تولید آنتیبادی انسانی با استفاده از موشهای تراریخته/ طرح صیانت؛ محرک یا مانع اجرای شبکه ملی اطلاعات؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
بهترین روش برای جلوگیری از پیری چیست؟
تحقیقات علمی ارتباط بین پیری طبیعی بدن و متابولیسم افراد را نشان میدهد. فرآیند متابولیسم و پیری طبیعی بدن ذاتاً به یکدیگر مرتبط هستند. سوختوساز بدن افراد به محض افزایش سن کمی کندتر میشود. با کاهش سوختوساز بدن وزن افراد بهراحتی افزایش پیدا میکند و عضلهسازی بسیار سختتر میشود. زوال سوختوساز بدن به معنای واقعی فرآیند پیری را عملی میکند. بدن افراد با کاهش سوختوساز بهخصوص با افزایش سن بیشتر مستعد ابتلا به شرایط متعددی از جمله دیابت، بیماری قلبی، چاقی و سکته هستند.
طبق مطالعات گذشته چاقی که شاخص اصلی کمبود سوختوساز در بدن بوده روی بدن و سلولهایی که با فرآیندهای پیری زودرس در ارتباط است تأثیر میگذارد. همچنین افزایش فشار خون، قند و کلسترول نیز با کاهش سوختوساز بدن ارتباط مستقیمی دارد. دانشمندان هنوز بهترین راه برای ترویج طولعمر بدن و سلامت متابولسیم قوی را بهطور کامل کشف نکردهاند. مطالعات جدید اثر رژیم غذایی را با چند داروی متمایز در رابطه با حفظ کیفیت ضدپیری مقایسه کرد. در ادامه به بررسی اینکه چهچیزی در مبارزه با پیری قویتر است میپردازیم. رژیم غذایی در مقایسه با داروهای ضدپیری بسیار قدرتمندتر عمل میکند.
کمکاری دولتهای قبل یقه صنعت بازیهای رایانهای را گرفت
امروزه صنعت بازیهای ویدئویی بعد از صنعت نفت جزء سودآورترین صنایع جهان است، که بسیاری از کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه درآمد هنگفتی از طریق این صنعت به جیب میزنند. کشورهایی همچون ایالات متحده، چین، ژاپن، کره جنوبی، آلمان، بریتانیا، فرانسه و بسیاری از کشورهای دیگر جزء پردرآمدترین کشورهای جهان فعال در این صنعت محسوب میشوند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
سایه نومیدی بر سر صنعت بازیهای رایانهای
در سال ۲۰۱۵ درآمد چین از صنعت بازیهای ویدئویی ۲۲ میلیارد و ۲۲۷ میلیون و ۱۹۴ هزار دلار بوده است. این حجم از درآمد، بیانگر ظرفیتهای خارقالعاده و عظیم این صنعت به لحاظ سودآوری برای هر کشوری است. دیگر ویژگی صنعت بازیهای ویدئویی امکان رشد و توسعه صنایع، فناوریها و هنرهایی است که این صنعت به آنها وابسته است. صنایع نرمافزار و سختافزار، انیمیشن، نویسندگی، آهنگسازی، گرافیک، طراحی و بسیاری از هنرها و صنایع دیگر امکان خلق ارزش افزوده بسیار و اشتغالزایی در این عرصههای ذیربط به صنعت بازیهای ویدئویی را ایجاد میکنند.
کشف حیات فرازمینی در کمتر از ۲۰ ساعت
اخترشناسان معتقدند پس از پرتاب تلسکوپ تحقیقاتی جیمز وب به فضا فصل جدیدی در مطالعات فضایی آغاز میشود و این تلسکوپ میتواند هرگونه نشانهای از حیات را در کمتر از ۲۰ ساعت تشخیص دهد.
یکی از مدیران ارشد ناسا میگوید «ممکن است تلسکوپ جیمز وب دقیقاً در مدت ۲۰ ساعت نتواند نشانههای حیات احتمالی در اقصی نقاط کیهان را تشخیص دهد ولی تجهیزات نصبشده روی این تلسکوپ به حدی قدرتمند است که قطعاً دانش بشر درباره اسرار فضا را افزایش میدهد.» دانشمندان تاکنون روشهای متعددی برای شناسایی و مطالعه سیارات خارج از منظومه شمسی معرفی کردهاند ولی تقریباً تمامی این روشها نتیجه بسیار محدودی برای کشف جهانهای بیگانه دارند ولی حالا تلسکوپ تحقیقاتی جیمز وب با اتکا بر دوربینهای بسیار قدرتمندی که روی آن نصب شده میتواند اطلاعاتی دقیقی را در سیارات فراخورشیدی ارائه دهد.
طرح صیانت؛ محرک یا مانع اجرای شبکه ملی اطلاعات؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حالی مشغول بررسی طرح صیانت هستند که خطرات سایبری به شدت کشور را تهدید میکند و همچنان اجماع نظر در مورد این طرح در بین آنها وجود ندارد. در روزهای اخیر تعدادی از نمایندگان مجلس صحبتهایی را در مورد طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی مطرح کردهاند که سبب شد بار دیگر جنجالهایی در مورد این طرح در جامعه شکل گرفته و صحبت در مورد آن در شبکههای اجتماعی داغ شود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
سایه سنگین طرح صیانت بر سر شبکه ملی اطلاعات
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بارها در دیدارهای خود با مسئولان نظام و گروههای مختلفی از جوانان به اهمیت بهکارگیری فضای مجازی اشاره و از نابسامانی این فضا در کشور گلایه کردند. رهبر انقلاب در ملاقات هفته گذشته با جمعی از نخبگان نیز به فناوری هوش مصنوعی اشاره کردند و فرمودند: «من پیشنهاد میکنم یکی از مسائلی که مورد تکیه و توجه و تعمیق واقع میشود، مسئله هوش مصنوعی باشد که در اداره آینده دنیا نقش خواهد داشت؛ حالا یا در معاونت علمی رئیسجمهور یا در دانشگاه باید کاری کنیم که ما در دنیا حداقل در بین ۱۰ کشور اول در مورد هوش مصنوعی قرار بگیریم که امروز نیستیم.»
«داشبورد خجالتی» هر زمان که راننده به آن نیاز دارد نمایان میشود
اگرچه صفحه نمایش روی داشبورد خودروهای هوشمند هر روز پیشرفتهتر از قبل میشود ولی نمایش بدون وقفه و دائمی آنها خالی از مشکل نیست و تعداد زیادی از رانندگان وسایل نقلیه هوشمند معتقدند این نوع داشبورد موجب حواسپرتی میشود.
حال یکی از شرکتهای مطرح خودروسازی در آلمان فناوری به نام «شایتک»(shytech) یا داشبورد خجالتی را اختراع کرده است که پس از نصب آن در اتومبیل نمایشگر داشبورد زمانی ظاهر میشود که راننده یا سایر سرنشینان خودرو به آن نیاز داشته باشند. یکی از مدیران ارشد این شرکت خودروسازی میگوید «نمایشگر داشبورد رابط اصلی بین راننده و خودرو است و از طریق این نمایشگر تمامی اطلاعات لازم در مورد وسیله نقلیه نمایش داده میشود. داشبوردهای دیجیتال در خودروهای هوشمند اتاق اتومبیل را شبیه به کابین خلبان کرده است.» داشبورد «شایتک» تنها در موقع نیاز راننده نمایش داده میشود.
تولید آنتیبادی انسانی با استفاده از موشهای تراریخته
امروزه موشهای تراریخته به منظور ایجاد مدل بیماریهای ژنتیکی انسان در موش، بررسی عملکرد ژنها از طریق حذف و اضافه کردن ژن، مطالعات ژنتیک تکوینی و بررسی تاثیر داروها به منظور یافتن درمانهای جدید کاربرد فراوانی پیدا کردهاند؛ موشهایی که ژنوم آنها از طریق اضافه یا حذف کردن ژن دچار تغییر شده و صفات جدیدی یافتهاند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
موشهای تراریخته جنبه تحقیقاتی دارند
اهمیت این موضوع باعث شده تا هماکنون پژوهشگران دنیا تحقیقات گستردهای در زمینه تولید انواع موشهای تراریخت انجام دهند. پژوهشگران ایرانی پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نیز اکنون همگام با محققان دنیا در این زمینه دستاوردهای ارزندهای کسب کردهاند؛ تولید موش تراریخت از طریق ریز تزریقی به پیش هسته، تولید موش ژن سرکوب شده، مشاوره در طراحی و ساخت سازههای ژنی، کشت و دستکاری ژنتیکی سلولها بنیادی جنینی از جمله این دستاوردهاست.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/