صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تقویت نهضت نخبگی(۴)/ وزیر علوم در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار:

نخبگان برای ماندن به احساس اثربخشی نیاز دارند/ لزوم ایجاد فرهنگ دائمی استفاده از محصولات داخلی

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به خروج نخبگان از کشور گفت خروج نخبگان، به دلیل نبود بستر اثربخشی نخبگان صورت می‌گیرد، اگر نخبگان احساس اثربخشی داشته باشند هیچ‌گاه کشور را ترک نمی‌کنند اگر به دستاوردهای پژوهشی بها دهیم یعنی به نخبگان اهمیت داده‌ایم. 
کد خبر : 627935

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدعلی زلفی‌گل صبح امروز در افتتاحیه نمایشگاه «دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار» و «ایران‌ساخت» با تشکر از دانشجویانی که تلاش‌های خود را در معرض دید قرار دادند و این امر مصداق کار جهادی است، خاطر نشان کرد: بیش از ۲۰ میلیون فارغ‌التحصیل داریم که تحصیلات دانشگاهی دارند که ایجاد اشتغال برای آنها به نسبت ایجاد اشتغال برای کسانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند، سخت‌تر است.


وی افزود: مشکل اساسی ما در کشور ایجاد اشتغال و توجه به علم و فناوری است و هر چقدر به شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز علم و فناوری بیشتر بها بدهیم و از آنها حمایت کنیم، ‌این امر بهترین نوع سرمایه‌گذاری برای اشتغال جوانان است.


وزیر علوم با اشاره به خروج نخبگان از کشور افزود: خروج نخبگان، به دلیل نبود بستر اثربخشی نخبگان صورت می‌گیرد، اگر نخبگان احساس اثربخشی داشته باشند هیچ‌گاه کشور را ترک نمی‌کنند اگر به دستاوردهای پژوهشی بها دهیم یعنی به نخبگان اهمیت داده‌ایم.


وی با بیان اینکه زحماتی که برای برگزاری این نمایشگاه کشیده می‌شود نوعی فرهنگ‌سازی برای کشور است، اظهار کرد: نیازمند این هستیم که فرهنگ علم و فناوری و تولید را در کشور بیشتر کنیم. صدا و سیما باید شرایطی فرهنگی ایجاد کند که مردم، پژوهشکده‌ها و دانشگاه‌های ما تولیدات داخلی را ارجح بدانند. مردم باید باور داشته باشند خرج هر ریال برای تولید داخلی به اشتغال فرزند خودشان کمک می‌کند و در این نمایشگاه باید به این امر توجه ویژه‌ای شود.


زلفی‌گل ادامه داد: اگر فرهنگ ما به‌گونه‌ای شکل بگیرد که محصولات داخلی به خارجی ترجیح داده شود، سرعت ما در تولیدات بیشتر خواهد شد. کسانی که اهل رسانه هستند باید فرهنگ‌سازی ۱۰ ساله برای کاشت درخت، ۱۰۰ ساله برای پرورش انسان و سرمایه‌گذاری‌های مادام‌العمر برای امر فرهنگ‌سازی ایجاد کنیم.


وی با اشاره به اینکه یک فرهنگ ناشایست در کشور ما ایجاد شده که نسبت به کسانی که ثروتمند هستند، نگاه بدی وجود دارد، گفت: تصور می‌شود که این اشخاص ثروت خود را از مسیر خلاف به دست آورده‌اند در حالی‌که باید به ثروتمندان بها بدهیم که از طریق اموال خود، کشور خودشان را آباد کنند نه اینکه در کشورهای دیگر سرمایه‌گذاری کنند بنابراین برای سرمایه‌گذاری مادام‌العمر نیازمند ایجاد فرهنگ سالم در کشور هستیم.


وزیر علوم با بیان اینکه جمعیت همسایگان ما ۶۳۰ میلیون نفر است و امروزه بهترین نوع دیپلماسی، دیپلماسی علم و فناوری است، خاطر نشان کرد: باید با توجه به ظرفیت‌های کشور از این دیپلماسی بهره‌مند شویم.


وی افزود: در وزارت علوم در ۱۰۰ روز گذشته، معاونت فناوری و نوآوری ایجاد شد که اگر بخواهیم صادقانه عنوان کنیم با معاونت علمی ریاست جمهوری در یک مسیر قرار داریم و تعامل و تکامل هم‌افزا خواهیم داشت و هیچ تقابلی بین ما نخواهد بود.


زلفی‌گل با اشاره به اینکه هر جا صدای تفرقه وجود داشته باشد، موجب شکست کشور و هر کجا وحدت و حرکت جهادی در میان باشد، نشانه موفقیت ما است، اظهار کرد: اگر بتوانیم با کشورهای همسایه دیپلماسی علم و فناوری ایجاد کنیم، می‌توانیم این امر را در کنار دیپلماسی سیاسی نیز قرار داده و در این زمینه موفق‌تر باشیم که موجب تغییر نگاه جهانیان به ما خواهد شد.


وی ادامه داد: هر کس در ایران برای یک نفر شغل ایجاد کند، کاری جهادی انجام داده، بنابراین از کسانی که شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل می‌دهند، حمایت‌های ویژه خواهیم داشت زیرا موجب پیشرفت جدی کشور می‌شود.


وزیر علوم با بیان اینکه اگر جلوی خام‌فروشی در کشور گرفته شود، بستری برای اشتغال‌زایی فراهم می‌شود که حتی باید برای نیروی کار از کشورهای دیگر هم نیرو وارد کنیم، خاطر نشان کرد: اینکه ما نفت را خام می‌فروشیم حاکی از سرمایه‌گذاری نامناسب ما در این زمینه است. اگر نگاه ویژه‌ای به این امر داشته باشیم و سرمایه‌گذاری‌های کلانی صورت بگیرد، معضل خانمان‌سوز جوانان ما همچون بیکاری و ازدواج نکردن آنها رفع خواهد شد، پس باید بنیان‌ها را اصلاح کنیم.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر