صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۱ دی ۱۴۰۰
نوبخت در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

از رونمایی ۵ محصول فناورانه تا برگزاری ۷۰ رویداد، کارگاه و وبینار

اخذ حمایت مالی و تسهیلات از طریق حمایت‌های تجاری‌سازی معاونت علمی ریاست جمهوریمدیر مرکز رشد تجهیزات و فناوری‌های سلامت دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزاری ۷۰ رویداد، کارگاه و وبینار فناورانه و رونمایی از ۵ محصول را ازجمله مهم‌ترین دستاوردها در یک‌سال گذشته برشمرد.
کد خبر : 622535

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مطابق تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز رشد این دانشگاه، ابتدا مجوز اولیه و راه‌اندازی را از دانشگاه و وزارت علوم، دریافت می‌کنند، سپس براساس ۳۸ شاخص ارزیابی شده در سه سطح قرار می‌گیرند.


نتایج سطح‌بندی مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی با حضور نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد به تأیید رسیده و مراکز رشد سطح یک و ۲ برای صدور مجوز به وزارت علوم معرفی می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


رونمایی از ۳۶ محصول فناورانه در مرکز رشد واحد زنجان


اقدام اولیه برای راه‌اندازی «کارخانه نوآوری» در نجف‌آباد


از تجاری‌سازی ۱۸ طرح تا جذب صنایع خلاق و اخذ مجوز قطعه‌سازی




به‌تازگی در راستای حمایت و با توجه به ارزیابی و سطح‌بندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت همه مراکز رشد سطح یک و ۲ صادر شد و مراکز رشد اصفهان (دو مرکز رشد)، اراک، مشهد، واحد علوم و تحقیقات تهران، واحد تهران جنوب، ایلام، بجنورد، واحد تهران شمال، دزفول، زاهدان، نجف‌آباد، زنجان، ساری، قائم‌شهر، کرج، قوچان، اهواز، اردبیل، رودهن، سنندج، دورود و الیگودرز موفق به اخذ مجوز فعالیت شدند.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با رؤسای مراکز رشد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی درباره نحوه فعالیت و استقرار هسته و واحدهای فناور، شرکت‌های دانش‌بنیان و دستاوردهای مراکز گفت‌وگو کرده است که در این شماره گفت‌وگو با جاوید نوبخت رئیس منطقه سه مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد را پی می‌گیریم.


آنا: خلاصه‌ای از تاریخچه مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد و چگونگی راه‌اندازی آن را بیان کنید.


نوبخت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با توجه به توانمندی‌های بالقوه و بالفعل دانشگاه در رشته‌های فنی مهندسی، علوم پایه و پزشکی و ظرفیت‌های منطقه و شهرستان مشهد، سال ۱۳۹۲ موفق به اخذ مجوز راه‌اندازی مرکز رشد در حوزه تخصصی تجهیزات و فناوری‌های سلامت شد و در ساختمان استیجاری واقع در شهرک فناوری‌های برتر صنایع غذایی فعالیت خود را آغاز کرد.


ضرورت ایجاد زیرساخت‌های نرم‌افزاری برای ایده‌پروری دانشجویان و استادان با توجه به اینکه هسته‌ها و واحدهای فناور بیشترین نیازشان در حوزه نرم‌افزاری بوده مشکلاتی از قبیل دریافت مجوزها، ناآشنایی با قوانین، ارتباط با نهادها و ارگان‌های دولتی و مانند آن از جنس چنین نیازهایی است.


مرکز رشد تجهیزات و فناوری‌های سلامت واحد مشهد با تلاش فراوان در سال ۱۳۹۵ موفق به کسب عنوان مرکز رشد برتر در دانشگاه آزاد اسلامی شد و با توجه به الزامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای اخذ موافقت اصولی مبنی بر داشتن ساختمان مستقل و به نام دانشگاه با موافقت‌های انجام شده به ساختمان فعلی انتقال یافت و اقدمات لازم برای کسب موافقت اصولی وزارتخانه انجام شد.


آنا: مرکز رشد واحد مشهد اکنون در چه سطحی موفق به اخذ مجوز شده و چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش بنیان و در چه حوزه هایی در مرکز مستقر هستند؟


نوبخت: مرکز رشد تجهیزات و فناوری‌های سلامت پس از تلاش‌ها و پیگیری‌های لازم و شرایط دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید مبنی بر ارتقای سطح فناوری و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان براساس سیستم ارزیابی تدوین شده برای مراکز رشد دانشگاه، موفق شد براساس سطح‌بندی‌های انجام پذیرفته بین ۱۴۰ مرکز رشد فعال در سطح یک قرار بگیرد.


در کل مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی فقط ۹ واحد دانشگاهی موفق به قرارگرفتن در سطح یک شده‌اند و با توجه به هماهنگی‌ها و پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی، این سطح‌بندی ملاک عمل برای اخذ مجوز فعالیت و موافقت اصولی قرار گرفته و مرکز رشد واحد مشهد نیز موفق به کسب موافقت اصولی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده و در لیست مراکز رشد این وزارتخانه قرار گرفت.


با توجه به حوزه فعالیت مرکز رشد در سال ۱۳۹۹ با حمایت‌های معاونت علوم پزشکی واحد مشهد و با هماهنگی‌ها و پیگیری‌های انجام‌شده، این مرکز موفق به کسب مجوز فعالیت و موافقت اصولی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز شده و به عنوان نخستین مرکز رشد مشترک با زیرساخت‌ها و مدیریت واحد در سطح وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال فعالیت است.



اکنون در مرکز رشد تجهیزات و فناوری‌های سلامت واحد مشهد تعداد ۱۵ هسته و ۱۲ واحد فناور مشغول فعالیت هستند که بیشتر این هسته‌ها و واحدهای فناور در حوزه ساخت تجهیزات پزشکی، آموزش‌های آنلاین در حوزه سلامت، هوشمندسازی، مواد اولیه داروسازی، تجهیزات کمک آموزشی، مواد ضدعفونی و آنتی باکتریال و پاک‌کننده، سیستم هیدروپونیک هوشمند گیاهان زینتی، نوشیدنی‌های ارگانیگ، گل‌های زینتی با ماندگاری بالا، تولید اسید آمینه‌های عالی با استفاده از ضایعات کشتارگاه‌های صنعتی، محفظه حفاظت از کادر پزشکی درمان کرونا و ... فعالیت می‌کنند. تعدادی از این فناوران اقدامات لازم را برای اخذ مجوز فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان نیز انجام داده‌اند که به‌زودی شاهد این مهم خواهیم بود.




بیشتر بخوانید:


پارک علم و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی راه‌اندازی می‌شود


تولید و عرضه ده‌ها محصول فناور در مقیاس آزمایشگاهی با محور مرکز رشد


تولید ۲۱ محصول در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی سنندج




آنا: سیاست ها و برنامه‌های اجرایی فعلی مرکز رشد واحد مشهد چیست و اولویت اصلی را بر چه محوری قرار داده‌اید؟


نوبخت: مهم‌ترین برنامه‌های اجرایی مرکز رشد تجهیزات و فناوری‌های سلامت واحد مشهد اجرایی‌شدن ساخت مرحله نخست ساختمان مرکز رشد در محل شهرک فناوری‌های برتر خراسان رضوی به‌منظور حمایت سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و ارائه خدمات تجاری‌سازی به صاحبان ایده و طرح‌های فناورانه نوین برای ایجاد کسب وکارهای نوپای دانش‌بنیان در همین راستا و توسعه کمی و کیفی این مرکز در سال آتی است.


حمایت از نمونه‌سازی طرح‌ها و ایده‌های فناورانه برای تجاری‌سازی، ورود به بازار و جذب سرمایه‌گذار برای فناوران و نوآوران و مشارکت در طرح‌های دانش‌بنیان دارای فناوری‌های جدید برای توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان نوپا و جذب پروژه‌های دانش‌بنیان از صنایع از طریق ایجاد ارتباط و عقد تفاهم‌نامه با سازمان‌ها، انجمن‌ها، مراکز تخصصی فناوری و کارآفرینی از دیگر برنامه‌ها بوده و مرکز با برگزاری رویدادها، چالش‌ها و نیازهای فناورانه در مسیر کمک به کارآفرینان جوان دارای ایده‌های فناورانه گام برخواهد داشت.


آنا: چه برنامه‌هایی برای چشم‌انداز مرکز رشد واحد مشهد در نظر گرفته شده و نحوه تعامل شما با بخش‌های درون و برون دانشگاهی مربوط به مرکز چگونه است؟


نوبخت: مرکز رشد تجهیزات و فناوری‌های سلامت برای اینکه مزیت‌های منحصربه‌فرد مناسبی در اکوسیستم کارآفرینی ایجاد کند، ایجاد اکوسیستم فناوری با نگرش بنگاهی از برنامه‌های آینده مرکز است. در این نگرش مرکز رشد با تمرکز بر همه عوامل تأثیرگذار و ذی‌نفعان فعال در حوزه فناوری به ارائه خدمات نرم‌افزاری مناسب از قبیل منتورینگ و مشاوره‌های مالی، حقوقی و رصد فناوری و توسعه بازار به هسته‌ها و واحدهای فناور مستقر و غیرمستقر خواهد پرداخت.


با توجه به دستورالعمل جدید معاونت علمی ریاست جمهوری درباره شرکت‌های دانش‌بنیان نوع ۳ که مزیتی را برای شرکت‌های فعال مستقر در مراکز رشد و صنایع خلاق ایجاد می‌کند، مرکز رشد تجهیزات و فناوری‌های سلامت با قرارگرفتن در لیست مراکز رشد وزارتین درصدد صدور مجوز مؤسسه فناور برای واحدهای فناور مرکز رشد به‌منظور بهره‌گیری از مصوبه جدید معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری به‌منظور حمایت از تبدیل شرکت‌های فناور به شرکت‌های دانش‌بنیان است.


امیدواریم با توجه به شرایط و قراردادهای منعقده و تمهیدات اندیشده شده، چنانچه بودجه لازم به منظور حمایت از برنامه‌های عملیاتی مرکز رشد تجهیزات و فناوری‌های سلامت برای ارائه خدمات مناسب به فناوران اختصاص یابد، پیش‌بینی درآمدزایی در حدود ۵ تا ۱۰ میلیارد ریال از این طریق را داریم.


آنا: محصولات و دستاوردهای شاخص مرکز رشد واحد مشهد را تشریح کنید و بفرمایید حمایت مالی دیگر نهادها از مرکز رشد چگونه بوده است؟


نوبخت: مهم‌ترین دستاوردهای مرکز رشد در یک‌سال گذشته کسب عنوان غرفه برتر در نمایشگاه هفته پژوهش فناوری سال ۱۳۹۹، برگزاری بیش از ۷۰ رویداد، کارگاه و وبینار فناورانه و رونمایی از ۵ محصول در هسته‌ها و واحدهای فناور بوده است.


حمایت مالی و تسهیلات از طریق حمایت‌های تجاری‌سازی معاونت علمی ریاست جمهوری برای نخستین بار در استان خراسان رضوی برای دانشگاه آزاد اسلامی توسط واحد فناور تکین آژند اخذ شد.گشایش «هرباریم تحقیقاتی» و «کافه ایده» در مرکز رشد با مشارکت واحد فناور قاب گل ماندگار و تبدیل مجوز راه‌اندازی مرکز رشد از اولیه به مجوز فعالیت دوساله از وزارت علوم و موافقت اصولی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان نخستین مرکز رشد مشترک وزارتین با زیرساخت‌ها و مدیریت واحد از دیگر دستاوردها و فعالیت‌هاست.


فعال‌شدن بخش اردتک «اپلیکیشن اردبیت» با مشارکت واحد فناور کالاشهر هوشمند برای ارائه محصولات مرکز رشد در فضای مجازی، حمایت و کمک به موفقیت سامانه آموزش آنلاین آن‌آموز در جذب سرمایه‌گذاری به میزان ۲ میلیارد ریال از طریق برنامه «صد استارت‌آپ»، عقد قرارداد فروش دانش فنی و مشارکت در تولید آلوئه‌ورا در افغانستان (هسته فناور فراز)، تمدید مجوز آزمایشگاه کالیبراسیون تجهیزات پزشکی از وزارت بهداشت (شرکت مهر گستران)، اخذ مجوز IM و IRC و پروانه بهره‌برداری (شرکت مبتکران نوین) و تأییدیه انجمن ارگانیک ایران برای محصول ارگانیک (شرکت فناوری‌های تاو زعفران)، انتخاب طرح‌های واحدها و هسته‌های فناور در رویداد محفل نوآوری رضوی به عنوان برگزیده با عنوان‌های، آمبولانس بیماربر برقی و حمل‌کننده ویلچر معلولان-هسته فناور تکنو تیو ۲- استریلایزر الکتروپلاسما – واحد فناور انرژی تاریک پارس که این هسته و واحد فناور نیز موفق به کسب عنوان واحد و هسته فناور برتر در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۹ نیز شده‌اند.


اخذ حمایت مالی و تسهیلات از طریق حمایت‌های تجاری‌سازی معاونت علمی ریاست جمهوری برای نخستین بار در استان برای دانشگاه آزاد اسلامی توسط واحد فناور تکین آژند و اخذ تسهیلات از طریق صندوق پژوهش و فناوری استان برای هسته‌ها و واحدهای فناور حاضر در مرکز رشد تجهیزات و فناوری‌های سلامت ازجمله حمایت‌های مالی دیگر ارگان‌ها بوده است.




بیشتر بخوانید:


تولید و عرضه ده‌ها محصول فناور در مقیاس آزمایشگاهی با محور مرکز رشد


از تجاری‌سازی ۱۸ طرح تا جذب صنایع خلاق و اخذ مجوز قطعه‌سازی


سرای نوآوری تجهیزات پزشکی و خدمات سلامت راه‌اندازی می‌شود




آنا: اکنون نحوه تعامل مرکز با سراهای نوآوری، مراکز تحقیقاتی و دیگر بخش‌های مربوط در دانشگاه چگونه است و چه نوع حمایت‌هایی دارید؟


نوبخت: با توجه به سند توسعه و تحول دانشگاه آزاد اسلامی و توجه به توسعه فناوری و سیاستگذاری‌های لازم در این ارتباط، مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز به عنوان یک از نهادهای پیشرو در این زمینه به‌تازگی به عقد تفاهم‌نامه همکاری با مرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی و مرکز تحقیقات علوم پزشکی اقدام کرده که آینده نزدیک نهایی شده و موجبات استفاده از ظرفیت‌های طرفین در حوزه‌های فناوری فراهم خواهد شد.


با توجه به اینکه سراهای نوآوری به عنوان ساختار هویتی باید به توسعه بازار محصولات فناورانه مراکز رشد، شتابدهی و تحقیقاتی اقدام و با ایجاد ارتباطات لازم با صنعت و جامعه به اخذ پروژه‌های لازم در این حوزه‌ها برای فعالیت بیشتر هسته‌ها و واحدهای فناور مبادرت کنند؛ بنابراین مرکز رشد به عنوان مهم‌ترین رکن در این ارتباط آمادگی لازم برای توسعه همکاری‌ها را دارد که با تعاملات لازم در آینده نزدیک با توجه به تغییر ساختارهای حوزه تحقیقات و فناوری در دانشگاه محقق خواهد شد.


آنا: و سخن آخر....


نوبخت: ضرورت ایجاد زیرساخت‌های نرم‌افزاری برای ایده‌پروری دانشجویان و استادان با توجه به اینکه هسته‌ها و واحدهای فناور بیشترین نیازشان در حوزه نرم‌افزاری بوده مشکلاتی از قبیل دریافت مجوزها، ناآشنایی با قوانین، ارتباط با نهادها و ارگان‌های دولتی و مانند آن از جنس چنین نیازهایی است.


از سیاست‌های مرکز رشد دانشگاه آزاد مشهد ترغیب دانشجویان، استادان و پژوهشگران برای حل نیازهای فناورانه روز کشور است؛ بنابراین باید نیازسنجی لازم از صنایع و جامعه در راستای مشکلات و چالش‌هایشان داشته باشیم و آنها را ارزیابی و به اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران ارائه دهیم و بر مبنای این مشکلات از ایده‌های فناور و دانش‌محور حمایت کنیم. با این روش، ایده‌های فناورانه کاملاً کاربردی می‌شوند و برگزاری پویش کارآفرینی برای آشنایی و رفع نیازهای فناورانه صنایع از این گونه فعالیت‌هاست.


انتهای پیام/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر