صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تلاش دانشگاه آزاد اسلامی برای سوق دادن جوانان به ایجاد کسب و کار خلاق

شرکت‌های خلاق و صنایع فرهنگی مفهوم توسعه‌یافتگی را به معنای واقعی تحقق بخشیده‌انددانشگاه آزاد اسلامی تلاش می‌کند تا دانشجویان این دانشگاه را به ایجاد کسب و کار خلاق سوق دهد.
کد خبر : 622991

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در سال‌های اخیر رشد کسب‌وکارهای آنلاین و استارت‌آپی با حمایت نهادهای دولتی، بیش از پیش شده و زمینه پیشرفت ایده پردازان از دوران دانشگاه با کمک و همکاری سرمایه‌گذاران خطرپذیر فراهم شده است. این رویکرد سبب شده دانشگاه‌ها از نسل دوم خود خارج شوند و به سمت نسل سوم و چهارم حر کت کنند. در واقع موضوع حمایت از جوانان و دانشجویان ایده پرداز و تلاش برای ایجاد کسب‌وکارهای نو و خلاق به حدی اهمیت پیدا کرده که دانشگاه‌ها رویکرد خود را برای آموزش دانشجویان تغییر داده و تحولات شگرفی ایجاد کنند، این رویکرد در دانشگاه‌های مطرح و بزرگ به‌خصوص دانشگاه آزاد اسلامی با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.


داوری ۶۰۰ ایده خلاق فرهنگی


در این مسیر نخستین رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود، در این رویداد دانشجویان و اساتید صاحب ایده‌های خود را برای بررسی مطرح می‌کنند. به گفته علیرضا زارع شهرآبادی سرپرست اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی به آنا؛ «۶۰۰ اثر دبیرخانه مرکزی رویداد صنایع خلاق فرهنگی ارسال شده و پس از انجام داوری‌های اولیه ۶۰ صاحب اثر به مرحله نهایی دعوت شده‌اند.»



وی می‌گوید: «صاحبان ایده‌های برگزیده به سه گروه تقسیم شده‌اند که در سه روز با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.» بر این اساس دانشجویان در این جشنواره به گروه‌های کوچک تقسیم شده‌اند و برای هر گروه یک استاد راهنما در نظر گرفته شده است. این اساتید صبح‌ها آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند و در عصرها هر یک از دانشجویان ایده خود را معرفی می‌کنند و در نهایت داوران بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند و برای هر یک امتیازی در نظر گرفته می‌گیرند.


به گفته زارع؛ «قرار است داوران درباره محتواها و شکل ایده‌ها بررسی‌های لازم را انجام دهند و در نهایت امتیاز به شرکت‌کنندگان اعطا کنند کسانی که حدنصاب لازم را کسب کنند به مرحله نهایی راه می‌یابند در روز پنجشنبه چهارم آذرماه این افراد با یکدیگر رقابت خواهند کرد در این روز داوران ملی ازجمله پیام نجفی، پرویز کرمی، حامد افشاری، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی حضور دارند.»


اعطای وام ۱۰۰ میلیونی به برگزیدگان


به گفته زارع کسانی که توانستند حدنصاب لازم را کسب کنند تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت می‌کنند.




بیشتر بخوانید:


نسل‌ آینده‌ دانشگاه‌ها کدامند؟/ وقتی خروجی میز «آینده‌پژوهی آموزش عالی ایران» کتاب می‌شود


آیا دانشگاه‌های پزشکی با دانشگاه‌های غیرپزشکی ادغام می‌شوند؟/ راه برون‌رفت از عدم توجه به تحقیقات میان‌رشته‌ای




حال و هوای نشست‌ها و توصیه اساتید به ایجاد کسب و کار برای دانشجویان علاقه‌مند جالب به نظر می‌رسد، حامد افشاری، یکی از داوران در نشست با دانشجویان، آن‌ها را به اشتغال‌زایی تشویق می‌کند. وی در این زمینه سوالاتی را مطرح می‌کند تا دانشجویان در پاسخ به این پرسش‌ها بتوانند درباره آینده شغلی خود تصمیم‌گیری کنند.


وی با اشاره به اعتمادسازی در کسب و کار می‌گوید: «با اعتمادسازی در کار می‌توان افزایش درآمد داشت.»



افشاری با تأکید بر تیم‌سازی ادامه می‌دهد: «برای تیم سازی باید از ظرفیت همه افراد مختلف استفاده کرد. تیم‌سازی و تقسیم‌کار در ایده‌های کسب‌وکار می‌تواند همه جنبه‌ها و چالش‌های پنهان یک فرآیند کارآفرینی را آشکار کند.»


صفوی دبیر یکی از کارگروه‌ها نیز خطاب به دانشجویان می‌گوید: «به خاطر داشتن خلاقیت باید خدا را شکر کنید.» وی بر به‌روزرسانی محصولات، توجه به چهار p (محل فروش، تبلیغات، قیمت، خود محصول)، استراتژی، مأموریت‌ها تأکید می‌کند.»


در این میان حضور دانشجویان مشتاق به بحث‌های کارآفرینی بسیار جلب توجه می‌کند. یکی از این دانشجویان به خبرنگار آنا می‌گوید: «خوشحالم که دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر ایجاد کسب و کار به کمک دانشجویان آمده و باعث شده آموزش های مناسبی را در این زمینه دریافت کنیم.»


مجید رضایی دانشجوی دیگر حاضر در این جشنواره عنوان می‌کند: «دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر تاکید زیادی روی کارآفرینی دارد این مسئله برای دانشجویان حائز اهمیت است و همین رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی باعث شده که ما این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کنیم.»


اهمیت صنایع خلاق فرهنگی


باید توجه داشت که شرکت‌های خلاق و صنایع فرهنگی در این سال‌های مفهوم توسعه‌یافتگی را به معنای واقعی تحقق بخشیده‌اند؛ این کسب‌وکارها فرصتی مغتنم و ارزنده را برای نمایش و شکوفایی ظرفیت‌های نوآورانه ملی و بومی که از نظرها پنهان مانده است فراهم کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که گردش مالی شرکت‌های خلاق در دنیا از ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار فراتر رفته است، سهم کشورمان از این اقتصاد به ۱۵۰ میلیون دلار می‌رسد. از آنجایی که دانشگاه آزاد اسلامی در سند تحول خود به موضوع درآمدهای غیر شهریه ای تاکید ویژه دارد به نظر می‌رسد که توجه به این نوع کسب‌وکارها می‌تواند برای تحقق بخشیدن به اهداف دانشگاه راهگشا باشد. از طرفی قطعاً آموزش ایجاد کسب و کار خلاق به دانشجویان می‌تواند علی رغم استقلال مالی آنها، باعث رشد و شکوفایی کشور در حوزه کسب و کارهای نوپا شود.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر