صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

هنرمندانی که در کسوت جدید به شکار سیمرغ می‌آیند/ جابه‌جایی‌های عظیم، سوژه جذاب جشنواره چهلم!

یکی از نکات جالب در آثار جشنواره فیلم فجر امسال، تغییر جایگاه برخی از هنرمندان شناخته‌شده در بین عوامل فیلم‌ها است.
کد خبر : 631133

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، اعلام فهرست آثار حاضر در چهلمین جشنواره فیلم فجر، همزمان با گرم‌تر کردن تنور این رویداد مهم، از جنبه‌های مختلف مورد توجه دوستداران هنر هفتم قرار گرفت. از نرسیدن تعدادی از فیلم‌های مهم امسال به این رویداد گرفته تا عدم انتخاب برخی از آثار توسط هیئت انتخاب جشنواره که تاکید ویژه‌ای روی ترکیب فیلمسازان جوان و باسابقه داشت.


اما یکی از نکات جالب توجه جشنواره امسال، تغییر جایگاه برخی از هنرمندان شناخته شده، در فیلم‌های فهرست نهایی فجر ۱۴۰۰ است. یعنی هنرمندانی که پیش از آنها را به عنوان بازیگر، کارگردان یا تهیه‌کننده می‌دیدیم، امسال با عناوین جدید به این رویداد پا گذاشته‌اند، عناوینی که باعث می‌شود منتقدان و اهالی رسانه به آن کارها توجه ویژه‌ای نشان دهند. در ادامه این گزارش با پنج نفر از چهره‌هایی که امسال آنها را با کسوتی جدید در جشنواره فجر خواهیم دید و آثارشان، بیشتر آشنا خواهیم شد.



علی اوجی


کسوت در جشنواره امسال: تهیه‌کننده


شهرت به واسطه: بازیگری


نام فیلم در جشنواره چهلم: خائن‌کشی


علی اوجی به واسطه ارتباطش با رضا یزدانی با هنرمندان حوزه سینما دمخور شد. او در ابتدا مدیربرنامه و تهیه‌کننده آلبوم‌های این خواننده پاپ – راک بود و سپس بعد از گسترش دامنه ارتباطاتش به عنوان بازیگر در فیلم‌ها و سریال‌های مختلف و به عنوان کمدین در برنامه‌ها و مسابقه‌های این ژانر حضور پیدا کرد. او به عنوان تهیه‌کننده در بازار موسیقی نام شناخته شده‌ای است و با هنرمندان مطرحی در این حوزه کار کرده است، در سینما هم سال گذشته و با فیلم «روزی روزگاری آبادان» به این حوزه ورود کرد. البته در آنجا به همراه عبدالله اسکندری به عنوان تهیه‌کننده حضور داشت. اما امسال او تنها تهیه‌کننده فیلم «خائن‌کشی» است، آخرین ساخته مسعود کیمیایی که باتوجه به نام کارگردانش، قطعا یکی از مهم‌ترین فیلم‌های جشنواره امسال است و بسیاری از منتقدان در انتظار تماشای آن هستند. این فیلم نیز از آن دست آثاری است که گفته می‌شود برخلاف فیلم‌های چند سال اخیر کیمیایی، اثر قابل دفاع و خوش ساختی است.



ابراهیم حاتمی‌کیا


کسوت در جشنواره امسال: تهیه‌کننده


شهرت به واسطه: کارگردانی


نام فیلم در جشنواره چهلم: شب طلایی


نام ابراهیم حاتمی‌کیا از آن اسم‌هایی است که شنیدنش گوش هر علاقه‌مند به سینمایی را تیز می‌کند. او در طول این سال‌ها با آثار مختلفش در جشنواره فیلم فجر خوش درخشیده و یکی از موفق‌ترین کارگردانان سینمای ایران در زمینه دریافت سیمرغ جشنواره فجر بوده است. حاتمی‌کیا پیش از این در مقام نویسنده نیز حضور موفقی در جشنواره داشته و حالا در چهلمین جشنواره فیلم فجر، با کسوت تهیه‌کننده در این رویداد شرکت می‌کند. ویژگی دیگر «شب طلایی» حضور یک «حاتمی‌کیا» ی دیگر در راس تولید آن است. این فیلم را یوسف حاتمی‌کیا کارگردانی کرده است، پسر ابراهیم حاتمی‌کیا در نخستین تجربه کارگردانی فیلم بلندش حالا در رویداد مهمی مثل جشنواره فیلم فجر حاضر شده است. البته این ترکیب پدر – پسری در یکی دیگر از فیلم‌های امسال نیز وجود دارد، فیلم سینمایی «ماهان» که کارگردان آن حمید شاه‌حاتمی است و تهیه‌کنندگی‌اش را علی شاه‌حاتمی انجام داده است. هنرمندی که به واسطه کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی ۱۴ فیلم سینمایی و ۶ سریال تلویزیونی، به چهره‌ای شناخته شده در این حوزه تبدیل شده است. اما طبق صحبت‌هایی که از گوشه و کنار به گوش می‌رسد، فیلم «شب طلایی» یکی از آثار مهم جشنواره امسال است و احتمالا با استقبال اهالی رسانه و منتقدان مواجه خواهد شد.



هادی حجازی‌فر


کسوت در جشنواره امسال: کارگردان


شهرت به واسطه: بازیگری


نام فیلم در جشنواره چهلم: موقعیت مهدی (باکری)


هادی حجازی‌فر کارش در سینما را سال ۸۳ و با فیلم «مزرعه پدری» مرحوم رسول ملاقلی‌پور آغاز کرد، اما بیش از یک دهه از این فضا دور بود و سال ۹۴ با بازی در نقش احمد متوسلیان در فیلم «ایستاده در غبار» بازگشت خوبی به سینما داشت. او بعد از این فیلم در آثار فراوانی به ایفای نقش پرداخت و حالا یکی از بازیگران مهم سینمای ایران محسوب می‌شود. این بازیگر که دو سال پیش به عنوان نویسنده هم در جشنواره فیلم فجر حضور داشت (آتابای) امسال در مقام کارگردان در چهلمین دوره این رویداد خواهد بود، با اولین تجربه کارگردانی‌اش. «موقعیت مهدی» اولین اثر حجازی‌فر است که نسخه‌ای سینمایی از سریال شهید باکری محسوب می‌شود. ساخت این اثر به واسطه پروداکشن بزرگ آن، دردسرهای فراوانی برای حجازی‌فر و تیم تولیدش داشته و باتوجه به اینکه معمولا پروژه‌هایی که تولید اینچنینی دارند، نتیجه‌های خوبی هم خواهند داشت، می‌توان امیدوار بود که اولین فیلم این بازیگر، اثری جذاب از آب دربیاید.




بیشتر بخوانید:


خاطره‌بازی با ۱۰ فیلمساز خاطره‌ساز سینمای ایران


۱۰ کارگردانی که نبض جشنواره چهلم را در دست دارند


فیلمسازانی که از قطار جشنواره چهلم جا ماندند





بهرام رادان


کسوت در جشنواره امسال: تهیه‌کننده


شهرت به واسطه: بازیگری


نام فیلم در جشنواره چهلم: علفزار


بهرام رادان ستاره دهه هشتاد سینمای ایران حالا با عنوان جدیدی پا به جشنواره فیلم فجر می‌گذارد. رادان برای اولین بار در مقام تهیه‌کننده قرار گرفته و فیلم «علفزار» را با کارگردانی جوان و جویای نام جلوی دوربین برده است. کاظم دانشی کارگردان این اثر، که به واسطه ساخت فیلم‌های کوتاه و تجربی تاحدودی در این حوزه‌ها شناخته شده است، با اولین فیلم بلند داستانی‌اش به چهلمین جشنواره فیلم فجر ورود کرده است. بهرام رادان تا به حال دو بار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد شده است، دو باری که در اوایل دهه هشتاد بوده. حالا و در سال ۱۴۰۰ او با نخستین فیلمش در مقام تهیه‌کننده به این رویداد مهم سینمایی آمده، باید ببینیم این تجربه چه نتیجه‌ای برای او در پی دارد و آیا موفقیتی کسب می‌کند که این ستاره سینما را به حضور در این عرصه امیدوار کند یا خیر!؟



هومن سیدی


کسوت در جشنواره امسال: تهیه‌کننده


شهرت به واسطه: بازیگری – کارگردانی


نام فیلم در جشنواره چهلم: بی‌رویا


هومن سیدی یکی از هنرمندان همه فن حریف سینمای ایران است. او تا پیش از اینکه امسال با فیلم «بی‌رویا» به عنوان تهیه‌کننده به جشنواره فجر ورود کند، در مقام بازیگر، کارگردان، نویسنده و تدوینگر در این رویداد حضور داشته و در سه بخش بازیگری، کارگردانی و فیلمنامه‌نویسی توانسته سیمرغ جشنواره را دشت کند. حالا او با آرین وزیر دفتری، کارگردانی فیلم‌اولی به جشنواره فجر آمده و امیدوار است که بتواند در مقام تهیه‌کننده نیز تندیس دیگری از جشنواره فجر را به خود اختصاص دهد. البته سیدی در تهیه این فیلم تنها نیست و سعید سعدی (تهیه‌کننده «مغزهای کوچک زنگ زده» و «خشم و هیاهو») او را در این امر همراهی می‌کند. تجربه دیگر سیدی در زمینه تهیه‌کنندگی، جدیدترین فیلمش «جنگ جهانی سوم» است که هنوز پروسه تولید آن به پایان نرسیده و در آنجا او به تنهایی در این جایگاه قرار دارد.


انتهای پیام/۴۱۷۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر