دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

قالب‌گیری سه‌بعدی اعضای بدن بدون شکافتن

مدیرعامل شرکت دانش، طب و صنعت تمیم از قالب‌گیری سه‌بعدی اعضای بدن همچون فاصله بین پرده‌های نخاع و جمجمه مغز، سینوس‌ها، حلق، معده، مثانه، عروق قلب و ریه خبرداد و گفت: پزشکان جراح می‌توانند با این روش بدون تشریح بدن به قالب سه‌بعدی آن دست پیدا کنند.
کد خبر : 665683

کریم نسیمی، مدیرعامل شرکت دانش، طب و صنعت تمیم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در رابطه با محصولات شرکت خود گفت: در چند زمینه فعالیت می‌کنیم؛ گروه اول تجهیزات پزشکی است به‌نام آتل‌های پلی‌پروپیلنی که هدف آن حذف پروسه درمان با گچ و استفاده از آتل‌های آماده، سایزبندی شده و کاملاً استاندارد است. هزینه این محصول نسبت به استفاده از گچ صددرصد به سود بیماران است زیرا گچ‌گیری ۳ _ ۴ میلیون تومان هزینه دارد اما این محصول با ۲۰۰ _ ۳۰۰ هزار تومان در ۳۰ ثانیه قابل نصب است. از دیگر مزایای این محصول می‌توان به وزن کم آن نسبت به گچ اشاره کرد به‌طور مثال برای کودکانی که دررفتگی مادرزادی دارند، پروسه گچ‌گیری یک ساعت زمان می‌برد که برای نوزادان بسیار سنگین و غیربهداشتی است اما این دستگاه با وزنی کمتر و قیمتی مناسب‌تر کمتر از ۵ دقیقه برای کودک قابل نصب بوده و دیگر نیازی به بیهوش کردن کودک نیست.


وی ادامه داد: مورد دوم تجهیزات آموزش تخصصی پزشکی است؛ همچون قالب‌گیری داخل قلب و ریه به این منظور که محققان بتوانند مطالعات زمینه‌ای و تخصصی انجام دهند. این اقدام برای اولین‌بار در دنیا و توسط تیم ما برروی گوسفندان صورت گرفت که آزمایشات خود بر روی جسد را نیز آغاز کرده‌ایم. با این روش تمام خصوصیات فضای خالی قلب به‌صورت سه‌بعدی ساخته می‌شود و برای انجام مطالعات در اختیار متخصصان قرار می‌گیرد به‌طور مثال تا به امروز داخل ریه را با کیسه هوای خالی مشاهده کرده‌ایم اما با این روش می‌توانیم ریه را با کیسه هوای پر ملاحظه و بر روی آن مطالعه کنیم. همچنین توانسته‌ایم از طریق قالب‌گیری، فاصله بین پرده‌های نخاع و جمجمه مغز، سینوس‌ها، حلق، داخل معده، داخل مثانه و عروق قلب را به‌صورت سه‌بعدی در اختیار پزشکان قرار دهیم.


مدیرعامل شرکت دانش، طب و صنعت تمیم اضافه کرد: روش فوق بعد از فوت صورت می‌گیرد زیرا با وجود موادی که در داخل حفره‌های بدن تزریق می‌شود، نمی‌توان این کارها را بر روی اشخاص زنده انجام داد لذا کاربرد اصلی آن در پزشکی قانونی است به شکلی که می‌توان بدون باز کردن بدن و خارج کردن احشا مشکل فرد را تشخیص داد.


نسیمی بیان کرد: طرح دیگری که از آن استقبال شده و توانسته‌ایم به‌عنوان ۳_۴ کشور جهان به آن دست پیدا کنیم؛ فیکساسیون و پلاستینه کردن استخوان طبیعی انسان و حیوان است به شکلی که در دانشکده‌های پزشکی، جسد تشریح شده را در اختیار شرکت قرار می‌دهند و ما از طریق فرآیندهای شیمیایی استخوان‌ها را استحصال و بر روی آن‌ها کار می‌کنیم و پس از ۳_۴ ماه که کاملا پلاستینه شده به دانشکده برمی‌گردانیم که این فرآیند در کشورهای دیگر بالاتر از یک میلیارد تومان برای دانشگاه‌ها هزینه دارد و حتی آن‌را به کشورهای دیگر نیز صادر می‌کنند که این امر می‌تواند برای کشور ارزآوری و همچنین برای دانشجویان پزشکی، آناتومیست‌ها و پیراپزشکی‌ها شغل ایجاد کند.


وی بیان کرد: فعالیت ما از پزشکی فراتر و وسعت کار بالاتر است زیرا در تمامی رشته‌ها همچون بایومکانیک، اتاق عمل، مهندسی پزشکی، فنی و غیره از ما کمک گرفته‌اند و حدود ۶ تفاهم‌نامه به‌صورت شفاهی و کتبی انجام شده است و درحال حاضر با شهرهای رشت، اراک، تبریز و دانشگاه نجف‌آباد نیز در مذاکره هستیم.


مدیرعامل شرکت دانش، طب و صنعت تمیم در پایان عنوان کرد: خوشبختانه توانسته‌ایم چهار شرکت را به ثبت برسانیم و تمرکز این چهار شرکت بر مسئله صادرات و تاسیس دفاتری در خارج از ایران است. به‌طورمثال اخیرا برند خود را در ترکیه به ثبت رسانده‌ایم تا بتوانیم در استانبول یک دفتر راه‌اندازی کنیم و از طریق دور زدن تحریم‌ها وارد بازار جهانی شویم.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر