صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۲ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۱
بانکی‌پور:

۳۵ هزار دانشجو در کشور متقاضی خوابگاه متأهلی هستند/ اختصاص ۶ منبع اعتباری ایجاد خوابگاه برای دانشگاه‌ها

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با اشاره به چالش پیری جمعیت ایران، گفت: تعداد دانشجویان متأهل متقاضی خوابگاه متأهلی ۳۵ هزار نفر برآورد می‌شود.
کد خبر : 663883

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه علوم پزشکی ایران، امیرحسین بانکی پورفرد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و نماینده مردم اصفهان و ورزنه در مجلس یازدهم شورای اسلامی اظهار کرد: مسئله امروز کشور ایران رشد جمعیت نیست، بلکه هرم سنی جمعیت است.


وی با بیان اینکه بر اساس محاسبات دقیق، جامعه ایرانی با بحران پیری جمعیت در سال‌های آینده روبرو خواهد شد، افزود: این بحران در اروپا که به زمستان جمعیت معروف است در ۳۰۰ سال و به تدریج رخ داده و آنها فرصت کافی برای یافتن راه علاج و جبران آن با اجرای سیاست‌هایی مانند مهاجرت پذیری داشته‌اند.


بانکی پور ادامه داد: بحران هرم جمعیت در ایران در مدت سی سال اتفاق افتاده و اگر طی پنج سال آینده اقدام فوری نکنیم، سی سال بعد به بحرانی می‌رسیم که خروج از آن حداقل ۱۵۰ سال زمان می‌برد.


نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به دو تفاوت دیگر میان پیری جامعه ایرانی و جامعه اروپایی، گفت: کشورهای اروپایی همه با هم پیر شدند اما کشورهای اطراف ما وضعیت ایران را ندارند؛ همچنین اروپایی‌ها، اول توسعه پیدا کردند، بعد پیر شدند اما ما قبل از توسعه یافتگی در حال پیرشدن هستیم.


وی با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر اساس ۲۱ مانع فرزندآوری و رشد جمعیت نوشته شده، افزود: تأخیر و صعوبت ازدواج جوانان، الگوی مسکن و فرهنگ اجاره مسکن، هزینه‌های زیاد فرزندآوری، هزینه‌های دوران بارداری، نگرانی از آینده و آتیه فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک در محیط های اجتماعی، اداری و آموزشی از جمله این موانع هستند.


رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، خاطرنشان کرد: راه اندازی خوابگاه‌های دانشجویی متأهلی به عنوان یک راهکار تسهیل ازدواج جوانان دنبال می‌شود و شش منبع مالی برای دانشگاه ها در قانون بودجه برای این موضوع دیده شده است.


وی گفت: در حال حاضر ۸۰۰ واحد خوابگاه دانشجویی در کشور وجود دارد و این در حالی است که ۳۵ هزار دانشجو متقاضی استفاده از این خوابگاه ها هستند.


گفتنی است، اولین نشست قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور رئیس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد. این قرارگاه شامل هفت کمیته درمان، بهداشت، فرهنگی، علمی و پژوهشی، حقوقی، بیمه و پشتیبانی است.


انتهای پیام/4167/

انتهای پیام/

ارسال نظر