صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۷ - ۲۲ تير ۱۴۰۱

مقایسه روش های کاشت مو: مزایا، معایب و هزینه آن ها

هدف کاشت مو بهبود رشد مو در نواحی است که رشد مو در آن‌ها محدود بوده یا اصلاً مو در آن نواحی رشد نمی‌کند. این روش‌ها، درمان‌های مناسبی برای انواع ریزش مو هستند. برای نتایج ماندگارتر باید کاشت مو تکرار شود.
کد خبر : 669039



به گزارش خبرگزاری آنا هدف کاشت مو بهبود رشد مو در نواحی است که رشد مو در آن‌ها محدود بوده یا اصلاً مو در آن نواحی رشد نمی‌کند. این روش‌ها، درمان‌های مناسبی برای انواع ریزش مو هستند. برای نتایج ماندگارتر باید کاشت مو تکرار شود.


ریزش مو و نازک شدن مو جزئی از روند پیری هستند، اما ممکن است در اثر بیماری یا ترومای پوست سر نیز باشند. برخی از افرادی که دچار ریزش مو شده‌اند، بنا به دلایل زیبایی و یا ترمیمی، کاشت مو انجام می‌دهند.


در این مقاله ما می‌خواهیم میزان موفقیت روش‌های مختلف کاشت مو، ماندگاری نتایج این روش‌ها و عوارض جانبی احتمالی آن‌ها را بررسی کنیم تا بدانیم بهترین روش کاشت مو کدام یک از آنها می باشد.


انواع کاشت مو




در روند کاشت مو، جراح فولیکول‌ها را از نواحی که تراکم مو در آن‌ها بالاست، مانند پشت سر، خارج می‌کند که به این نواحی، اهداکننده گفته می‌شود. سپس این فولیکول‌ها را در شکاف‌های ریز ایجاد شده در ناحیه‌ی مدنظر پوست سر می‌کارند.


دو نوع کاشت موی اصلی وجود دارد:



  • پیوند واحد فولیکولی (FUT): جراح یک نوار از پوست ناحیه‌ی اهداکننده را جدا می‌کند و این ناحیه را بخیه می‌زند. سپس با کمک میکروسکوپ این پوست را به قسمت‌های فولیکولی ریز که دارای یک یا چند فولیکول مو هستند تقسیم می‌کند و این واحدها را در محل مورد نظر می‌کارد.

  • استخراج واحد فولیکولی (FUE): جراح با استفاده از ابزار پانچی، فولیکول‌ها را از ناحیه‌ی اهداکننده جدا می‌کند. اگرچه این روش هم باعث ایجاد اسکار خواهد شد، اما اسکار آن خیلی مشهود نخواهد بود و معمولاً نیازی به بخیه زدن هم ندارد. اغلب از روش FUE برای کاشت ریش و ابرو استفاده می‌شود، چون موی کمتری برای کاشت لازم است.


هر دو روش مؤثرند، اما در برخی از موارد با نتایج متفاوتی همراه خواهند بود. نویسندگان مقاله‌ای در سال 2019 گفته‌اند که FUE مهارت بیشتری لازم دارد و روند انجام آن طولانی‌تر از FUT است؛ اما گفته‌اند که اگر جراح مهارت لازم را داشته باشد، نتایج FUE بهتر خواهند بود.


در اکثر موارد، جراح کناره‌ها یا پشت سر را برای اهدا انتخاب می‌کند؛ اما استفاده از پوست چانه، کمر یا سینه هم ممکن است. استفاده از موی بدن برای افرادی که موهای کنار یا پشت سرشان ضخیم نیست، مناسب است.


برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده از موی ریش یا بدن زمان‌بر است و نسبت به استفاده از موی سر مهارت بیشتری لازم دارد. با این حال تحقیق دیگری نشان داده است که موهای ریش و بدن، برای پیوند مناسب هستند.


هر دو روش، بسته به تعداد فولیکول‌هایی که جراح می‌کارد چندین ساعت طول می‌کشند و هر دو روش نیازمند بی‌حسی موضعی هستند. معمولاً فرد می‌تواند در همان روز درمان به خانه باز گردد.


مزایای کاشت مو به روش FUE




اگر کاندید کاشت مو به روش FUE هستید، به برخی از مزایای این روش کاشت مو توجه کنید:



  1. نتایج بی‌نظیر: چون فولیکول‌های مو استخراج و بررسی می‌شوند، فقط گرافت‌های فولیکولی سالم استفاده و کاشته می‌شوند و باعث می‌شوند که نتایج عالی بگیرید و خط رویش موی مشخص و یا به عبارتی سری پرمو داشته باشید.

  2. اسکار جزئی: برخلافت کاشت مو به روش FUT که نوارهایی از پوست سر جدا می‌شوند، در روش FUE اسکار کم بوده و در جاهای مختلف سر پراکنده است و باعث می‌شود که پیدا کردن آن‌ها بدون توجه دقیق دشوار باشد و حتی در افرادی که مدل موهایشان کوتاه است هم این اسکارها مشخص نیستند.

  3. بهبودی سریع: چون در روش FUE از گرافت پوستی استفاده نمی‌شود و نیازی به بخیه نیست، بعد از چند روز می‌توانید فعالیت عادی داشته باشید؛ همچنین چون کاشت مو با متد FUE کم تهاجمی است، بعد از درمان درد زیادی نخواهید داشت.


مزایای کاشت مو به روش FUT




  1. دوران نقاهت قابل کنترل. دوران نقاهت کاشت مو به روش FUT بسیار قابل کنترل است و معمولاً 10-12 روز طول می‌کشد. برخی از بیماران به دلیل احتمال وجود تورم در قسمتی از سر که نوار پوست از آن برداشته شده است، دردشان در روش FUT بیشتر از سایر روش‌ها بوده است. در چنین مواردی داروهای مسکن تجویز می‌شوند.

  2. احتمال بیشتر زنده ماندن فولیکول. در روش FUT مو از ناحیه‌ی میانی بخش اهداکننده برداشته می‌شود که اکثر موهای آن قسمت دائمی هستند. به همین دلیل اغلب به بیمارانی که موی کمی در قسمت اهداکننده دارند توصیه می‌شود که از روش FUT استفاده کنند. در روش FUT، فولیکول‌ها با دقت برداشته می‌شوند و بافت حمایتی آن‌ها دست نخورده باقی می‌ماند و در نتیجه گرافت‌ها قوی‌تر و با کیفیت‌تر هستند.

  3. نتایج طبیعی. این روش اسکار خیلی نازک و سطحی باقی می‌گذارد که قطر آن 1میلی‌متر یا کمتر است. این امر باعث می‌شود که این اسکار با موهای مجاورش به خوبی پوشانده شود و مخفی بماند. در کاشت مو به روش FUT، موهای بیمار به صورت قسمت‌های کوچک و طبیعی دارای 1-4 مو کاشته می‌شوند؛ این امر باعث می‌شود که موهای شما ظاهر طبیعی‌تری داشته باشد و کسی متوجه نشود که مو کاشته‌اید.

  4. اسکارهای دیگر به دلیل جلسات بعدی ندارد. فرقی نمی‌کند فرد چند بار برای کاشت مو مراجعه کند، تعداد اسکارها همان یک اسکار خواهد بود. اما در روش FUE اسکار کوچک و گردی به ازای هر فولیکول برداشته شده وجود خواهد داشت.


عوارض جانبی کاشت مو


کاشت مو معمولاً در صورتی که توسط جراح متخصص و مجرب یا مرکز تخصصی کاشت مو انجام شود، ایمن است. با این حال حتی در صورت موفق بودن روند کاشت مو هم احتمال بروز برخی عوارض جانبی وجود دارد.


عفونت یا خونریزی


برای کاشت مو برش‌هایی در پوست ایجاد خواهد شد. جراح برای برداشتن فولیکول‌های اهدائی پوست را برش می‌زند و در جاهایی از پوست سر که مو باید کاشته شود هم برش‌هایی ایجاد خواهد شد. به ازای هر برش خطر عفونت و خونریزی زیاد وجود دارد.


اسکار


همچنین احتمال ایجاد اسکار در محل اهدا و محل کاشت مو وجود دارد. افراد باید قبل از کاشت مو با جراح خود درباره‌ی این عوارض صحبت کنند.


در روش FUT اسکار سطحی و طویلی در قسمتی از پوست سر که جراح نوار پوستی را جدا کرده ایجاد خواهد شد. این اسکار در زیر موهایی که در اطراف آن رشد می‌کنند مخفی می‌شود. با این حال اگر در طول دوران بهبودی عریض شود، موهای اطراف آن نازک باشند یا مدل موهای فرد کوتاه باشد، دیده خواهد شد.


همچنین در روش FUE هم اسکارهایی در محلی که جراح فولیکول مو را با پانچ استخراج کرده ایجاد خواهند شد؛ با این حال این اسکارها به بزرگی اسکارهای روش FUT نخواهند بود. در برخی از موارد برجستگی‌هایی در اطراف موی کاشته شده به وجود خواهند آمد. بعد از اینکه مو رشد کند، این برجستگی‌ها را خواهد پوشاند.


درد و تورم


برخی از افراد در زمان بهبود یافتن پوست بعد از کاشت مو، کمی درد خواهند داشت. در چنین مواردی جراح برای کمک به آن‌ها داروهای مسکن تجویز خواهد کرد. همچنین ممکن است صورت و سر فرد در دوران نقاهت پوست، کمی تورم داشته باشند.


مقایسه‌ی هزینه‌ی هر دو روش کاشت مو


فاکتورهای بسیاری در هزینه کاشت مو موثر هستند برای مثال روشی که برای کاشت مو استفاده می شود، روی هزینه‌ آن تأثیر خواهد گذاشت. معمولاً کاشت مو با متد FUT ارزان‌تر از کاشت مو با متد FUE است و دلیل آن این است که در روش دوم جراح باید فولیکول‌ها را یکی‌یکی از قسمت اهداکننده بردارد و در محل مورد نظر بکارد. برخی از جراحان از کاشت مو رباتیک به روش FUE استفاده می‌کنند و در آن یک بازوی رباتیک فولیکول مو را استخراج کرده و می‌کارد. روش FUE رباتیک، گران‌ترین روش کاشت مو است.



انتهای پیام/ ر



انتهای پیام/

برچسب ها: کاشت مو
ارسال نظر