صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۳ دی ۱۴۰۰
روایتی از آیین‌نامه جدید تاسیس داروخانه‌ها؛

خون جدیدی که در کالبد داروخانه‌ها جریان خواهد یافت/ آیا طرح ارسال دارو با تپسی و اسنپ برای بیماران خاص مورد تایید است؟

تقاضای تأسیس داروخانه در بعضی از شهرهایی که قبلا امکان افتتاح داروخانه وجود نداشت، اکنون تقریبا افزایش یافته است. البته این مسئله به شرایط شهرها و میزان تقاضا نیز بستگی دارد.
کد خبر : 632342

گروه جامعه خبرگزاری آنا؛ یکی از کسب‌وکارهایی که به واسطه شرایط مجوزدهی در انحصار قرار گرفته، تأسیس «داروخانه» است. هزاران داروساز تحصیلکرده، خواهان تأسیس داروخانه هستند اما با مقاومت صنف داروخانه‌داران (انجمن داروسازان) و اعمال رویه‌های انحصاری مانند حد نصاب جمعیتی، فاصله از داروخانه دایر و ... راه برای اشتغال فارغ التحصیلان این رشته بسیار سخت شده است.


بعد از شکایت‌های متعدد داروسازان جوان، دیوان عدالت اداری در بهمن ماه ۱۳۹۷ رای به ابطال ماده ۱۵ آیین نامه تأسیس و اداره داروخانه‌ها داد. همچنین در شهریور ماه ۱۳۹۸ نیز جدول مربوط به حد نصاب جمعیتی مندرج در ماده ۴ آیین نامه مذکور را ابطال نمود. در همین رابطه هیات مقررات زدایی در سی و سومین نشست خود مورخ دی ماه سال ۹۸، وزارت بهداشت را ملزم به اصلاح رویه مجوزدهی تأسیس داروخانه کرده است.


در این شرایط می‌توان به داشتن یک آینده برای داروسازان جوان امیدوار بود و در عین حال این صنعت نیز از حالت انحصار خارج و خدمات دهی به مردم در شرایط بهتری قرار بگیرد.


در این خصوص، معاون غذا و دارو استان اراک در گفت‌وگو با خبرنگار آنا به بررسی ابعاد این طرح پرداخته که در ادامه به آن می‌پردازیم.


معاون غذا و دارو استان اراک در خصوص آیین‌نامه جدید برای تأسیس داروخانه می‌گوید: «در آیین نامه جدید تأسیس داروخانه که مدت زیادی مورد بررسی قرار گرفته نظرات کارشناسی اعمال شده است. اگر اصلاحی هم نیاز داشته باشد، باید هرچه سریع‌تر این اصلاحات انجام شود. این آیین‌نامه باید طوری تنظیم شود که در آن هم نظر همکاران قدیمی‌تر که داروخانه داشته‌اند و هم جوانانی که تازه فارغ التحصیل شده‌اند لحاظ شود به گونه‌ای که نسل جوان برای اشتغال دچار مشکل نباشند و در عین حال از نسل قدیمی هم حقی ضایع نشود. درواقع بین این دو نسل تعادل برقرار شود.


افزایش تقاضای داروخانه


عباس علیمردیان با اشاره به موضوع حذف حد نصاب جمعیتی ادامه‌می‌دهد: «تقاضای تأسیس داروخانه در بعضی از شهرهایی که قبلا امکان افتتاح داروخانه وجود نداشت، اکنون تقریبا افزایش یافته است. البته این مسئله به شرایط شهرها و میزان تقاضا نیز بستگی دارد.»


وی در پاسخ به این سوال که آیین‌نامه جدید در چه مرحله از اجراست، می‌گوید: «آیین نامه جدید در حال اجراست اما با شرایط خاص، البته، اجرای آن با توجه به هر استان متفاوت است، موافقت اصولی برای تأسیس داروخانه در همه استان‌ها و شهرهای مختلف به‌صورت متوسط ارائه شده و در خود اراک نیز این درخواست‌ها به دست ما رسیده است.»




بیشتر بخوانید:


حذف چراغ خاموش ارز دولتی دارو؟


کاهش داروخانه‌های مستقل با اجرای آیین‌نامه جدید / جایگزینی داروخانه‌های زنجیره‌ای، چه مشکلاتی دارد؟




علیمردیان در خصوص طرح ارسال دارو با تپسی و اسنب برای بیماران خاص نیز عنوان می‌کند: «آنچه درست و مهم است باید بیمار شخصا به پزشک مراجعه کند و معاینه شود، یعنی بیماری‌اش به درستی تشخصی داده شده و داروهای مناسب برای او تجویز شود و بیمار یا همراه وی با دریافت نسخه کتبی یا آنلاین به‌صورت حضوری به داروخانه مراجعه کند تا برای دریافت و مصرف درست دارو آموزش دیده و راهنمایی شود، این حق بیماران و افراد است. اما در شرایطی که بیمار مشکل خیلی خاصی دارد و یا همراه ندارد، به خصوص در شرایط کرونا این روش کمک‌رسان است، ولی به طور کلی روند خرید دارو از کانال‌های مجازی موضوع پسندیده‌ای نیست و ما تاکنون در استان مجوزی برای این مسئله صادر نکردیم و با این روش و طرح مخالف هستم.»



مردم حتما داروهای مصرفی خود را از مسیرهای مجاز تهیه کنند




معاون غذا و دارو اراک با بیان این‌که مردم حتما داروهای مصرفی خود را از مسیرهای مجاز تهیه کنند و این راه فقط از طریق داروخانه امکان‌پذیر است ادامه می‌دهد: «غیر از داروخانه هیچ مسیری مجاز نیست، فعالیت کانال‌های مجازی همگی غیرقانونی هستند، حتی بعضی افراد داروهای گیاهی را از عطاری تهیه می‌کنند که از نظر ما به شدت غیر قانونی است و عطاری‌ها حق فروش هیچگونه دارویی را ندارند.»


وی در هشداری به مردم در خصوص تهیه بدون نسخه بعضی داروها نیز اضافه می‌کند: «یکی از موضوعات پرچالش مسئله مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک‌ها است، اگر به همین صورت با سهل انگاری، مردم از داروخانه این داروها را بدون نسخه تهیه کنند، قطعاً فرزندانشان در آینده دچار مشکلات عدیده خواهند شد.»


علیمردیان در پایان خاطرنشان می‌کند: «برای تأسیس یک داروخانه باید هزینه‌های زیادی را متقبل شد، درواقع شخصی که تصمیم به افتتاح یک داروخانه دارد سرمایه زیادی را باید هزینه کند که در این میان بازگشت سرمایه مسئله مهمی است. خرید یا اجاره مکان داروخانه، تهیه داروها و احتمالاً آرایه‌گری داخلی و هزینه‌های بسیار دیگر که می‌تواند برای سرمایه‌گذار ایجاد دغدغه کند؛ بنابراین به‌صورت طبیعی باید به بازگشت سرمایه‌اش نیز فکر کند.»


در پایان گفتنی است با نگاهی به تجربه آزادسازی تأسیس داروخانه در کشورهایی نظیر آمریکا متوجه خواهید شد شاخص تعداد داروخانه به نسبت جمعیت در این قبیل کشورها روز به روز در حال کاهش بوده و به تدریج داروخانه‌های زنجیره‌ای جایگزین داروخانه‌های مستقل خواهند شد. گفتنی است؛ هرگونه تبعیض و بی‌عدالتی در نظام توزیع و محروم کردن بیماران از دریافت خدمات دارویی با قطع ارسال دارو به داروخانه، اقدامی غیرقانونی است و ادامه این روند فساد برانگیز از طریق اعطاء امتیازات به دوستان، مدیران و بخش کردن جامعه داروسازی کشور به خودی و غیر خودی، اقدامی خلاف قانون است.


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر