مصرف روغن زیتون خطر مرگ زودرس را کاهش میدهد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اکسپلوریست، بر اساس نتایج مطالعات علمی مصرف روغن زیتون میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد. با این حال ارتباط میان مصرف این روغن گیاهی و کاهش خطر مرگومیر ناشی از دلایل خاص مشخص نشده است. نتایج بررسی جدید دانشمندان دانشگاه هاروارد نشان میدهد که مصرف زیاد روغن زیتون میتواند خطر مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و بیماریهای عصبی را به طور کافی کاهش دهد. این مطالعه نشان میدهد افرادی که به جای چربی حیوانی از روغن زیتون استفاده میکنند کمتر در معرض خطر مرگومیر قرار دارند.
این مطالعه نخستین بررسی طولانیمدت در مورد مصرف روغن زیتون و مرگومیر است. یافتههای جدید حاکی از آن است که روغن زیتون با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی مرتبط است اما ارتباط آن با مرگ زودرس نامشخص است. توصیههای غذایی فعلی جایگزینی چربیهای حیوانی با روغنهای گیاهی را برای پیشگیری از بیماریهای مزمن و مرگهای زودرس تایید میکنند. گروه تحقیقاتی در این مطالعه دادههای بهداشتی ۶۰ هزار و ۵۸۲ زن و ۳۱ هزار و ۸۰۱ مرد را از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ بررسی کردند.
تمامی شرکتکنندگان در ابتدای این مطالعه فاقد بیماری قلبی عروقی یا سرطان بودند و هر چهار سال یک بار پرسشنامههای غذایی را تکمیل میکردند. طی این مطالعه ۳۶ هزار و ۸۵۶ نفر از دنیا رفتند. در این پرسشنامهها در خصوص میزان مصرف روغن زیتون از شرکتکنندگان سوالاتی میشد. تجزیه و تحلیل این دادهها نشان داد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ ناشی از آنها در افرادی که بیشترین میزان روغن زیتون را مصرف میکردند ۱۹ درصد کاهش مییابد. خطر مرگومیر ناشی از سرطان، بیماریهای عصبی و بیماریهای تنفسی در این افراد به ترتیب ۱۷ درصد، ۲۹ درصد و ۱۸ درصد کاهش مییابد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/