صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۰ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۰
بررسی علت شکل‌گیری موج ششم کرونا در کشور؛

اُمیکرون در کمین کودکان و نوجوانان است/ ۹۰ درصد مبتلایان به اُمیکرون فاقد علائم

با توجه به آغاز موج ششم کرونا و بازگشایی مدارس کودکان و نوجوانان بیشتر از بزرگسالان در قلب آسیب‌های ناشی از این ویروس زندگی می‌کنند.
کد خبر : 638548

گروه جامعه خبرگزاری آنا؛ در پیک پنجم کرونا در شرایطی که آمار مبتلایان روند صعودی داشت و فوتی‌های روزانه به حدود ۷۰۰ نفر رسیده بود با تسریع در روند واکسیناسیون، کشور از وضعیت بحرانی کرونایی عبور کرد تاجایی که در ۳ ماه گذشته شاهد کاهش سرعت ابتلای افراد و دو رقمی شدن فوتی‌های ناشی از آن هستیم.


اما متاسفانه این وضعیت پایداری چندانی نداشت و با جهش‌های مکرر کرونا، با سویه دیگری به نام امیکرون مواجه شدیم که در ابتدا با وجود این‌که درتمام دنیا روند بستری‌ها را افزایش یافته بود در کشور به بهانه‌های متعدد چندان جدی گرفته نشد و همین امر موجب شد تا رسما وارد پیک ششم کرونا شویم.


در همین راستا با آمیتیس رمضانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی در خصوص علت این‌که چرا با توجه به تزریق دُز بوستر وارد این پیک شدیم گفت‌وگو کردیم.


رمضانی با بیان این‌که سویه اُمیکرون از سویه دلتا شدت مشکل‌سازی کمتری دارد می‌گوید: «اُمیکرون می‌تواند افراد زیادی را به طور همزمان درگیر کند؛ یعنی یک نفر می‌تواند ۱۰ نفر را درگیر کند اما دوره کمون یا دوره نهفتگی بیماری از همه واریانت‌های قبلی کمتر است و در اغلب موارد در عرض یکی دو روز بعد از تماس ظاهر می‌شوند. البته ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد مبتلایان بدون علامت‌اند یعنی فرد بیمار است و دیگران را آلوده می‌کند در عین این‌که هیچ علامتی ندارد، بنابراین بیماری به راحتی منتقل می‌شود، همه این عوامل کمک می‌کنند که تعداد خیلی زیادی از افراد در یک بازه زمانی کوتاه آلوده شوند.»


وی با تاکیدبر این‌که وقتی بر تعداد مبتلایان افزوده شود انتظار داریم موارد مرگ‌و میر و بستری هم بالا برود ادامه می‌دهد: «چون ما افرادی را در جامعه داریم که یا غیرواکسینه‌اند و یا تک‌دوز واکسن زده‌اند و یا بالای چهار، پنج ماه از تولید آنتی‌بادی آنها گذشته است مثل افراد مسنی که سری اول زده بودند و آنتی‌بادی آنها افت کرده و دوز دوم و سوم را نزده‌اند همه اینها باعث می‌شود که جامعه برای ابتلا مستعد شود به‌خصوص در افراد مسن یا دارای بیماری زمینه‌ای مثل افرادی با زمینه بیماری‌های قلبی، دیابت و ریوی یا دارای نقص ایمنی مثل سرطان که شیمی‌درمانی شده‌اند در این افراد بیماری اصلاً خفیف نخواهد بود.»


رمضانی با بیان این که اگرچه ویروس اُمیکرون ذاتاً نسبت به ویروس دلتا ضعیف‌تر است ولی به خاطر درگیری و ابتلای تعداد زیاد افراد، موارد مرگ‌ومیر خیلی بالا خواهد رفت و ممکن است حتی به نزدیکی مبتلایان و فوتی‌های پیک قبل هم برسد عنوان می‌کند: «آماری که روزانه در خصوص مبتلایان منتشر می‌شود قطعی است اما با واقعیت تفاوت دارد؛ زیرا ۹۰ درصد مبتلایان بدون علامت هستند و خیلی‌هایشان حالت سرماخوردگی و سینوزیتی هستند که در عرض یکی، دو روز خوب می‌شوند، این افراد به پزشک مراجعه نمی‌کنند؛ بنابراین تعداد مثبت‌ها قطعاً از دفعات قبل بیشتر خواهد بود.»




بیشتر بخوانید:


افزایش چندبرابری ابتلای کودکان به اُمیکرون/ طول دوره بیماری در کودکان ۱۰ تا ۲۱ روز است


روزهای آینده شاهد شیوع بیشتری از امیکرون خواهیم بود/ شهرهای نارنجی به‌سرعت به قرمز تبدیل می‌شوند




این فوق تخصص عفونی با اشاره به این که سویه دلتا همراه با تب بالا، علائم شدید گلودرد، حالت آنفلوآنزای شدید داشت، تقریباً همه موارد برای انجام تست مراجعه می‌کردند می‌گوید: «در سویه اُمیکرون چون خیلی از موارد با یک سرماخوردگی، آبریزش، عطسه و یک مقدار گلودرد است خیلی از موارد مراجعه نمی‌کنند به‌خصوص این‌که تعداد مبتلایان بدون علامت‌ هم بالاست. بنابراین در آینده نزدیک موارد مثبت و بستری به احتمال زیاد خیلی بالا خواهد رفت و ممکن است حتی به پیک قبلی برسد. به نظر من موارد فوتی به دفعه قبل نمی‌رسد. به این دلیل که اگر در یک بازه زمانی حجم بالایی از بیمار به مراکز درمانی مراجعه نکند و فقط افراد دارای وضع وخیم با یکی، دو روز بستری شدن و دریافت رمدسیویر بهبود پیدا کنند. در پیک قبل مریض یک ماه بستری می‌شد اما در سویه اُمیکرون این مدت کمتر است.»


وی با تاکیدبر این‌که بیشترین آمار فوتی‌ها در این سویه گروه‌های پرخطر خواهد بود می‌گوید: «با توجه به بازگشایی مدارس شکل شدید بیماری اُمیکرون در کودکان و جوانان هم دیده می‌شود، بنابراین این کودک می‌تواند تعداد زیادی افراد خانواده، افراد مسن، دارای نقص ایمنی و بیماران قلبی و ریوی را آلوده کنند. در سویه‌های اولیه کودکان معمولاً شکل‌های خفیف بیماری را می‌گرفتند و مرگ و میر در میان آنها کم بود. در سویه دلتا کودکان بیشتر مبتلا شدند و شاهد شکل شدید بیماری در بچه‌ها بودیم در این سویه جدید هم می‌توانیم اشکال شدید بیماری را در کودکان، نوجوانان و جوانان ببینیم.»


به گفته این فوق تخصص بیماری‌های عفونی احتمالاً بعد از سویه امیکرون و پیک ششم چند ماهی از شر کرونا خلاص خواهیم بود؛ نمی‌گویم پاندمی تمام می‌شود اما وقتی از این مرحله رد می‌شویم، وضعیت پایدارتری به وجود می‌آید و وضعیت حاد و شدید و اضطراری تکرار نخواهد شد.


رمضانی در خصوص ضرورت دز چهارم واکسن عنوان می‌کند: «به احتمال زیاد به دوز چهارم هم می‌رسیم. به‌خصوص اول از همه باید این را در نظر داشته باشیم که دوز چهارم برای افراد مسن و افرادی که نقص ایمنی دارند ضروری است البته تزریق این دز را خیلی از کشورها شروع کرده‌اند.»


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر