یادداشت قطب الدین صادقی درباره اهمیت برگزاری بزرگداشت ویلیام شکسپیر
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی بزرگداشت شکسپیر، در متن این یادداشت آمده است:
ژان کلود کاریر در مقدمه یکی از کتابهای پیتر بروک مینویسد که هنر نمایش برای بروک سه قله رفیع دارد که عبارتند از تراژدیهای یونان، آثار شکسپیر و نمایشنامههای چخوف.
اگر سخن کاریر وبروک در دو مورد اول و سوم اغراقآمیز باشد بیتردید در مورد شکسپیر سخنی به گزاف نگفتهاند زیرا ویلیام شکسپیر(متولد 23اوریل 1564 و در گذشته23 آوریل 1616) در جهان نمایش به دلیل افرینش آثاری گوناگون و مهیج، طرح کردن موقعیتهایی نیرومند، خلق شخصیتهایی بزرگ و برجسته، بکارگیری زبانی محکم و پر از معنا و سرشار از نیروی احساس، چهار قرن تمام است در تاریخ تئاتر جهان یک استثناء به شمار میآید که در همه فرهنگها و نزد همه اقشار از احترامی یگانه و اقبالی کمنظیر برخوردار است .
چندان که او نه تنها نماد هنر دوره باروک و جهانبینی دوره الیزابتن انگلستان، بلکه شاخصترین چهره هنر ملی و جهانیترین نماینده فرهنگ انگلستان در طول تاریخ نیز به حساب میآید.
کثرت اجراهای بسیار، الهام، ابداع و برداشتهای گوناگون از آثار این درامنویس توانا چنان گسترده و متنوع بوده، و میزان تاثیراتی که بر کار درام نویسان، کارگردانان، طراحان و بازیگران جهان (و از جمله ایران ) نهاده است ، چندان بزرگ و سازنده است که او اینک نامیترین و وزینترین چهره هنر نمایش در جهان به شمار میرود.
برگزاری این مجلس و بزرگداشت ما برای شکسپیر از این روست.
انتهای پیام/