صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۷ - ۱۷ آذر ۱۴۰۰

میکرونیدلینگ چیست؟

برخی از بافت‌های بدن مانند پوست سرشار از کلاژن است و به همین دلیل این ماده برای پوست اهمیت بیشتری دارد و تاثیر زیادی روی آن می‌گذارد.
کد خبر : 626667


به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، یکی از عمل‌های زیبایی محبوب میکرونیدلینگ است که متقاضیان بسیار زیادی دارد و ابهامات در مورد آن هم بسیار است. یکی از غنی‌ترین پروتئین‌های بدن هر انسان کلاژن است که در همه سلولهای بدن وجود دارد. برخی از بافت‌های بدن مانند پوست سرشار از کلاژن می باشد و به همین دلیل این ماده برای پوست اهمیت بیشتری دارد و تاثیر زیادی بر روی آن می‌گذارد.


متاسفانه با گذر از بیست سالگی تولید کلاژن در بدن هر سال چیزی حدود یک درصد کاهش می یابد که کمبود آن به مرور سبب شل شدن و از بین رفتن حالت کشسانی پوست میشود. از سن بیست و پنج سالگی به بعد روند تولید کلاژن در بدن و به خصوص در پوست کم می‌شود و معمولا در حدود سن پنجاه سالگی تولید آن در بدن متوقف می شود. کمبود کلاژن در بدن، کاهش آب میان بافتی را به دنبال دارد که همین امر موجب بروز چین و چروک و افتادگی پوست می شود.


از جمله عواملی که بر روی کاهش کلاژن بدن تاثیر مستقیمی میگذارند میتوان به افزایش سن و عوامل محیطی مانند نورخورشید، گردغبار و آلودگیهای محیطی و همچنین مصرف دخانیات اشاره کرد. کلینیک خانه سفید با روش‌های مختلف مثل میکرونیدلینگ می‌تواند بهبود این شرایط را برای شما تضمین کند.


میکرونیدلینگ چیست؟


میکرونیدلینگ یا القا کلاژن یکی از جدیدترین روش های درمانی برای از بین بردن چین و چروک و جوانسازی و ترمیم زخم می باشد. در این روش چندین سوزن بسیار ریز و متراکم به کمک قلم مخصوص میکرونیدلینگ وارد پوست شده و حفره های میکروسکوپی و بسیارکوچکی را در پوست به وجود می آورد و پوست برای ترمیم این زخم‌ها و حفره های میکروسکوپی در آن ناحیه از پوست کلاژن بیشتری از خود تولید می‌کند که این امر موجب جوانسازی و ترمیم پوست می شود.


از این روش درمانی تا به امروز بیش از 50 سال است که در مراکز طبی و زیبایی سراسر دنیا استفاده میشود و اثر بخشی آن در کاهش روند پیری به وضوح دیده شده است.


مزایای میکرونیدلینگ


میکرونیدلینگ علاوه بر کمک به تحریک تولید و افزایش کلاژن پوست در درمان چین و چروک و جای اسکارآکنه و جوش و همچنین جای زخم نیز موثر می باشد و به بهبود ظاهر سلولیت پوست کمک می کند. از این روش در برخی از جراحی های زیبایی مانند بلفاروپلاستی یا درمان کک و مک و لکه های پوستی ناشی از نورخورشید کمک گرفته می شود. مطالعات اخیر نشان داده که با وجود فواید موثر این روش و اثر بخشی آن بر روی پوست، استفاده از میکرونیدلینگ در درمان ریزش مو موثر نمی باشد اما مزونیدلینگ می‌تواند به این عارضه کمک کند.


میکرونیدلینگ برای چه افرادی مناسب است؟


اگر وضعیت پوست شما خوب است و از موادی مانند آبرسان ها و لایه بردارها و... برای درمان مشکلات پوستی و چین و چروک پوست خود استفاده می کنید اما نتیجه مطلوبی تا به حال نگرفته اید می توانید از این روش برای از بین بردن عیوب پوستی خود استفاده کنید.


چه افرادی نباید از میکرونیدلینگ استفاده کنند؟


در صورتی که دچار بیماری زمینه ای مانند دیابت هستید یا باردارید و یا مشکلات پوستی همچون اگزما یا پسوریازیس دارید یا دچار زخم باز یا اسکار پوستی می باشید نمی توانید از این روش استفاده کنید. همچنین اگر اخیراً در معرض اشعات درمانی یا رادیوتراپی قرار گرفته اید ترجیحاً حدود یک یا دو هفته قبل از انجام میکرونیدلینگ باید صبر کنید.



کاربردهای میکرونیدلینگ


یکی از اصلی ترین و مهم ترین کاربردهای میکرونیدلینگ، رفع چین و چروک پوست به خصوص در ناحیه پیشانی و خطوط پنجه کلاغی و خط خنده می باشد. با گذشت زمان و افزایش سن تولید کلاژن پوست به طور چشم گیری شروع به کاهش یافتن می‌کند که این مسئله باعث افتادگی و شل شدگی پوست و افزایش خطوط چین و چروک در آن می شود. امروزه با کمک میکرونیدلینگ و تزریق مواد مغذی در زیر پوست و ایجاد زخم های میکروسکوپی در آن میزان پروتئین کلاژن و الاستین مجددا افزایش پیدا کرده و همین امر سبب افزایش تولید کلاژن و شادابی و جوانسازی پوست شما می شود.


موثر در رفع سلولیت و ترکهای ناشی از بارداری یا چاقی


به دلیل وجود رشته های الاستین و کلاژن، در اثر افزایش وزن، پوست به دلیل خاصیت کشسانی که دارد به راحتی خود را با این شرایط سازگار می کند. با گذشت زمان، پوست حالت کشسانی خود را از دست داده و در اثر فشارهای زیادی که در اثر بارداری یا چاقی به پوست وارد می شود دچارایجاد ترک های پوستی یا سلولیت در آن ناحیه می شود. به کمک میکرونیدلینگ میتوان به راحتی آثار ناشی از این ترک ها را تا حد زیادی برطرف کرد و حالت پوست را بهبود بخشید.


موثر در رفع جای جوش و اسکار


از این روش می توان برای کاهش اثر جای جوش و آکنه و همچنین کاهش آثار جای زخم و یا اسکار استفاده کرد. با کمک روش ترمیم سازی مجدد، زخم های بسیار کوچکی را توسط سوزن هایی نازک به داخل سطح پوست، ایجاد کرده که این امر باعث کاهش جای زخم و اسکار جای جوش و همچنین ترمیم مجدد سطح پوست آسیب دیده می‌شود. همچنین دیده شده است که این روش تاثیر بسزایی در کوچک شدن منافذ پوست دارد و موجب صاف و یکدست شدن پوست شما می شود.


اقدامات قبل از عمل میکرونیدلینگ


همانطور که در قبل به آن اشاره کردیم، در طی انجام میکرونیدلینگ به منظور افزایش تاثیرگذاری و اثربخشی آن بر پوست، از سرم ها و مواد خاصی استفاده می کنند. برای اینکه این مواد به خوبی جذب پوست شوند یک سری مراقبت‌ها را انجام دهید.



  • پاکسازی کامل پوست: به منظور افزایش تاثیرگذاری میکرونیدلینگ بر پوست بهتر است قبل از آن پوست خود را به صورت کامل پاکسازی کنید تا مواد میکرونیدلینگ به خوبی جذب پوست شوند. برای انجام این کار می توانید از پاک کننده های آرایشی و صابون های مخصوص شست وشوی صورت نیز استفاده کنید.

  • عدم استفاده از لایه بردار: در افرادی که دارای پوست حساسی می باشند بهتراست حدود دو الی سه هفته قبل از میکرونیدلینگ از لایه برداری پوست خود جلوگیری کنند و مصرف هرگونه لایه بردار را قطع کنند زیرا اینکار موجب نازک شدن بیشتر پوست این افراد شده و دیگر پوست استحکام لازم را برای انجام اینکار ندارد.

  • آگاه کردن پزشک از وضعیت پوستی خود: اگر حساسیت دارویی دارید و دچار ضایعه‌های پوستی می باشید بهتر است که قبل از انجام این روش آن را با پزشک خود در جریان بگذارید.


مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ


در میکرونیدلینگ به دلیل وارد شدن سوزن های مخصوص در پوست التهاب و کبودی بعد از انجام این روش کاملا طبیعی و عادی می باشد و جای نگرانی ندارد. بهتر است بعد از انجام این کار بیشتر از میوه های دارای ویتامین C و مکمل های آن برای بهبود و ترمیم جای زخم و کبودی استفاده کنید. تا جای ممکن از داروهای ضدالتهاب مانند بروفن و ادویل استفاده نکنید چرا که مصرف این داروها پس از انجام میکرونیدلینگ سبب بروز اختلال در روند ترمیم زخم شده و مانع از بهبود زخم به طور طبیعی می شوند.


همچنین از قرار گرفتن در برابر نور خورشید و مصرف کرم های ضد آفتاب حاوی زینک تا جای ممکن خودداری کنید. علاوه بر این ها سعی کنید تا حد ممکن از مصرف مواد و داروهای اسیدی به پوست و دست کاری کردن آن ناحیه پرهیز کنید. ترجیحاً بعد از انجام میکرونیدلینگ تا چند ساعت استفاده از لوازم آرایشی را قطع کنید و به مدت چند روز از مواد و داروهای فعالی همچون رتینول ها پرهیز کنید.



عوارض جانبی میکرونیدلینگ


از عوارض جانبی این روش می توان به قرمزی و التهاب پوست اشاره کرد. همچنین ممکن است بلافاصله پس از انجام این روش در برخی موارد در پوست خود احساس سوزش کنید. از عوارض جانبی جدی آن می توان به خونریزی غیرعادی در محل سوزن، عفونت محل زخم وجای کبودی اشاره کرد که در صورت بروز هر یک از این موارد پزشک خود را در جریان بگذارید. توجه داشته باشید که انجام میکرونیدلینگ با وسایل استریل و بهداشتی و توسط پزشک متخصص پوست با کمترین عوارض جانبی همراه می باشد.


میکرونیدلینگ به چند روش انجام میشود؟




  • میکرونیدلینگ دستی




برای انجام میکرونیدلینگ به صورت دستی از دستگاهی به نام درمارولر استفاده میکنیم. این دستگاه به کمک سوزن هایی که بر روی غلتک آن وجود دارد حفره های بسیار کوچکی را در پوست ایجاد می کند. سوزن‌های این دستگاه از جنس تیتانیوم بوده و جنس بدنۀ آن در انواع مختلف سیلیکونی، شیشه ای، فلزی و یا پلیمری وجود دارد.




  • میکرونیدلینگ به کمک دستگاه درماپن




در این روش به کمک دستگاه مخصوص درماپن حفره هایی با فاصله معین در سطح پوست ایجاد کرده و سرعت حرکت آن نیز قابل تنظیم می باشد. همچنین انجام میکرونیدلینگ به کمک دستگاه درماپن باعث می شود که تعداد منافذ بیشتری در سطح پوست نسب به روش دستی ایجاد شود که این امر موجب نتیجه گیری بهتر و اثربخشی بیشتر آن می شود.


تفاوت میکرونیدلینگ و درمارولینگ در چیست؟


در هر دو روش میکرونیدلینگ و درمارولینگ شیوه کار به یک شکل می باشد و با کمک سوزن های کوچکی که دارند موجب کمک به تحریک تولید کلاژن پوست از طریق زخم می شوند. اغلب میکرونیدلینگ، به کمک قلم مخصوص میکرونیدلینگ یا درماپن توسط پزشک متخصص پوست انجام می شود و طول سوزن آن قابل تنظیم است. اما درمارولینگ معمولا در منزل به کمک وسیله ای بنام درمارولر انجام می شود. اثر بخشی این روش کمتر از میکرونیدلینگ می باشد و فرد درد کمتری را احساس می کند و در بهترین حالت ممکن است کمی پوست را شفافتر از قبل کند.


اگر قصد دارید که در بلند مدت نتیجه مطلوب تری بگیرید می توانید از میکرونیدلینگ استفاده کنید. ازدیگر مزایای درماپن نسبت به درمارولر می توان به تنظیم طول سوزن، دسترسی آسان‌تر به کناره های صورت و اطراف بینی و ایجاد زخم و جراحت کمتر نیز اشاره کرد.


انتهای پیام/ر



انتهای پیام/

برچسب ها: سلامت پوست
ارسال نظر