صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۴ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۱

انتقال ارز ترجیحی کالای اساسی از ابتدا به انتهای زنجیره/ لزوم افزایش یارانه نقدی همزمان با تغییر قیمت‌ها

کارشناس اقتصادی گفت: ارائه یارانه نقدی به انتهای زنجیره یعنی مصرف کننده ، فقر مطلق را در اقتصاد تا حدود زیادی کم می‌کند.
کد خبر : 663045

محمد کاظم انبارلویی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا درباره مزیت های حذف ارز ترجیحی و ارائه یارانه با آخرین زنجیره تولید اظهار کرد: حذف ارز ترجیحی در اقتصاد کشور صحت ندارد، چرا که دولت در گذشته یارانه را به ابتدای زنجیره تولید اختصاص می‌داد اما در حال حاضر این یارانه مستقیم به دست مصرف کننده می رسد و لفظ حذف برای ارز ۴۲۰۰ تومانی صحیح نیست فقط مقصد آن تغییر کرده است.


وی با اشاره به اینکه در آن زمان تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی توسط دولت قبلی موجب شد سفره مردم به شدت کوچک شود در حالی که قرار بود این ارز معیشت مردم را بهبود بخشد، افزود: با توجه به تصمیم دولت و حذف ارز ترجیحی کالای اساسی و رساندن یارانه آن به انتهای زنجیره تولید رانت و فساد ناشی از این ارز به حداقل می‌رسد و تمامی عواید حاصل از اصلاح اقتصادی به جیب مردم خواهدرفت.


کارشناس اقتصادی بیان کرد: به علاوه دولت به هیچ عنوان به دنبال نفع و سود بردن نیست و بالعکس تمام توان و منابع خود را برای حفظ و افزایش قدرت خرید مردم بکار گرفته است .


انبار لویی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بازار در تلاطم افزایش قیمت‌ها است و تردیدی نیست، اگر بخواهیم به صورت علمی و از دیدگاه گفتمان دولت درباره آن بحث کنیم، اتفاقی که در بازار رخ داده آن است که یارانه‌ها از مبدا به مقصد پرداخت می شود گفت: دولت با همکاری مجلس هم اکنون جزو دست‌اندرکار ان این برنامه است.


وی با بیان اینکه سالانه میلیاردها تومان یارانه به کالاهای اساسی اختصاص پیدا می‌کند، ادامه داد: این مبلغ به واردکنندگان و افرادی که دست‌اندرکار واردات کالا هستند داده می‌شود.


این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: با توجه به اینکه دولت قصد دارد یارانه‌ها را از مبدا به مقصد پرداخت کند و آن دسته از افرادی که مشمول یارانه‌ها می‌شوند یارانه هر کالا را به صورت مستقیم به فروشنده پرداخت می‌کنند که این پرداخت به صورت نقدی بوده است.


انبارلویی با اشاره به اینکه با این اقدامات طبیعی است که بازار با التهاب مواجه خواهد شد، اما این التهاب موقتی است و دولت به زودی بر این اوضاع مسلط خواهد شد، گفت: مجلس نیز با دولت همکاری خواهد کرد تا در مدت کوتاهی این مشکل برطرف شود.


انبارلویی، یکی از دلایل هدفمندی یارانه‌ها توسط دولت را افزایش چند برابری قیمت کالاهای اساسی از جمله غلات در سطح جهان عنوان کرد و گفت: دولت تصمیم دارد با هدفمندسازی یارانه‌ها، جلوی قاچاق کالاهای اساسی به کشورهای همسایه را بگیرد.


وی در ادامه افزود: در شرایط فعلی یارانه کالاهای اساسی برداشته شد و این اقلام با قیمت آزاد به دست مصرف کننده می رسد و با توجه به مبلغ یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی برای هر نفر، خانوار با توجه به نیاز خود کالای موردنظر را خریداری خواهد کرد، به علاوه رانت و فساد ناشی از ارائه یارانه به ابتدای زنجیره تولید از بین خواهد رفت و تمامی افراد به اقتضای نیاز خود از کالای اساسی برخوردار می شوند.


کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه تغییر مقصد ارائه یارانه به کالاهای اساسی باید زودتر انجام می شد، گفت: ارائه یارانه نقدی به انتهای زنجیره یعنی مصرف کننده ، فقر مطلق را در اقتصاد تا حدودی کم می کند، از طرفی باید دولت اعتماد مردم را حفظ کند و با تغییر قیمت اقلام در تلاش برای افزایش یارانه باشد تا فشار ناشی از افزایش قیمت ها سفره مردم را کوچک تر نکند.


انبارلویی یادآور شد: اختصاص ارز ترجیحی به ابتدای زنجیره تولید موجب هدر رفت منابع ارزی و افزایش قاچاق کالاها به علت ارزان بودن قیمت این اقلام می شد، که در حال حاضر با توجه به واقعی شدن این قیمت ها و رسیدن یارانه به دست مصرف کننده این شرایط برای سودجویان مهیا نخواهد بود.


وی با اشاره به اقناع افکار عمومی در خصوص افزایش قیمت کالاها، گفت: هنوز دولت اقدامی انجام نداده و این تلاطم در بازار پدیده آمده است. دولت برای انجام اقدامات باید روشنگری کند و افکار عمومی را درباره اصلاحات اقتصادی اقناع کند که تا حدودی معاون اول رئیس‌جمهور و مسئولان دستگاه‌ها این کار را انجام دادند.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر