تشخیص سم «افلاتوکسین» در شیر با نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی/ تولیدی که نمونه ندارد
سیده فاطمه احمدی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با تشریح طرح «ساخت نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سموم مواد غذایی» اظهار کرد: اکنون امنیت غذایی مسئله بسیار مهمی در کشور است و یکی از معضلات صنعت غذا، آلودگی مواد غذایی به سمومی مانند افلاتوکسینهاست.
بیشتر بخوانید:
فرزند شهید رتبه نخست کشوری در سطح ۳ فناوری را کسب کرد
وی اضافه کرد: سم حاصل از آفلاتوکسین بسیار مهلک و کشنده بوده و از طریق زنجیره غذایی وارد بدن انسان میشود، به همین دلیل شناسایی دقیق و سریع این ترکیب در مواد غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در این راستا موضوع رساله دکتری خود را این موضوع قرار دادم.
دانشآموخته مقطع دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد عنوان کرد: نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی توانایی تشخیص افلاتوکسین در شیر را در مدت زمان بسیار کوتاهتر از روشهای معمول دارد (۳۰ دقیقه) و میتوان برای تشخیص سایر آلودگیها و سموم نیز این سنسور را آمادهسازی کرد.
مخترع «نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سموم مواد غذایی» با بیان اینکه نمونه خارجی مشابه این محصول وجود ندارد، یادآور شد: هزینه تولید این محصول در مقایسه با روشهای معمول شناسایی آفلاتوکسین بسیار پایینتر بوده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
احمدی تأکید کرد: برای تولید این محصول حمایت و کمکی از ارگان یا دانشگاه خاصی نگرفتهایم و اکنون نمونه اولیه ساخته شده و قابل استفاده بوده؛ اما به دلیل نیاز به منابع مالی بیشتر هنوز تولید انبوه صورت نگرفته است. در این باره با ارگانها و دانشگاهها صحبت شده و تاکنون حمایتی در رابطه با هزینهها انجام نشده است.
دانشآموخته مقطع دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد متذکر شد: امیدوارم سال ۱۴۰۱ نیمنگاهی به طرحهایی از این قبیل صورت گیرد؛ چراکه در صورت تجاریسازی نشدن با گذشت زمان این طرحها نوآوری خود را از دست داده و انگیزه برای پروژههای تحقیقاتی مشابه و گسترش دانش علمی آنها کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/