ذوالفقارنسب: برای برکناری اسکوچیچ بهانه میآورند/ مبنایی برای برکناری سرمربی تیم ملی وجود ندارد
بیژن ذوالفقارنسب در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، در مورد اینکه کمیته فنی فدراسیون فوتبال رأی به برکناری دراگان اسکوچیچ داد اما هیئت رییسه با این درخواست موافقت نکرد و قرار شد تا در جلسهای مشترک این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد، اظهار کرد: واقعا باید از کمیته فنی پرسید به استناد چه موضوعی، عدم صلاحیت سرمربی کروات تیم ملی را اعلام کردند. اگر بر مبنای کسب نتایج باشد که در دنیا مرسوم بوده اسکوچیچ خوب نتیجه گرفته است. او تیمی را که در خطر سقوط قرار داشت توانست با اقتدار به جام جهانی برساند. به نظر من عدم برنامهریزی در فدراسیون فوتبال باعث شده تا فضای تیم ملی به هم بخورد و توجیهات غیر فنی به میان کشیده شود. من از تمامی عزیزانی که در کمیته فنی حضور دارند و از دوستان خوب من هستند، میخواهم توجیهات فنی خود را برای برکناری اسکوچیچ اطلاعرسانی کنند نه اینکه شاهد عدم شفافیت در برکناری سرمربی تیم ملی باشیم. بالاخره شرایط باید به شکلی باشد که عامه پسند نباشد بلکه تخصصی مطرح گردد. توصیه بر برکناری اسکوچیچ شده و مردم منتظر هستند تا تصمیمگیری نهایی صورت بگیرد.
وی در مورد انتقاداتی که به اسکوچیچ در مورد نامشخص بودن دروازهبان اول تیمش شده، عنوان کرد: صلاحدید سرمربی این بوده که در برخی بازیها امیر عابدزاده دروازهبان باشد. شکی نیست که علیرضا بیرانوند بازیکن بسیار خوبی است ولی برای بهبود عملکرد فنی تیم ملی اعضای کادر فنی اجماعی با یکدیگر داشتند و به نتیجه رسیدند عابدزاده برخی بازیها به میدان برود. شاید نظر فنی بنده این باشد که امیر عابدزاده در حد آنکه دروازهبان اول تیم ملی باشد نیست ولی این موضوع توسط کادرفنی تصمیمگیری شده است. ما در فهرست بازیکنانی که در پیرامون تیم ملی هستند چند دروازهبان آماده داریم و اگر ردهبندی شود شاید بیرانوند بهتر از بقیه باشد ولی باز هم باید به سرمربی اجازه داد تا تصمیم نهایی را بگیرد و البته این موضوع فراموش نشود که بحث برکناری اسکوچیچ وجاهت و مقبولیت است که بهانههایی چون نامشخص بودن دروازهبان اول تیم ملی به میان میآید.
کارشناس فوتبال در مورد اینکه یکی دیگر از انتقادات وارد شده به اسکوچیچ شکست مقابل کره جنوبی و همچنین الجزایر بوده است، بیان کرد: باید ببینیم که شخص تصمیم گیرنده در مورد تیم ملی چه فردی بوده است. شاید به نظر افراد عامه شکت مقابل کره جنوبی و الجزایر استدلالی درست برای برکناری اسکوچیچ باشد. در میان ۵۰ هزار تماشاگر فوتبال ۴۰ هزار نفر معتقد به برکناری سرمربی کروات هستند اما اگر متخصصان فوتبال این موضوع را مورد بررسی قرار دهند از ۱۰ نفر شاید سه نفر هم موافق نباشند. باز هم به این موضوع اعتقاد دارم که اسکوچیچ از لحاظ فنی مورد نقد قرار نگرفته بلکه توصیه بر برکناری او در فضایی خارج از فوتبال شده است.
بیشتر بخوانید:
وی درباره اینکه اعضای کمیته فنی فدراسیون فوتبال موفقیت چشمگیری در عرصه مربیگری نداشتهاند و به همین دلیل برکناری اسکوچیچ از سوی این کمیته مورد سوال بوده، خاطرنشان کرد: معمولا در کشورهایی که صاحب فوتبال هستند و پیشینه مدیریتی قوی دارند برکناری مربی موفقی چون اسکوچیچ رخ ندهد چون این کشورها با برنامه و حساب شده پیش میروند و اگر سرمربی موفقی برکنار شود اتفاقی غیرمنتظره خواهد بود! در کشورهایی که روابط و ضوابط غیر ورزشی بر ورزش حکم میکند اتفاقات دور از انتظاری برای سرمربیان موفق رخ میدهد چون کارها بر اساس علم روز دنیا پیش نمیرود.
ذوالفقارنسب درباره اینکه سکوت اسکوچیچ باعث شد تا دودستگی در تیم ملی فوتبال ایران ایجاد شود، خاطرنشان کرد: بازیکنان تیم ملی نیروی محرک تیم هستند ولی تصمیمگیرنده نیستند. انرژیها فوقالعاده مهمی به تیم میدهند و میتوانند تا با نمایش قابل قبول در مستطیل سبز باعث موفقیت شوند ولی این نفرات سالهای زیادی طول میکشد تا به اهمیت تصمیمات مدیریتی پی ببرند. تصمیمگیری ناشی از فقدان مدیریت و بر مبنای احساس، به هر مجموعهای لطمه زده است. اگر مدیریت قاطعی بر فوتبال ایران حاکم باشد قطعا بازیکنان دیدگاههای خود را مطرح نخواهند کرد چون اجازه دخالت به آنها داده نمیشود. اسکوچیچ در شرایطی استثنایی به تیم ملی ایران ملحق شد و به بهترین نحو ممکن این تیم متزلزل و بیصاحب را مدیریت کرد تا به مقصد نهایی که قطر بود برسد، بنابراین نباید این مربی به راحتی کنار گذاشته شود.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/