صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۸ آذر ۱۴۰۰
در گزارش آنا بخوانید؛

عقیده نه‌چندان عجیب اروپایی‌ها درباره ماسک/ درباره دُز تقویت‌کننده چه می‌دانیم؟

پس از شروع واکسیناسیون کرونا، سازمان جهانی بهداشت بدون بررسی لازم اعلام کرده بود ماسک زدن لازم نیست، ولی تحقیقات در اروپا در محیط‌های سربسته و بدون تهویه، نتیجه دیگری را آشکار کرد.
کد خبر : 626513

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، پس از آنکه شیوع کرونا در جهان به اوج خود رسید، تولید و توزیع واکسن توانست تا حد زیادی مرگ‌ومیر ناشی از ویروس قرن را کاهش دهد و نوعی بازدارندگی در اشخاص در برابر کووید-۱۹ و سویه‌های مختلفش پدید آورد. به دنبال آغاز واکسیناسیون در سراسر جهان با واکسن‌های تولیدشده در آزمایشگاه‌های کشورهای مختلف ازجمله روسیه، چین، آمریکا، انگلیس، ایران، هند و چند کشور دیگر، حجم قابل توجهی از مبتلایان کاسته شد و کشورها توانستند با واکسیناسیون سراسری از تب کرونا بکاهند.


در حال حاضر با سرعت گرفتن واکسیناسیون عمومی در کشورهای مختلف ازجمله ایران، شاهد کاهش و شیب نزولی تعداد مبتلایان و جان‌باختگان ناشی از شیوع این ویروس هستیم. نکته‌ای که از زمان آغاز واکسیناسیون مشاهده شد و اکنون نیز در برخی محافل ادامه دارد، ادعاهای برخی شخصیت‌ها (حتی افراد غیرمتخصص) در شبهه وارد کردن یا رد تزریق واکسن است. عده‌ای به دنبال تشویش اذهان عمومی و تشویق مردم به واکسن نزدن هستند؛ ولی در بیان این ادعاها هیچ دلیل محکم و قانع‌کننده وجود ندارد و تنها موجب کُند شدن سرعت درمان و رسیدگی به سلامت عمومی مردم می‌شود؛ غافل از اینکه پخش این شایعات می‌تواند در هر دقیقه و ثانیه خانواده‌ای را داغدار کند و جان عزیزی را بگیرد.



اگر فردی بیش از ۶۵ سال سن داشته باشد، به‌احتمال زیاد به واکسینه شدن با واکسن تقویت‌کننده نیاز دارد



شایعات که از قبل مطرح شده است و این روزها مجدد مطرح می‌شود؛ عمدتاً حول زدن ماسک، خطر داشتن یا نداشتن زدن واکسن روسی و احتمال ناباروری با زدن واکسن است؛ شایعاتی که هیچ‌کدام منبع علمی و موثقی ندارند و با اغراض خاصی مطرح می‌شوند. امثال این شایعات بارها وجود داشته و نقیض آن اثبات شده است، ازجمله اینکه می‌گفتند فردی براثر ابتلا به کرونا بعد از تزریق واکسن فوت کرده، ولی با بررسی‌ها مشخص شد او و دیگر اشخاص مشابه یا بیماری‌های زمینه‌ای داشتند یا بر اثر عامل ثانویه فوت کردند.


ماسک بزنید؛ حتی پس از واکسیناسیون


درهرصورت شفاف‌سازی و بررسی نظرات پژوهشگران که بخشی از وقت خود را صرف تحقیق درباره واکسن‌ها کرده‌اند، می‌تواند در زمینه نیل به حقیقت راهگشا باشد. ویولنت داگر، رئیس کمیسیون حقوق بشر عربی در پاریس ازجمله اشخاصی است که از بدو شیوع کرونا پژوهش‌های زیادی در زمینه این ویروس انجام داد. وی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اروپا و آمریکای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: در حال حاضر سه شایعه بدون مستند و غیرعلمی درباره ویروس کرونا وجود دارد. نخستین مورد آن درباره استفاده از ماسک است. در اروپا مشاهده شده اغلب مردم معتقدند با واکسیناسیون دیگر نیازی به زدن ماسک نیست. با وجود این، پژوهش‌ها ثابت کرده است زدن ماسک در درجه نخست از ابتلای به کرونا در برابر افرادی که واکسن نزده‌اند یا افرادی که آنتی‌بادی کرونا در بدنشان وجود ندارد، محافظت می‌کند.



ویولنت داگر، رئیس کمیسیون حقوق بشر عربی


وی افزود: پس از شروع واکسیناسیون حتی سازمان جهانی بهداشت بدون بررسی لازم بیانیه صادر و اعلام کرده بود ماسک زدن لازم نیست، ولی وقتی بررسی‌ها روی جوامع اروپایی انجام و نظرات پژوهشگران به این سازمان منعکس شد، سال گذشته این نهاد بین‌المللی بیانیه قبلی خود را اصلاح و اعلام کرد همه افراد در مراکز مراقبت‌های بهداشتی و در مکان‌ها سربسته و بدون تهویه مناسب باید ماسک بزنند. همچنین تأکید کرد همه افراد (ازجمله کودکان و دانش‌آموزان ۱۲ ساله و بالاتر) باید در زمان تردد در فروشگاه‌ها، محل‌های کار و مدارسی که تهویه کافی ندارند و نیز هنگام ملاقات در خانه‌هایی که اتاق‌های با تهویه مناسب ندارند، ماسک بزنند.




بیشتر بخوانید:


درمان کرونا به نوعی باج‌گیری از جهان تبدیل شده است/ خطر راه‌اندازی فناوری ۵G در افزایش شیوع کووید-۱۹


واکسن فایزر قابل اطمینان نیست/ جهش‌های متوالی کووید-۱۹، چالش بزرگ جهان در برابر شیوع کرونا




این پژوهشگر اروپایی تصریح کرد: زدن ماسک به‌وسیله فردی که واکسینه شده، درصورتی‌که ناقل ویروس باشد، از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری می‌کند.


شایعه درباره تأثیر واکسن روسی


به گزارش آنا، مدت‌هاست در اروپا این شایعه رواج یافته که بدن به واکسن روسی «اسپوتنیک لایت» به‌عنوان دُز تقویت‌کننده در برابر کرونا واکنش نشان نمی‌دهد. با وجود این، صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه در بیانیه‌ای این موضوع را رد و اعلام کرد: اسپوتنیک لایت و مدرنا به‌عنوان دومین واکسن تقویت کننده (بوستر) به واکسن‌های دیگر کمک می‌کنند تا پاسخ ایمنی قوی‌تری به کرونا نشان دهند. ترکیب اسپوتنیک لایت و آسترازنکا نیز نتیجه بسیار خوبی را نشان داده است.


ویولنت داگر دراین‌باره گفت: این موضوع نسبی است و یافته‌های دقیقی درباره تأثیرات مثبت یا منفی دُز تقویت‌کننده اسپوتنیک لایت وجود ندارد. واقعیت این است که پس از ۶ ماه، کسانی که از کووید-۱۹ بهبود یافته‌اند باید با واکسن اسپوتنیک لایت واکسینه شوند. علاوه بر این، اگر فردی بیش از ۶۵ سال سن داشته باشد، به‌ احتمال زیاد به واکسینه شدن با واکسن تقویت‌کننده نیاز دارد.



شواهدی وجود دارد که دال بر بی‌تأثیر بودن زدن واکسن بر قدرت زایمان در زنان و تولیدمثل مردان است



رئیس کمیسیون حقوق بشر عربی در پاریس گفت: پس از واکسیناسیون دور نخست، باید آزمایشی برای تعیین سطح آنتی‌بادی انجام شود و اگر مشخص شد میزان آنتی‌بادی ۳۰۰ یا بالاتر است، امکان دارد فرد با دُز تقویت‌کننده واکسینه نشود. با وجود این، اگر تشخیص سطح آنتی‌بادی دشوار است، توصیه می‌شود فرد دُز تقویت‌کننده را دریافت کند.


تزریق واکسن قدرت باروری را کاهش می‌دهد؟


یکی دیگر از شایعات مطرح‌شده درباره تزریق واکسن، تأثیر آن بر باروری زنان و مردان است. داگر دراین‌باره تأکید کرد: تزریق واکسن هیچ تأثیر منفی بر توانایی تولیدمثل ندارد و این‌گونه شایعات درست نیست. طبق پژوهش‌هایی که در مرکز زنان و زایمان کولاکوف در روسیه و نیز مؤسسات مرتبط با تولیدمثل در پاریس انجام شد، شواهدی وجود دارد که دال بر بی‌تأثیر بودن زدن واکسن بر قدرت زایمان در زنان و تولیدمثل مردان است.


وی با تأکید بر اینکه نباید به شایعات مطرح‌شده به‌وسیله کسانی که سعی می‌کنند به روند واکسیناسیون ضربه بزنند، افزود: همکاران روس من پس از بررسی‌ها گفتند فعالیت‌های مرتبط با تولیدمثل پس از واکسیناسیون با واکسن‌های روسی ازجمله «اسپوتنیک وی» هیچ تغییری نمی‌کند. مطالعات به‌طور قطع ثابت کرده‌اند عملکرد تولیدمثل در مردانی که به کرونا مبتلا شده‌اند، برای مدت طولانی بدون تغییر مانده است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر