صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۵ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵

افزایش قیمت سبد مصرفی خانوار در فروردین ماه

ماه سخت خانوار‌ها به پایان رسیده است اما بر خلاف گفته‌ها مبنی بر تک رقمی شدن نرخ تورم آمارها حاکی از این است که قیمت سبد مصرفی خانوار با گرانی همراه بوده است.
کد خبر : 79238

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، در بازار‌ها اعم از بنکداری، میوه و سبزیجات، گوشت و مرغ و بسیاری موارد دیگر که در سبد مصرفی خانوار قرار دارند شاهد افزایش قیمت هستیم.


در تایید این مطلب، مرکز آمار ایران نرخ تورم اولین ماه امسال را اعلام کرده و این آمارها حکایت از روند افزایشی قیمت تمامی کالایی که هزینه یک خانوار ایرانی دارد.


با توجه به اینکه طی مدت اخیر و نهایی شدن برجام یک خوشبینی در میان مردم بوجود آورده و همچنین دولتمردان از روند کاهشی و تک رقمی شدن نرخ تورم خبر می‌دهد، انتظاری برای تثبیت قیمت‌ها در جامعه بوجود آمد اما برخلاف این روند قیمت ها در اولین ماه سال ثابت نماند.


درست است که برخی از اقلام کالایی در فروردین ماه نسبت به ماه گذشته مانند برخی لبنیات با کاهشی جزئی همراه شد، بیشتر گروه های کالایی افزایش قیمت را تجربه کردند.


شاید قیمت برخی از کالاها در ماه فروردین نسبت به ماه اسفند با اندکی کاهش همراه بوده است، اما قیمت تمامی گروه های کالایی در یک سال گذشته روندی افزایشی را تجربه کرده و قیمت هیچ یک از کالا کاهش نیافته است.


بر اساس گزارش رسمی مرکز آمار ایران، قیمت ۳۰ قلم کالا و خدمات با روندی افزایشی همراه بوده است. به عبارتی هر یک از گروه های کالایی و خدماتی در کشور در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل روندی افزایشی را طی کرده و قیمت تمامی کالا و خدمات افزایش یافته است.


این روند حکایت از این دارد که قیمت گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات با افزایش ۱۰.۸ درصدی، خوراکی‌ها و آشامیدنی ها به تنهایی ۹.۴ درصد، خوراکی ها به تنهایی با ۹.۵ درصد، نان و غلات هم ۹.۵ درصد افزایش قیمت را در این مدت تجربه کرده‌اند.


همچنین قیمت گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آنها ۴.۵ درصد، گوشت قرمز و گوشت ماکیان ۲.۹ درصد، ماهی‌ها و صدف‌داران ۱۲.۹ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۸.۷ درصد، روغن‌ها و چربی‌ها ۳.۵ درصد، میوه و خشکبار ۱۱.۷ درصد، سبزیجات ۱۳.۱ درصد و شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی، (قندو شکر و شیرینی ها) ۹.۷ درصد در یکسال اخیر بالا رفته است.


به علاوه قیمت چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آبمیوه در این مدت ۸.۰ درصد، دخانیات ۳.۱ درصد، کالای غیرخوراکی و خدمات ۱۱.۴ درصد، پوشاک و کفش ۸.۲ درصد، مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها ۱۳.۹ درصد، مسکن به تنهایی ۱۰.۸ رصد، اجاره مسکن به تنهایی ۱۰.۸ درصد و خدمات نگهداری و تعمیر واحد مسکونی ۱۱.۴ درصد افزایش قیمت داشتند.


بر اساس آمار ارائه شده طی یکسال منتهی به پایان فروردین ماه سال 95 نرخ گروه آب، برق و سوخت ۳۳.۳ درصد، بهداشت و درمان ۱۴.۴ درصد، حمل و نقل ۹.۰ درصد، ارتباطات ۲.۸ درصد، تفریح و فرهنگ ۹.۷ درصد، آموزش ۱۶.۲ درصد، هتل و رستوران ۱۳.۰ درصد بالا رفته است.


در مجموع گروه کالایی در یکسال اخیر ۱۰.۱ درصد و گروه خدمات ۱۱.۶ درصد افزایش قیمت داشته‌اند، این در حالی است که ضریب اهمیت این دو گروه به ترتیب در سبد ماهانه خانوار ۵۰.۷ درصد و ۴۹.۳ درصد بوده است.


نکته قابل توجه اینجاست که کالاهایی که بیشترین ضریب اهمین را در سبد مصرفی خانوار دارند از افزایش قیمت بیشتری برخوردار شده اند که از جمله انها می توان به ضریب یاد شده در گروه های خوراکی ها و آشامیدنی و دخانیات اشاره کرد که خوراکی ها و آشامیدنی ها و دخانیات در این سبد ۲۵.۵ درصد، خوراکی ها و آشامیدنی ها به تنهایی ۲۵.۱ درصد و خوراکی ها ۲۴.۱ درصد بوده است.


درست است که کلیت این گزارش حکایت از کاهش نرخ تورم دارد اما تمامی قیمت‌های مورد بررسی با روندی افزایشی همراه بوده است.


بر اساس اعلام مرکز آمار ایران شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در فروردین ماه سال ۹۵ نشان می‌دهد شاخص کل (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۹۰) در فروردین ماه سال ۱۳۹۵ به عدد ۲۲۳.۸ رسیده که نسبت به ماه قبل ۰.۴ درصد افزایش داشته است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۷.۷ درصد است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۸.۵ درصد) کاهش یافته است.


درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم شهری) در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه سال ۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۰.۸ درصد است که نسبت به همین اطلاع در اسفندماه ۱۳۹۴ (۱۱.۳ درصد) کاهش یافته است.


بررسی روند تورم در بازار


نگاهی به بازار و فروشگاه‌ها نیز نشان می‌دهد که قیمت‌ها آهنگ افزایشی داشته است. این گرانی سبد مصرفی خانوارها باعث می‌شود تا قدرت خرید مردم کاهش بیشتری پیدا کند.


نگاهی به قیمت محصولات در فروشگاه ها و مقایسه آنها با اسفند ماه سال 94 به راحتی گویای این واقعیت است که قیمت بسیاری از کالاهای اساسی افزایش یافته است.


گوشت قرمز


قیمت هر کیلوگرم گوشت مخلوط گوساله ۳۳ هزار و ۴۰۰ تومان، گردن گوساله یک کیلویی ۲۹ هزار و ۵۷۰ تومان، گوشت چرخکرده گوساله یک کیلویی ۲۷۹۶۰ تومان، گوشت ران دو کیلوگرمی گوساله ۷۱ هزار و ۴۰۰ تومان، خورشتی گوساله ۸۰۰گرمی ۳۲ هزار و ۵۶۰ تومان است. قیمت هر کیلوگرم گوشت ران گوسفندی دو کیلویی ۸۹ هزار و ۴۶۰ تومان، آّبگوشتی گوسفندی یک کیلویی ۳۱ هزار تومان، ماهیچه پلویی گوسفند ۸۰۰ گرمی ۴۱ هزار و ۵۶۰تومان و فیله گوسفندی ۱ کیلویی ۶۹ هزار و ۵۲۰ تومان است.



گوشت مرغ


قیمت هر بسته ران و سینه مرغ بدون پوست ۱۸۰۰ گرمی ۱۴هزار و ۹۶۰ تومان، چرخکرده مرغ ۵۰۰ گرمی ۶۸۰۰ تومان، جوجه بدون استخوان ۹۰۰ گرمی ۱۳هزار و ۸۷۰ تومان، جوجه چینی ۹۰۰ گرمی ۱۲ هزار و ۴۲۰ تومان، پاچین مرغ ۹۰۰ گرمی ۹۸۵۰ تومان است. همچنین، مغز ران ۱۸۰۰ گرمی ۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان، ران مرغ ۱۸۰۰ گرمی ۱۶ هزار و ۱۸۰ تومان، ساق مرغ ۱۸۰۰ گرمی ۱۷ هزار و ۶۵۰ تومان و سینه مرغ بدون پوست ۱۸۰۰ گرمی نیز ۱۷ هزار و ۷۵۰ تومان است.


این قیمت‌ها در حالی است که رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی از افزایش قیمت مرغ و تعادل عرضه و تقاضا از خرداد امسال به دلیل کاهش میزان جوجه‌ریزی توسط مرغداران خبر داده است.


مهدی یوسف‌خانی اظهار کرد: با توجه به جلسات انجام شده و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، در نهایت مرغداران متقاعد شدند که برای تعادل بازار و میزان عرضه و تقاضا باید جوجه‌ریزی خود را به 85 میلیون قطعه در ماه کاهش دهند.


وی یادآور شد: اکنون ماهانه حدود 110 میلیون قطعه جوجه‌ریزی می‌شود.


یوسف‌خانی گفت: با توجه به اینکه از اردیبهشت‌ پارسال تا به امروز مرغداران با ضرر و زیان زیادی مواجه شدند، در نهایت قبول کردند تا میزان تولیدات خود را کاهش دهند که خوشبختانه این امر از خرداد اجرا می‌شود و می‌توان گفت با تعادل عرضه و تقاضا، وضعیت بهتری را از ابتدای تابستان در بازار مرغ شاهد خواهیم بود.


رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی ادامه داد: اکنون با توجه به عرضه بالا و تولید زیاد، طبیعی است که قیمت‌ها کاهش می‌یابد و مرغداران متضرر می‌شوند که امیدواریم از خردادماه و با آغاز فصل تابستان بازار بهبود یابد.


هرچند این گروه با کاهش اندک قیمتی همراه بوده است اما این گفته‌ها حاکی است که در آینده‌ای نه چندان دور با افزایش قیمت مرغ و مشتقاتش مواجه خواهیم شد.



تخم مرغ


هر بسته ۶ عددی تخم مرغ ۳۵۰۰ تومان و هر بسته ۳۰ عددی تخم مرغ نیز ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.



لبنیات


هر بسته پنیر خامه‌ای ۴۰۰ گرمی ۶۵۰۰ تومان، پنیر پاستوریزه ۳۰۰ گرمی ۳۶۰۰ تومان، پنیر ۲۴ عددی ترکیبی ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان، پنیر پاستوریزه فتا ۳۰۰ گرمی۳۶۰۰ تومان، پنیر تازه محلی ۵۰۰ گرمی ۱۴۷۰۰ تومان، پنیر لبنه ۳۵۰ گرمی ۳۹۰۰تومان و پنیر تازه محلی یک کیلوگرمی نیز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است.


قیمت هر ماست ۱۵۰۰ گرمی ۱.۵درصد چربی پروبیوتیک ۵۳۵۰ تومان، ماست ۵ درصد چربی ۲۳۰۰ گرمی ۸۵۰۰ تومان، ماست ۱۴۰۰ گرمی پرچرب ۵۵۰۰ تومان است.


هر بطری شیر ۹۰۰ سی سی ۳ درصد چربی ۲۳۰۰ تومان، شیر ۱.۵ درصد چربی کم چرب ۳۵۰۰ تومان، شیر بطری پاستوریزه ویتامین دی ۱۰۰۰ گرمی ۲۵۶۰ تومان، شیر کامل یک لیتری ۳ درصد چربی ۲۵۶۰ تومان و شیر نایلونی ۸۵۰ گرمی ۲.۵ درصد چربی نیز ۱۵۰۰ تومان است.



برنج


هر کیسه برنج ده کیلویی پرمحصول ۷۲ هزار تومان، برنج طارم دمسیاه ۵ کیلویی ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج طارم محلی فریدونکنار ۱۰ کیلویی ۱۰۰هزار و ۵۰۰ تومان، برنج شیرودی درجه یک ۱۰ کیلویی ۷۸ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج هاشمی دودی ۲.۵ کیلویی ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان و برنج رمضانی۱۰ کیلویی ۷۷ هزار تومان است. همچنین قیمت هر کیسه برنج ده کیلویی دمسیاه نیز ۱۰۱ هزار و ۷۰۰ تومان است.



روغن


هر بطری ۱۳۵۰ گرمی روغن مایع ۷۴۱۰ تومان، روغن جامد ۳۸۰۰ گرمی ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان، روغن سبوس برنج ۲ لیتری ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان، روغن مایع ۸۱۰ گرمی ۴۹۰۰ تومان، روغن کنجد ۴۸۵ گرمی ۱۸ هزار تومان، روغن حیوانی ۴۵۰ گرمی ۱۲۵۰۰ تومان، روغن جامد با طعم کره ۴.۵ کیلویی ۲۱ هزار و ۴۵۰ تومان، روغن مایع مخلوط ۸۱۰ گرمی ۴۰۵۰ تومان، روغن کانولا ۸۱۰ گرمی ۴۹۰۰ تومان، روغن کلزا ۸۱۰ گرمی ۴۹۰۰ تومان است.



قند و شکر


هر بسته شکر ۹۰۰ گرمی ۳۳۰۰ تومان و هر بسته قند شکسته ۷۰۰ گرمی نیز ۳۶۰۰ تومان است.



حبوبات


هر بسته ۹۰۰ گرمی لوبیا چیتی ۱۲۹۰۰ تومان، لپه ۹۰۰ گرمی ۱۰۸۰۰ تومان، لوبیا قرمز ۹۰۰ گرمی ۸ هزار و ۵۰۰ تومان، عدس ۹۰۰ گرمی ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان، نخود ۹۰۰ گرمی ۹۹۹۰ تومان، نخود و لوبیا ۹۰۰ گرمی ۸۴۰۰ تومان، باقلا ۹۰۰ گرمی ۶۶۰۰ تومان و لوبیا سفید ۹۰۰ گرمی ۹۹۰۰ تومان است. هر قوطی رب ۸۰۰ گرمی نیز ۴۹۹۰ تومان است. قیمت هر بسته ماکارانی ساده نیز ۲۷۰۰ تومان است.



انواع میوه و سبزی


همچنین قیمت پرتقال نسبت به هفته قبل حدود ۱۵ درصد گران شده و به حدود ۳۵۰۰ تومان رسیده است.


قیمت هرکیلوگرم گوجه سبز از ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان و نرخ نوع ممتاز و دست‌چین این میوه بین ۴۵ تا ۵۰ هزارتومان است. قیمت چغاله نیز میان ۶ تا ۱۲ هزار تومان است.


قیمت هرکیلوگرم پرتقال تامسون شمال میان ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز ۳۵۰۰ تومان است. همچنین قیمت هرکیلوگرم پرتقال رسمی میان 1200 تا 1500 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 2000 تومان است.


همچنین قیمت هرکیلوگرم توت‌فرنگی گلخانه جیرفت میان 4000 تا 7000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 10000 تومان و قیمت هرکیلوگرم توت فرنگی هشتگرد و کرج میان 8000 تا 12000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن 17000 تومان است.


قیمت هرکیلوگرم خیار رسمی میان ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز ۳۰۰۰ تومان و قیمت هرکیلوگرم خیار گلخانه میان 1000 تا 1500 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن 2000 تومان است.


قیمت هرکیلوگرم سیب لبنانی سفید میان ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 4000 تومان است. همچنین قیمت هرکیلوگرم سیب لبنانی قرمز میان 1500 تا 2000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 4000 تومان است.


هرکیلوگرم کیوی میان ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 3500 تومان است. همچنین هرکیلوگرم گریپ فروت تو سرخ میان 1500 تا 2000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 3000 تومان است.


قیمت هرکیلوگرم گوجه فرنگی گلخانه میان ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 3500 تومان است. همچنین قیمت هرکیلوگرم گوجه فرنگی بوته رس میان 1500 تا 2000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 2500 تومان است.


هرکیلوگرم لیموترش سنگی میان 4000 تا 5000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 6500 تومان است. همچنین هرکیلوگرم لیموشیرین میان 1500 تا 2000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 3000 تومان است.


قیمت هرکیلوگرم ملون میان ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 3500 تومان، هرکیلوگرم موز میان 3800 تا 5000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 5300 تومان، نارگیل هر عدد میان 1500 تا 2000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 2500 تومان، قیمت هرکیلوگرم نارنج میان 1000 تا 1500 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 2500 تومان و هرکیلوگرم نارنگی تخم پاکستانی میان 2000 تا 3000 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 5500 تومان است.


هندوانه چیتی هر کیلوگرم میان ۱۰۰۰ تا 1300 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز ۱۵۰۰ تومان و هر کیلوگرم هندوانه محبوبی میان ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن ۱۵۰۰ تومان است.


همچنین قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی نو میان ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز ۱۳۰۰ تومان و همچنین قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی کهنه میان 400 تا 700 تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز 1000 تومان است.


هر کیلو گرم پیاز ۵۰۰ تا ۸۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن نیز ۱۲۰۰ است، سبزی جور(پلو، کوکو، آش و قورمه) هر کیلو گرم ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان و قیمت نوع دستچین و ممتاز آن ۱۲۰۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم سبزی خوردن میان ۷۰۰ تا ۱۰۰۰تومان و نوع دستچین و ممتاز آن ۱۴۰۰ تومان است.



انتهای پیام/

ارسال نظر