صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۳ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵

کشف تازه هابل در اطراف سیارک دوردست

ماهواره‌ای بسیار کوچک که به دور سیارک «میک‌میک» (Makemake) می‌چرخد، توسط تلسکوپ هابل رصد شد که می‌تواند دریچه‌ای تازه به سوی اکتشاف در مرزهای منظومه شمسی باشد.
کد خبر : 80739

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌نقل از وب‌سایت ناسا، اخترشناسان یکی از مراکز تحقیقاتی ناسا با استفاده از دوربین زمینه گسترده شماره 3 تلسکوپ هابل موفق شدند در یک پروژه بسیار دشوار، ماهواره یا قمری بسیار کوچک را در مدار سیارک آخر منظومه شمسی کشف کنند.


سیارک «میک‌میک» که خود از نظر روشنایی در کنار پلوتو دومین سیارک روشن در نزدیکی انتهای منظومه شمسی محسوب می‌شود، به دلیل نور کمی که از سطح یخی‌اش متصاعد می‌‌شود، سوژه‌ای دشوار برای رصد کردن است و تازه در سال 2005 میلادی کشف شد.


حال محققان با استفاده از تکنیکی که در سال‌های 2005، 2011 و 2012 منجر به کشف ماهواره‌ها یا قمرهای پلوتو شد، توانسته‌اند سایه‌ای کمرنگ در دل تاریکی اطراف میک‌میک کشف کنند که یک ماهواره کوچک است.


برای درک دشواری این رصد کافی‌ست بدانیم که خود سیارک میک‌میک زیر سایه پلوتو، چند قرن از چشم ما مخفی مانده بود، حال یک ماهواره را درنظر بگیریم که قطر آن تنها 160 کیلومتر است و در تاریکی به دور آن می‌چرخد.


این اندازه در مقابل ماه که قمر زمین محسوب می‌شود و قطرش تقریبا معادل 3455 کیلومتر است، بسیار ناچیز محسوب می‌شود و دیدن چنین ماهواره‌ای در تاریکی، تنها با تشخیص تاریکی از تاریکی ممکن است.


محققان نام این ماهواره را MK2 گذاشته‌اند و امیدوارند با مطالعه روی آن اطلاعات ذی‌قیمتی مانند چگالی و دمای سیارک مادر را از روی آن محاسبه کنند.



بنابر اعلام تیم تحقیق، بررسی مدار این ماهواره و فاصله‌ای که از سیارک خود دارد می‌تواند بیانگر دو چیز باشد. در صورتی‌ که مدار ماهواره نزدیک به سیارک باشد، احتمالا علت به‌وجود آمدن آن یک برخورد فضایی بوده و در صورتی‌ که مدار آن دور باشد، احتمالاً از اجرام «کمربند کیپر» است که در دام جاذبه میک‌میک گرفتار شده است. برآورد چگالی میک‌میک نیز با استفاده از همین فاصله و سرعتی که این ماهواره به دورش می‌چرخد، قابل محاسبه خواهد بود.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر