حاکمیت ملی در فضای مجازی با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات محقق میشود/ تکلیف دستاندرکاران فضای مجازی فوراً مشخص شود
رسول جلیلی در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص تشکیل قرارگاه مقابله با تهدیدات سایبری اظهار کرد: در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی مصوبهای در خصوص تشکیل قرارگاه مقابله با تهدیدات سایبری مطرح نشده بلکه رئیس جمهور در این زمینه توصیههایی را مطرح کرد.
وی افزود: در حال حاضر چارهای جز راهاندازی شبکه ملی اطلاعات نداریم و تا زمانی که این شبکه را در کشور نداشته باشیم، اطلاعات موجود در فضای مجازی تحت حاکمیت ملی نیست و به زبان ساده کنترلی بر محتوای خود نداریم. یعنی بخش فضای مجازی موجود در داخل کشور برای خودمان نیست. فضای مجازی فناوری مربوط به همه دنیاست و کاربران ایرانی نیز از بخشی از آن استفاده میکنند و برای تحقق حاکمیت ملی بر این فضای سایبری باید ابزار شبکه ملی اطلاعات بهکارگیری شود.
عضو حقیقی شورای فضای مجازی بیان کرد: بخش عمدهای از پروژه شبکه ملی اطلاعات در کشور وجود دارد و نمیتوانیم آن را بهکارگیری نکنیم ولی بخشهایی از این شبکه دچار بینظمی شده است. یعنی در بخشهایی نظیر تنظیمگری دچار اختلال شده است. باید تکلیف همه دستاندرکاران این حوزه به طور دقیق مشخص شود و چنین اقدامی باید قبل از اینکه هر اتفاقی بیفتد انجام شود.
بیشتر بخوانید:
جلیلی عنوان کرد: استفاده از تجربه کشورهای توسعهیافته از حوزه فناوری میتواند کارآمد باشد و درنهایت باید نقش خودمان را در فضای مجازی نشان دهیم. در حقیقت تعبیر فنی و درست از استقلال و نشان دادن نقش ایران در فضای مجازی «شبکه ملی اطلاعات» است.
وی با اشاره به طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی ادامه داد: تلاشهایی برای ساماندهی فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی آغاز شده است و فعلاً باید منتظر بمانیم و ببینیم نمایندگان مجلس در زمینه قانونگذاری برای فضای مجازی چه میکنند. امیدواریم تصمیم نهایی نمایندگان مجلس به نفع همه ذینفعان فضای مجازی در داخل کشور است. باید شرایطی فراهم شود که حقوق کاربران ایرانی در سراسر دنیا رعایت و حمایتهای لازم از آنها انجام شود. متأسفانه هماکنون قوانین کافی و بهروز در حوزه فضای مجازی نداریم و در بیقانونی حتماً همه کاربران آسیب میبینند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/