صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتوپاستور در گفت‌وگو با آنا:

جوانان واکسن آسترازنکا تزریق نکنند/ انقضای نزدیک واکسن‌های اهدایی آسترازنکا

یک فوق تخصص عفونی گفت: تزریق واکسن آسترازنکا به دلیل ریسک لخته خون در جوانان فاجعه است و آنها نباید برای سفر خارجی رفتن جان خود را به خطر بیندازند و تاکنون تعدادی از آنها دچار لخته خون و مرگ شدند.
کد خبر : 638911

آمیتیس رمضانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت‌ودرمان گروه جامعه خبرگزاری آنا در خصوص عوارض واکسن آسترازنکا گفت: افراد دارای نقص ایمنی نباید این واکسن را دریافت کنند زیرا در مورد افراد دارای نقص ایمنی‌ فقط واکسن‌های غیرفعال یا پروتئینی باید استفاده شود و واکسن‌هایی بر پایه آدنوویروس را در هیچ کجای دنیا برای این موارد تزریق نمی‌کنند.


وی با بیان این‌که مشکل اصلی در مورد آسترازنکا ایجاد لخته است ادامه داد: در کشورهای دیگر حتی آنهایی که سازنده این واکسن هستند این واکسن را برای جوانان استفاده نکردند. مثلاً در انگلیس این واکسن به افراد زیر ۴۰ سال مخصوصا خانم‌ها تزریق نشد چون این واکسن بیشتر عوارض لخته و ترومبوز را در خانم‌های جوان بروز می‌دهد. بنابراین انگلیس و سوئد تولیدکنندگان آسترازنکا برای تزریق محدودیت سنی اعمال کردند و درحال حاضر به افراد بالای ۶۵ سال تزریق می‌کند.


این فوق تخصص عفونی با تاکید بر این‌که جوانان کشور ما به دلیل سفر خارجی واکسن آسترازنکا گرفتند ادامه داد: این اتفاق به دلیل ریسک لخته خون در جوانان فاجعه است. آنها برای سفر خارجی رفتن جان خود را به خطر انداختند و تاکنون تعدادی از آنها دچار لخته خون و مرگ شدند.


رمضانی در خصوص واکسن‌های اهدایی آسترازنکا گفت: وقتی کشورهای خارجی این واکسن را به ما می‌دهند به این دلیل است که تاریخ انقضای واکسن نزدیک است. خیلی از واکسن‌هایی که کشورهای اروپایی به آفریقا فرستادند به موعد انقضا نزدیک بوده است. درحال حاضر کشور ما نیاز به دُز بوستر دارد و آسترازنکا به هیچ عنوان برای دُز یادآور توصیه نمی‌شود و در هیچ کجای دنیا سه دُز از این واکسن تزریق نشده است. اگر کسی هم بخواهد دُز اولیه دریافت کند همه‌ واکسن‌ها در دسترس است.




بیشتر بخوانید:


ورود به پیک ششم کرونا و جولان اُمیکرون در کشور/ توصیه‌های بهداشت و درمانی برای مقابله با سویه‌ جدید
واکنش وزارت بهداشت به اخباری درباره «عوارض واکسن آسترازنکا»
لخته شدن خون بعد از واکسن‌ آسترازنکا غیرمعمول نیست




این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در خصوص عوارض تزریق سه دُز واکسن کرونا بیان کرد: با توجه به تحقیقات انجام شده اگر افراد سه واکسن مشابه بزنند و به‌خصوص اگر این سه واکسن، آسترازنکا باشد، کارایی دُز بوستر خوب نبوده و ایمنی بدن را تقویت نخواهد کرد.


وی با بیان این‌که درحال حاضر واکسن آسترازنکا را فقط برای افرادی‌که متأسفانه دُز اول را گرفته‌اند توصیه می‌شود ادامه داد: بقیه افراد نیازی ندارند چنین واکسن پرریسکی را تزریق کنند که باعث موارد فوتی و لخته و سکته مغزی شود.


رمضانی همچنین در مورد تزریق واکسن آسترازنکا در پیک‌های اولیه کرونا گفت: در اوایل شیوع ویروس که فقط می‌خواستیم شرایط کنترل شود مجبور به تزریق و توصیه این واکسن بودیم اما در شرایط فعلی که انواع واکسن‌ها در کشور وجود دارد هیچ ضرورتی برای تزریق واکسن آسترازنکا که خطر لخته خون دارد نیست.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
استاد دانشگاه
08:15 - 1400/12/04
سلام. هیچ وقت فراموش نخواهم کردم روزی که با وجود تنوع واکسن، به اجبار و با سلب اختیار در انتخاب ، واکسن آسترازنکا رو برایم تجویز کردند حتی در زمانی که در خیلی از کشورها تزریق این واکسن برای افراد زیر 40 سال ممنوع شده بود.
امیدوارم یک روز بالاخره حاضر به پاسخگویی بشود!