صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۰ - ۰۴ دی ۱۴۰۰
نادری‌منش در گفت‌وگو با آنا:

مقطع دکتری نانوبیوتکنولوژی در دانشگاه تربیت مدرس ایجاد شد

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس گفت: رشته نانوبیو تکنولوژی در مقطع دکتری به دستور وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تربیت مدرس راه افتاد.
کد خبر : 629917

حسین نادری‌منش رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در خصوص وضعیت فناوری نانو در کشور اظهار کرد: فناوری‌های همگرا(NBIC) از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند، که شامل علوم نانو فناوری، بایو فناوری، IT و علوم شناختی بوده، که گرایش‌هایی بین رشته‌ای یا فرارشته‌ای هستند. در دنیا زمانیکه علم نانو مطرح شد نگاه در کشور به طور کلی عوض شد. همچنین این فناوری پتانسیل درگیری در تمام زمینه‌ها را دارد. به عنوان مثال در رابطه با کرونا، بایو فناوری و نانو فناوری دو حیطه‌ عمده‌ای هستند که می‌توانند منجر به تولید فیلترهایی با اثر بخشی بالا و متفاوت باشند یا کاربرد این فناوری‌ها در بحث انتقال دارو از مباحث حائز اهمیت است.


وی در ادامه افزود: امروزه در دنیا با ۵ چالش اساسی شامل غذا، سلامت، انرژی، محیط‌زیست و امنیت درگیریم. اگر مقوله امنیت را فاکتور بگیریم، نانو فناوری در هر ۴ عرصه دیگر همچون بهره‌برداری از انرژی‌های فسیلی، سلول‌های باتری‌ خورشید(solar cell)، بکارگیری و بهره‌وری بهینه و کاهش هزینه‌های انرژی و کاهش آلودگی‌های محیط‌زیست راه گشاست و امروزه در مباحث غذا و سلامت یکی از مهم‌ترین عرصه‌ها نانو و نانوبیوتکنولوژی هستند. همچنین اولین رشته در مقطع دکتری نانوبیو تکنولوژی به سفارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تربیت مدرس راه افتاد و فارغ‌اتحصیلان این رشته در حال حاضر در بحث انتقال دارو و کاربردهای دیگر این فناوری فعال هستند. حتی برخی از آن‌ها در بحث ساخت واکسن کرونا نقش داشته‌اند.


رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در پایان تصریح کرد: فناوری نانو ممکن است در بحث زیرساخت‌ها هزینه در برداشته باشد ولی در سطح تولید محصول از طریق این فناوری چنانچه ارزش افزوده‌ای نداشت محال بود دنیا به این سمت حرکت کند. در هر صنعت جدیدی باید زیرساخت‌هایی را ایجاد کرد. همچنین باید گفت این علوم جدید با ریسک بالا و همچنین سود بالایی هستند و میزان سوددهی در این عرصه‌ها ۱۰ برابر و گاهی ۱۰۰ برابر است. این فناوری در عرصه علوم زیستی همچون صنایع دارویی حتی به زیرساخت‌های آنچنانی هم نیاز ندارد و تنها فناوری لازم را احتیاج دارد. گفتنی است تنها برخی از دستگاه‌های جدیدی را که در این عرصه وجود دارد، وارد می‌کنیم و این هزینه ایجاد می‌کند و اگر خودمان این دستگاه را در داخل تولید کنیم دیگر هزینه‌ای در برندارد. همچون روبات جراحی که ساختیم و به اندونزی صادر کردیم و رقیب نمونه آمریکایی آن بود که تنها یک‌پنجم آن قیمت داشت. بنابراین این واقعیت ندارد که فناوری نانو هزینه‌های زیادی دارد لیکن هر دانشی که بخواهد تبدیل به پدیده شود هزینه دارد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر