفتن یک نکته مثبت کنید؛ و از سوی دیگر می‌توانید از یک دوست شاد و سرزنده کمک بگیرید تا هنگامی که در حال غر زدن هستید شما را متوقف کند و کمک کند تا جنبه‌های مثبت را ببینید و مثبت اندیش‌تر باشید.

هر چند وقت یک بار به خودتان اجازه درد و دل کردن دهید

نادیده گرفتن دائمی افکار منفی باعث می‌شود این افکار روی هم تلنبار شوند و اگر واقعا در شرایط ناآرامی به سر می‌برید، بدون نگرانی احساسات خود را با یک دوست نزدیک یا اعضای خانواده یا یک روانشناس در میان بگذارید.

کمتر قضاوت کنید

ما اغلب در مورد دیگران شکایت داریم و مدام از دیگران ایراد می‌گیریم، و مدام ایراد‌هایی را به دیگران نسبت می‌دهیم، اما سوال اینجاست خود ما چطور؟

مدام فکر می‌کنیم که آن‌ها مطابق با استاندارد‌های ما نیستند و افراد یا اتفاق‌ها مطابق خواسته‌های ما پیش نمی‌روند و در واقع در مورد اتفاق ها، افراد و هر مورد دیگری بدون اینکه دلیلش را بدانید قضاوت نکنید، دلیل این اتفاق‌ها و رفتار‌ها را از خودشان بپرسید و در نهایت مدام نیم نگاهی به خودتان داشته باشید و ببینید که خودتان در این زمینه چگونه رفتار می‌کنید.

تهیه یک لیست از اتفاق‌های خوب روزانه

بهتر است در پایان هر روز به تمامی اتفاقات روز فکر کنید و خلاصه وار آن‌ها را مرور کنید و مطمئن باشید که از میان تمامی این اتفاقات به مواردی از اتفاق ها، رفتار‌ها و البته نکات خوب از جانب خودتان و البته دیگران در قبال خودتان می‌رسد. آن‌ها را هر شب یادداشت کنید.

دست به کار شوید

خودتان اتفاق و تغییری باشید که دوست دارید اتفاق بیافتد. البته قبل از این که خود دست به کار شوید مطمئن شوید که آیا این اتفاق تنها از دید شما صحیح است و یا دیگران هم دید مشابهی نسبت به این موضوع دارند. لزوما قاعده و قانون شما در رابطه با هر چیز، دالِ بر درست بودن آن نیست.

مسئولیت پذیر باشید 

این قاعده هم تقریبا زیر مجموعه‌ای از مورد قبل است. اگر چیزی شما را ناراحت می‌کند، یا آن را حل کنید و یا بپذیرید که اکنون هیچ کار دیگری نمی‌توانید انجام دهید، پس چرا غر بزنید؟ غر زدن یک فعالیت منفعل است. جای آن را با راه حلی برای مشکل عوض کنید و یا به راحتی آن مشکل را بپذیرید و ذهنتان را درگیر موضوع دیگری کنید.

به دنبال شاد کردن زندگی باشید

لیستی پر از سرگرمی‌هایی که از آن لذت می‌برید را تهیه کنید و مسائلی که باعث می‌شود دید منفی به هر چیز داشته باشید را کشف کنید تلاش کنید وضعیت را تغییر دهید تا زندگی شادی داشته باشید.

عادت به تغییر کردن 

زندگی دایما در حال تغییر و تحول است و از این رو باید یاد بگیرید تا به این تغییرات عادت کنید، مسایل بسیاری در زندگی وجود دارد که از کنترل ما خارج هستند و از این رو بهترین راهکار برای آرام زندگی کردن این است که به تغییرات دایمی زندگی عادت کنیم. بدون شک در هر موقعیتی راهکاری مناسب برای پیش رفتن به جلو وجود دارد.

مراقبت از خود

استرس و شیوه زندگی پرمشغله می‌تواند زندگی را خراب کند و روحیات مثبتمان را از بین ببرد و از این رو بخشی از زندگی تان را فقط وقف خودتان کنید و گاهی کار‌هایی برای دل خودتان انجام دهید. این کار‌ها باعث می‌شود ذهنتان در چارچوب جدیدی قرار بگیرد.

مثبت اندیش باشید 

در این زمانه که همه چیز اعصاب خردکن شده است، چه کسی می‌تواند مثبت فکر کند؟ این دقیقا جمله یک انسان همیشه معترض و افراطی است. برای فردی که عادت کرده همیشه نیمه خالی لیوان را ببیند و همیشه ناراضی باشد، بسیار سخت است که مثبت فکر کند. اما ابتدا به این فکر کنید که هیچ چیز در این جهان کامل، مطلوب و پایدار نیست.

شادی را انتخاب کنید و بر افکار مثبت تمرکز کنید و همیشه مهربان باشید. این انتخاب شماست نه هیچ کس دیگر. 

جسور و با جرات باشید 

اگر قصد دارید عادت زشت اعتراض کردن‌های دایمی را ترک کنید، باید جسور باشید. باید شهامت داشته باشید. باید بتوانید رفتار‌های آزاردهنده دیگران یا رویداد‌های ناگوار را تاب بیاورید. نباید بگذارید دیگران از شما سوءاستفاده کنند یا به راحتی سبب ناراحتی شما بشوند. البته جسارت به معنای بی احترامی به دیگران نیست. اگر موضع مخالف دارید، باید با حفظ ادب و احترام برای شخصیت انسان‌ها آن را بیان کنید.

ورزش و یوگا را فراموش نکنید!

ورزش منظم و یوگا یک راه عالی برای آرامش، تمدد اعصاب و تمرین ذهن آگاهی می‌باشد. یوگا بر تنفس، حرکات و مراقبه تمرکز دارد و به شما کمک می‌کند تا ذهن و بدن خود را کنترل کنید.

همانطور که می‌دانید، ورزش تاثیر بسزایی در سلامت جسم و روح دارد.

ذهن ما اغلب به میلیون‌ها جهت می‌چرخد و ورزش و یوگا کمک می‌کند تا چرخه افکارتان را آرام کنید و افکار مثبت تری را در ذهنتان پرورش دهید.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

برچسب ها: روانشناسی
ارسال نظر