صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۰ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

کاهش فشار تحریم‌ها با تقویت دانش بنیان‌ها

نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس گفت: زمانی که شرکت‌های دانش بنیان تقویت شوند،اشتغال زایی هم اتفاق می‌افتد و فشار تحریم‌ها نیز گرفته می‌شود.
کد خبر : 651407

سید علی حسینی/ حجت الاسلام موسی احمدی، در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا در خصوص شعار سال و تاکیدات مقام معظم رهبری بر تولید با محوریت دانش بنیان ها اظهار کرد: شعاری که مقام معظم رهبری امسال تبیین و بیان کردند، یک شعار اساسی و کلیدی در نظام و به خصوص حوزه اقتصاد ماست، چرا که تولید اساس و شالوده اقتصاد کشور است، ایشان محور شعار سال های اخیر را بر اساس تولید قرار دادند، در واقع مقام معظم رهبری طی سال های گذشته پیش بینی های لازم را در این خصوص داشتند که بر این مساله تاکید کردند. اگر ما بتوانیم تولید را بر اساس رهنمودهای رهبری پیش ببریم قطعا وابستگی مان به خارج از کشور کاهش و حتی می تواند قطع شود و استقلالی که از ابتدای انقلاب به عنوان شعار سرلوحه نظام بود در بعد اقتصادی به آن دست یابیم.


نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر شرکت های دانش بنیان یعنی جوانان صاحب نظر و ایده برای ورود به بخش تولید آن گونه که باید جایگاه خود را پیدا کنند، تولیدات ما هم به روز می شود و از وابستگی به خارج نجات پیدا می کنیم، ما الان در شرکت های بزرگ مانند پتروشیمی ها، پالایشگاها و پایانه ها که بنده حضور داشته و مشاهده کرده ام ، مهندسین جوان ما که در حوزه های دانش بنیان فعال هستند ،مهندسی معکوس می‌کنند و یا ایده های جدید می دهند که جایگزین طرح ها و امکانات کشورهای دیگر می شود که از قبل بوده و عامل وابستگی ما به آنها بوده است. مثلا وقتی صحبت ترک کشور توسط توتال و یا شل مطرح می شد، همه تصور می کردند که پالایشگاه های ما می خوابد، در حالی که نه تنها نخوابید، بلکه روز به روز عزتمندانه تر و مقاوم تر در حال پیشروی است.


احمدی گفت: برای اینکه این تولید بتواند به جایگاه واقعی خود را پیدا کند، به دانش ایده و نگاه جدید نیازمند است تا بتواند هم در کشور و هم در دنیا جایگاه اصلی خود را پیدا و حرفی برای گفتن داشته باشیم. کشور و جوانان ما همیشه در دنیا اثبات کردند که مخترعین بسیار توانمند و در عین حال صاحب ایده، طرح اند. از سال ۸۶ که تاسیس و فعالیت شرکت های دانش بنیان مطرح شد تا کنون این شرکت ها در همه بخش ها به شرایط مطلوبی رسیده اند به گونه ای که بسیاری از این شرکت های بزرگ ما با کنسرسیوم شرکت های دانش بنیان مدیریت می شود،در واقع تولید بدون حضور دانش بنیانها معنایی ندارد.


وی عنوان کرد: استفاده نکردن از ظرفیت دانش بنیان ها موجب شده تا مقام معظم رهبری بر تولید بر اساس شرکت های دانش بنیان تاکید کنند تا سمت و سوی تولید در راستای شرکت های دانش بنیان سوق داده شود، یعنی یک آسیب شناسی جدید کردند که این شرکت ها چه توان و قدرتی دارند اما کمتر از ظرفیت آنها استفاده شده،بنابراین آیتم دانش بنیان را در شعار امسال در کنار تولید به عنوان محور مطرح کردند.


نایب رئیس اول کمیسیون انرژی اظهار کرد: ما در عسلویه اخیرا نشست هایی با مدیران عامل پتروشیمی ها و پالایشگاه ها داشتیم تا از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده درست و بهینه شود و قرادادهای خوبی هم بسته شده است، لذا صنعت کشورهم به جایگاه شرکت های دانش بنیان پی برده و با توجه به فرمایشات رهبری من مطمئنم امسال سال شکوفایی دانش بنیان ها در حوزه تولید است. زمانی که این شرکت ها تقویت شوند،اشتغال زایی هم اتفاق می افتد و فشار تحریم ها نیز گرفته می شود، چرا که برخی از شرکت های اصلی ما برای مواد اولیه به خارج از کشور چشم داشتند و چون تحریم بودیم دور زدن تحریم ها هزینه بالایی را برای این شرکت ها ایجاد می کرد و قطعات و مواد اولیه با قیمت بسیار بالایی به دست تولید کننده می رسید که اکنون با تقویت دانش بنیان ها این اتفاق کاهش یافته و به زودی امیدواریم این گونه وابستگی ها قطع شود.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر