صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۲ - ۱۸ آبان ۱۴۰۱
توسط گروهی از مهندسان اختراع شد؛

ماده‌ تقلیدکننده نحوه ذخیره‌سازی اطلاعات در مغز

گروهی از محققان موفق به طراحی ماده‌ای شدند که نحوه ذخیره‌سازی اطلاعات در مغز را تقلید و الگوی جدیدی برای محاسبات فعالیت‌های مغز ارائه می‌دهد.
کد خبر : 813651

به گزارش خبرنگار گروه خانه خلاق و نوآوری رسانه آنا، محققان ماده‌ای اختراع کردن که می‌تواند نحوه ذخیره‌سازی اطلاعات در مغز را تقلید کند. این ماده با کپی کردن سیناپس‌های نورون‌ها کار می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد یادگیری را که مغز در زمان خواب تجربه می‌کند تقلید کنند. گروهی از مهندسان دانشگاه خودگردان بارسلونا این ماده مغناطیسی را با استفاده از محاسبات نورومورفیک ساختند.

محاسبات نورومورفیک یک مفهوم محاسباتی است که از نورون‌های مصنوعی برای تقلید رفتار مغز و عملکردهای سیناپسی یا سیگنال‌های ارتباطی نورون‌ها استفاده می‌کند. یکی از عملکرد‌های مهم مغز انعطاف‌پذیری عصبی است که توانایی ذخیره یا فراموش کردن اطلاعات بسته به مدت زمان را فراهم و نورون‌ها را برای انجام این وظیفه تحریک می‌کنند. ماده‌ای که توسط این گروه تحقیقاتی طراحی شده شامل حافظه الکترونیکی، فروالکتریک، عایق‌های توپولوژیکی و مواد مغناطیسی یونی هستند. به گفته دانشمندان مواد مغناطیسی یونی از حرکت یون‌ها و اتم‌ها در ماده تشکیل می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

ناراحتی بیش از استعمال دخانیات باعث پیری می‌شود

محققان اطلاعاتی از شیوه کنترل شدت نیروی مغناطیسی موجود در میدان الکتریکی را دارند ولی کنترل میزان نوسان نیروی مغناطیسی هنگامی که تزریق ولتاژ متوقف می‌شود دشوار است. فرایند توقف ولتاژ هنگامی که انسان خواب است رخ می‌دهد از همین رو کسب اطلاعات در مورد شیوه یادگیری مغز در اوقات خواب دشوار است. ماده اختراع شده توسط دانشمندان دانشگاه بارسلونا نورون‌ با تحریک نورون‌ها شدت میدان مغناطیس مغز را افزایش می‌دهند و بستر لازم برای دریافت اطلاعاتی دقیق از شیوه ذخیره‌سازی داده‌ها در این قسمت از بدن را فراهم می‌کنند.

یکی از مهندسان ارشد این پروژه تحقیقاتی می‌گوید «این ماده با حرکت یون‌هایی که به وسیله میدان الکتریکی کنترل می‌شوند و با سرعتی تقریباً مشابه سرعت ذخیره‌سازی اطلاعات در مغز شیوه انباشت داده‌ها را تقلید می‌کند. ما سیناپس‌های مصنوعی ایجاد کردیم که احتمالاً در آینده الگوی شیوه‌های جدید محاسباتی باشد. این ماده می‌تواند فرایندهایی از قبیل ذخیره‌سازی در حافظه، پردازش اطلاعات و بازیابی اطلاعات را تقلید کند. همچنین برای اولین بار قادر هستیم به‌رورسانی کنترل شده اطلاعات در مغز بدون اعمال ولتاژ را انجام دهیم.»

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

برچسب ها: مغز هوش مصنوعی
ارسال نظر