صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پارک شهر رادیو تهران مطرح شد؛

نمایشگاه مجازی کتاب یعنی دور زدن کتابفروشی‌ها/ کاش به جای ناشران، کتابفروشی‌ها کتاب عرضه کنند

کارشناس کتاب و نشر معتقد است که باید شرایطی فراهم کرد که در نمایشگاه مجازی کتاب، کتابفروشی‌ها به جای ناشران کتاب عرضه کنند.
کد خبر : 636885

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، محمد طباطبایی، کارشناس نشر در گفت‌وگو با برنامه «پارک شهر» رادیو تهران درباره نارضایتی جمعی از کتابفروشان از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب گفت: کتابفروشان در این اوضاع چرا باید رضایت داشته باشند؟! محور صنعت نشر، توزیع و فروش است. در نمایشگاه مجازی کتاب، کتابفروشی‌ها و توزیع‌کننده‌ها را دور می‌زنیم و مستقیم از تولیدکننده خرید می‌کنیم، این یعنی حذف کتابفروشی‌ها و توزیع‌کنندگان. این بزرگ‌ترین مشکل همه نمایشگاه‌های کتاب است؛ از نمایشگاه کتاب تهران تا نمایشگاه‌های استانی و مجازی کتاب. اصلاً نمایشگاه نباید فروشگاه باشد!


چرا تولیدکنندگان از یارانه کتاب منتفع شود؟!


وی افزود: شاید بتوانیم دلایلی بیاوریم که برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را تا اندازه‌ای موجه جلوه دهد؛ اما چرا ما باید یک رفتار اشتباه را مرتب توسعه دهیم؟! زمانی نمایشگاه‌های کتاب استانی راه‌اندازی شد، هیچ‌کس مخالف نبود؛ چون در شهرستان‌های ما کتابفروشی چندانی نبود و ناشران شاخص در استان‌ها حاضر می‌شدند، کتاب‌هایشان را عرضه می‌کردند و علاقه‌مندان کتاب از آن بهره می‌بردند، اما الان که ما این همه کتابفروشی در شهرستان‌ها داریم، چرا باید نمایشگاه‌های کتاب استانی ادامه پیدا کند؟


این کارشناس نشر در پاسخ به پرسش غزل نهانی کارشناس برنامه «پارک شهر» درباره اقتصاد کتابفروشی‌ها در شرایط کرونایی، بیان کرد: سال گذشته که قرار شد دوره اول نمایشگاه مجازی کتاب برگزار شود به همراه تعدادی از کارشناسان صراحتاً مخالف خود را اعلام کردیم. به ما گفتند که صلاح در سکوت است! حرف ما این بود که در دوره کرونا، کتابفروشی‌ها به اندازه کافی ضرر و زیان دیده‌اند و در این شرایط، کتابفروشی‌های آنلاین به تازگی راه‌اندازی شده‌اند. به جای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به کتابفروشی‌ها کمک شود! چرا مبلغی که قرار است به‌عنوان یارانه و بُن کتاب در اختیار دانشجویان، طلاب، اساتید و گروه‌های مختلف مردم قرار بگیرد از مسیر کتابفروشی‌ها به نشر تزریق نشود؟ چرا باید فقط تولیدکننده از این یارانه منتفع شود؟





بیشتر بخوانید:






حذف کتابفروشی‌ها با برگزاری نمایشگاه مجازی


طباطبایی اظهار کرد: من با مجازی بودن نمایشگاه کتاب مسئله‌ای ندارم. تمام دنیا به سمت فضای مجازی در حرکت است. ما باید از پیشرفت‌ها استفاده کنیم. اما چرا باید کتابفروشی‌ها را حذف کنیم؟ این نمایشگاه می‌توانست زمینه‌ای فراهم کند که به جای ناشران، کتابفروشی‌ها کتاب عرضه کنند! کسی که در چابهار، سیستان و بلوچستان، مشهد و... است از کتابفروشی شهر خود می‌تواند کتاب موردنظر خود را درخواست کند، در این‌صورت آن کتابفروش هزینه پست کمتری می‌دهد. در نهایت اقتصاد کتابفروشی‌ها و اقتصاد کل نشر در همه جغرافیای ایران رونق پیدا می‌کرد نه اقتصاد یک بخش نشر! کتابفروشی‌های شهرستان‌ نه تنها سهمی در صنعت نشر نخواهند داشت بلکه نابود می‌شوند! از همه مردم خواهش می‌کنم به جای نمایشگاه مجازی کتاب از کتابفروشی‌ها خرید کنند ولی اگر به دلایلی خواستند از نمایشگاه مجازی کتاب خرید کنند، خواهش می‌کنم از ناشران کوچک حمایت کنند.


انتهای پیام/۱۱۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر