صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۰ - ۰۲ آذر ۱۴۰۰
وکالت نامه آنا/ ۱۲

تکلیف پرونده «خرمدین ها» چه می‌شود؟ + جزئیات

با فوت پدر بابک خرمدین به عنوان قاتل و متهم اصلی پرونده آنها بسته نخواهد شد.
کد خبر : 622813

گروه جامعه خبرگزاری آنا- مسعود عمرانی وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس مسائل حقوقی؛ هنوز چند ماهی از فاجعه قتل فرزند کشی از ناحیه پدر و مادر بابک خرمدین نگذشته بود که اعلام شد که پدر بابک که قاتل فرزندانش و دامادش بود بر اثر ایست قلبی فوت کرده است؛ اینکه پرونده وی از لحاظ حقوقی چه سرنوشتی را دنبال خواهد کرد سوالی است در اذهان عمومی مطرح خواهد شد از این رو در این یادداشت به بررسی آن می پردازیم.


اقدامات پدر بابک خرمدین بر حسب اعترافات وی و آنچه از مراجع رسمی اعلام شده مصداق بارز مباشرت در قتل عمد موضوع بند الف ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی است که مقرر می دارد هرگاه مرتکب با انجام کاری قصد ایراد جنایت بر فرد یا... را داشته باشد و در عمل نیز جنایت مقصود یا نظیر آن واقع شود که با توجه به اینکه پدر بابک اقدام به بیهوش نمودن مقتولین می نموده و سپس با ضربات چاقو آنها را به قتل می رسانده و سپس مثله کرده و به محل های نا معلومی انتقال می داده فی الواقع از نوع قتل عمد محسوب شده و مستوجب قصاص است.




بیشتر بخوانید:


سرانجام قاتل «بابک خرمدین» چه شد؟




با توجه به رابطه پدری و فرزندی مابین قاتل و دو نفر از مقتولین بر حسب ماده ۳۰۱ قانون مجازات اسلامی منتفی بود و قاتل علاوه بر پرداخت دیه از سوی ورثه مقتولین بر مبنای ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی به حبس از سه تا ده سال محکوم خواهد شد. لکن نسبت به قتل داماد با احراز سایر شرایط پدر بابک به قصاص نفس محکوم می شد، اما از آنجا که پرونده نامبرده در مرحله تحقیقات دادسرا بوده و متهم فوت شده مطابق بند الف ماده ۱۳ قانون آئین دادرسی کیفری قرار موقوفی تعقیب نسبت به اتهامات وارده از لحاظ مجازات قصاص نفس برای داماد و جنبه عمومی بزه قتل فرزندان صادر می شود اما در خصوص پرداخت دیه به ورثه احتمالی بابک و خواهرش باید گفت بر حسب ماده ۴۷۶ قانون مجازات اسلامی از اموال قاتل به عنوان دیون متوفی استیفا می گردد.


اما در خصوص اتهام متهم دیگر (مادر بابک خرمدین) بر حسب آنچه تاکنون اعلام شده اتهام وی معاونت در قتل عمد تفهیم شده که با توجه به تبصره ۲ ماده ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی که اشاره بر این مطلب دارد در صورتی که به هر علت قصاص نفس یا عضو اجرا نشود مجازات معاون منطبق با درجه ۵ یا ۶ ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی یعنی از شش ماه تا پنج سال حبس بوده و قاضی دادگاه در اعمال مجازات از حداقل تا حداکثر اختیار دارد.


البته جرایم دیگر مادر بابک خرمدین از قبیل اخفای جسد موضوع ماده ۶۳۶ قانون مجازات اسلامی که مجازات نود و یک روز حبس تا یکسال را به همراه خواهد داشت نیز قابلیت بررسی را خواهد داشت.


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر