صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۳ - ۰۸ آبان ۱۴۰۱
انبیاء در گفت‌‎وگو با آنا:

فروش خدمات علمی منبعی برای درآمدزایی دانشگاه‌هاست/ چگونگی ترمیم دریافتی اساتید

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها و به‌ویژه دانشگاه علم صنعت، بخش قابل‌ملاحظه‌ای از منابع مالی خود را تحت عنوان «درآمد اختصاصی» کسب می‌کنند، گفت: فروش خدمات علمی به صنایع منبعی برای درآمدزایی دانشگاه‌ها است.
کد خبر : 811866

منصور انبیاء، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در توضیح اینکه مسائل این دانشگاه در مسیر جذب دانش‌آموختگان در صنعت چیست، خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلاتی عمده تمامی دانشگاه‌ها، بحث تأمین منابع مالی است. ۹۵ درصد منابعی که برای هر یک از دانشگاه‌ها در اختیار روسای دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد، برای پرداخت حقوق و دستمزد‌ها است یعنی فقط با ۵ درصد آنچه دولت می‌دهد باید همه‌کار‌های دیگر را انجام دهم.

وی افزود: بخش قابل‌ملاحظه‌ای از منابع مالی تمامی دانشگاه‌ها و به‌ویژه در دانشگاه علم و صنعت تحت عنوان درآمد اختصاصی کسب می‌شود که بیشتر آن، خدمات علمی است که به صنایع کشور می‌دهیم.

**ساخت ۴ میلیون مسکن مشارکت دانشگاه‌ها را می‌طلبد

انبیا با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های خوب دولت سیزدهم ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال است، گفت: البته مسکن باید به‌صورت علمی ساخته شود که در این رابطه مشارکت دانشگاه‌ها را می‌طلبد، این در حالی است که از دانشگاه علم و صنعت برای همکاری در ساخت، دعوت نشده است. ازاین‌جهت ساخت مسکن باید علمی انجام شود، زیرا که چندوجهی و بین‌رشته‌ای است. علاوه بر رشته‌های فنی و مهندسی مثل معماری و عمران اقتصاد، مدیریت و محیط‌زیست و خیلی از رشته‌ها می‌توانند درگیر ساخت مسکن در کشور شوند.

وی ادامه داد: طبیعتاً اساتید اگر درگیر شوند، دانشجویان را نیز درگیر می‌کنند به دو دلیل، زیرا هم کار علمی در کشور انجام می‌شود و هم وضعیت پرداخت اساتید ترمیم می‌شود، بسیاری از اساتید در تنگنای مالی هستند. البته شهادت می‌دهم که تلاش‌های وزیر علوم در حل این مسئله ستودنی است در این راستا ۱۶ جلسه مهم میزبان روسای دانشگاه‌های بزرگ برای ارائه راهکار بود. علیرغم اهتمام جدی وی البته سازمان برنامه‌وبودجه و دولت نیز باید آن را بپذیرد.

**حل مسائل کشور از مسیر علم و فناوری می‌گذرد

انبیا با بیان اینکه آیت‌الله رئیسی در یکی از سخنرانی‌هایش به اینکه کمک به دانشگاه‌ها اصلاً هزینه نبوده و سرمایه‌گذاری است، اشاره کرد و گفت: اگر کشور بخواهد از برخی چالش‌های پیشرو عبور کرده و موفق شود، تنها راه آن عبور از مسیر علم و فناوری است. علم و فناوری یعنی دانشگاه‌ها و در این راستا، دولت اتکایش به دانشگاه‌ها را باید بیشتر کند.

انتهای پیام/۴۱۶۷

انتهای پیام/

ارسال نظر